< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 16 Temmuz 2015; 1:46:01 > |
İngilizce Kalıplaşmış Cümleler (Güncel Kalıplar Eklendi)
İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmanın ve anlamanın önemli bir yönü de kalıplaşmış cümleleri öğrenmektir. Bu kalıplar, belirli durumlarda kullanılan ve genellikle değişmeyen ifadelerdir. İngilizce sokak ağzı cümlelerinden resmi kalıplaşmış ifadelere kadar, bu deyimler dili daha doğal ve akıcı bir şekilde konuşmana yardımcı olur.
İngilizce'de en yaygın kullanılan kalıplaşmış cümlelerden bazıları şunlardır:
- "How are you doing?" (Nasılsın?)
- "What's up?" (Ne var ne yok?)
- "I'm fine, thanks." (İyiyim, teşekkürler.)
- "Nice to meet you." (Tanıştığımıza memnun oldum.)
- "I'm sorry." (Üzgünüm.)
- "Thank you." (Teşekkür ederim.)
- "You're welcome." (Rica ederim.)
- "I don't know." (Bilmiyorum.)
- "I understand." (Anlıyorum.)
- "I agree." (Katılıyorum.)
Kalıplaşmış cümleler sadece günlük konuşmalarda değil, aynı zamanda resmi durumlarda da kullanılır. Örneğin, bir iş görüşmesinde "Could you please elaborate on your experience?" (Tecrübeniz hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?) veya "I'm confident that I can be a valuable asset to your team." (Takımınız için değerli bir varlık olabileceğime inanıyorum.) gibi kalıplaşmış ifadeler kullanabilirsiniz.
İngilizce kalıplaşmış cümleler öğrenmenin en iyi yolu, bunları gerçek konuşmalarda kullanmaktır. Filmler, diziler ve podcast'ler izleyerek veya ana dili İngilizce olan kişilerle konuşarak bu ifadeleri bağlam içinde duyabilir ve nasıl kullanıldıklarını öğrenebilirsin.
İşte İngilizce'de günlük konuşmalarda kullanabileceğin bazı ek kalıplaşmış ifadeler:
- "What's the matter?" (Sorun ne?)
- "Are you kidding me?" (Dalga mı geçiyorsun?)
- "That's awesome!" (Harika!)
- "I'm so tired." (Çok yorgunum.)
- "I'm hungry." (Açım.)
- "I'm thirsty." (Susuzum.)
- "I'm cold." (Üşüyorum.)
- "I'm hot." (Sıcakım.)
- "I'm bored." (Sıkıldım.)
- "I'm happy." (Mutluyum.)
İngilizce kalıplaşmış cümleler öğrenerek iletişim becerilerini geliştirebilir, dilde akıcılık kazanabilir ve farklı durumlarda kendini daha rahat ifade edebilirsin.