|
Have Been ve Have V3 Arasındaki Fark
İngiliz dilinde, "have v3" ve "have been v3" ifadeleri farklı zamanlarda ve durumlarda kullanılır.
Have V3:
"Have v3" ifadesi, mükemmel zamanı ifade eder ve geçmişte başlamış ve şimdiye kadar devam eden eylemleri veya durumları anlatır.
- Örnek: I have lived in this city for 10 years. (10 yıldır bu şehirde yaşıyorum.)
- Örnek: We have been studying English for three months. (Üç aydır İngilizce çalışıyoruz.)
Have Been V3:
"Have been v3" ifadesi, şimdiki mükemmel zamanı ifade eder ve geçmişte başlamış ancak şu anda devam etmeyen eylemleri veya durumları anlatır.
- Örnek: I have been to Paris three times. (Paris'e üç kez gittim.)
- Örnek: We have been working on this project for two weeks. (Bu proje üzerinde iki haftadır çalışıyoruz.)
Kullanım Örnekleri:
- "Have v3" ifadesi, şu anda hala devam eden bir eylem veya durum için kullanılır:
- Örnek: I have been living in this house since 2015. (2015'ten beri bu evde yaşıyorum.)
- "Have been v3" ifadesi, geçmişte başlamış ancak şu anda devam etmeyen bir eylem veya durum için kullanılır:
- Örnek: I have been sick for the past week. (Geçen haftadan beri hastaydım.)
Özet:
| Zaman | İfade | Kullanım | |---|---|---| | Mükemmel Zaman | Have v3 | Hala devam eden eylemler veya durumlar | | Şimdiki Mükemmel Zaman | Have been v3 | Geçmişte başlamış ancak şu anda devam etmeyen eylemler veya durumlar |