Şimdi Ara

The ve This/That farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aklıma bir şey takıldı sizlere sormak istedim;

Give me the book (bana kitabı ver)

Give me this/that book (bana bu/o kitabı ver)

The kullandığımızda tek bir şeyden bahsediyoruz. Yani neyi kastettiğimiz belli. E o zaman this/that ile aynı anlama gelmiyor mu? Aralarındaki fark tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 11 Temmuz 2013; 22:15:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

"This" ve "That" Arasındaki Fark

İngilizce dilinde "this" ve "that" zamirleri, yakınlıklarını belirtmek için kullanılır. İkisi arasındaki temel fark, "this" yakınlık vurgularken, "that" uzaklık vurgular.

"This" Kullanımı:

• Konuşmacıya yakın olan bir şey veya kişiyi belirtmek için kullanılır.
    • Örneğin: "This is my book." (Bu benim kitabım.)

"That" Kullanımı:

• Konuşmacıdan uzak olan bir şey veya kişiyi belirtmek için kullanılır.
    • Örneğin: "That is the house I grew up in." (Burası, içinde büyüdüğüm ev.)

"This" ve "That" Arasındaki Fark:

• "This" yakınlığı vurgularken, "that" uzaklığı vurgular.
    • "This" genellikle konuşmacıya yakın olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunur, "that" ise genellikle konuşmacıdan uzak olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunur.
    • Örneğin: "This table is made of wood." (Bu masa ahşaptan yapılmış.) ve "That car is very expensive." (O araba çok pahalı.)

"That" ve "This" Arasındaki Fark:

• "That" ve "this" aynı zamanda zamir olarak kullanılabilir.
    • "That" uzaktaki bir şeyi belirtmek için kullanılırken, "this" yakındaki bir şeyi belirtmek için kullanılır.
    • Örneğin: "I like that dress." (O elbiseyi beğendim.) ve "I need to buy this milk." (Bu sütü almam gerekiyor.)

Özet:

"This" ve "that", yakınlıklarını belirtmek için kullanılan İngilizce zamirleridir. "This" yakınlık vurgularken, "that" uzaklık vurgular. Uygun zamirin kullanılması, konuşmanıza netlik ve hassasiyet katar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • that yada this de kitabı elinle yada bir şekilde gösterirsin. the ile kullanırsan göstermezsin ancak karşındaki hangi kitaptan bahsettiğini bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

that yada this de kitabı elinle yada bir şekilde gösterirsin. the ile kullanırsan göstermezsin ancak karşındaki hangi kitaptan bahsettiğini bilir

Anladım sanırım. peki The kullanırken de göstersek?

• hocam the daha önce bahsi geçmiş, belli olan bir nesneden bahsedersin. This türkçedeki bu, that de şu'dur.

A - I want to buy a car this summer. Bu yaz bir araba almak istiyorum, (herhangi bir araba)
    B - Do you remember the car we saw yesterday in front of your house? Dün gördüğümüz, evin önündeki arabayı hatırlıyor musun? (belli, bahsi geçmiş,evin önündeki araba)
    A- Ah, yes Wasn't it a Ford Corsa, just like this car you are driving? Ha, evet bu kullandığın araba gibi Ford Corsa değilmiydi o?
    B- No, it was a clio, just like that green car over there. Hayır, o hemen şurdaki yeşil araba gibi bir Clio'du.

Yukardaki örneği kafamdan şimdi yazdım, hataları varsa kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jonny_J -- 11 Temmuz 2013; 23:38:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canceylan35

hocam the daha önce bahsi geçmiş, belli olan bir nesneden bahsedersin. This türkçedeki bu, that de şu'dur.

A - I want to buy a car this summer. Bu yaz bir araba almak istiyorum, (herhangi bir araba)
    B - Do you remember the car we saw yesterday in front of your house? Dün gördüğümüz, evin önündeki arabayı hatırlıyor musun? (belli, bahsi geçmiş,evin önündeki araba)
    A- Ah, yes Wasn't it a Ford Corsa, just like this car you are driving? Ha, evet bu kullandığın araba gibi Ford Corsa değilmiydi o?
    B- No, it was a clio, just like that green car over there. Hayır, o hemen şurdaki yeşil araba gibi bir Clio'du.

Yukardaki örneği kafamdan şimdi yazdım, hataları varsa kusura bakma

Çok teşekkürler. Kavradım iyice. Örnekte iyiydi.

• sweetnothing kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    No Rest For The Wicked {PC ANA KONU}
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.