Şimdi Ara

İngilizce cümlenin anlamını anlamak ama Türkçe'ye çevirememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "no society is able to live in an orderly way without an aggregate of rules governing the relations among the people who compose the group and individuals who are charged with enforcing their observance"
    Mesela bu cümleyi kitaptan okuyup anlamama rağmen bir türlü Türkçe'ye çeviremedim, cümleyi kuramadım. Mecbur translate'e yazıp cümle yapısını oluşturup düzenledim. Başıma çok sık geliyor bu durum sizce normal mi nasıl iyileştirebilir bu özellik ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ben de anlayıp çeviremedim. bazen en kolay cümlelerin bile ne anlama geldiğini tamamen anlıyorum ama tam anlamıyla çeviremiyorum. ingilizcenin yapısından kaynaklı sanırım ama zaten bazı cümleler direkt çevrilemiyor çok düzeltilmelik bir durum olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kola

• Bir topluluğu oluşturan insanlar ve onların yasalara uyduğunu denetleyen bireyler arasındaki ilişkileri yöneten bir kurallar bütünü olmadan hiç bir toplum düzenli bir şekilde yaşayamaz.

Boktan bir cümle bence zaten. Çevirmeyi bırak anlamadım direk ki yds'de 95 küsür puanım var. Ama çevirirken olay parçalara bölmek. Bir de vurgu mesela bizde sonda oluyor ya yüklemde veya yükleme yakın, ingilizcede öyle değil. Mesela bu cümlenin başını çevirirken sona aldım mecburen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 19 Kasım 2021; 20:45:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe kitap okuyarak

• böyle bi cümle yok

• Niye olmasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce bölüm ne demek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.