Şimdi Ara

Bu laptop hakkında bilgisi olan var mı --> Sony Vaio VPCSB1S1E/S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Persona Grata

Çok güzel bir bilgisayar, ekran 13.3 olmasa ben de düşünebilirdim.

13.3'' laptop arayan arkadaslar gercekten hic dusunmesinler, direk alsinlar, ben hala karar veremedim ekran boyutu icin.
  • 13'3 portatif hafif şık ve tatmin edici özellikler. ama fiyatın düşmesini kampanya vs olmasını beklemekten başka çarem yok. gerçekten hoş cihaz kullanan varsa bilgi almak isterim üründen memnun olan olmayan vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

quote:

13.3'' laptop arayan arkadaslar gercekten hic dusunmesinler, direk alsinlar, ben hala karar veremedim ekran boyutu icin.

Tamam, ben de almayı düşünenlerdenim ama bu yeni S Serisi Türkiye'ye henüz gelmedi. Sony'e soruyorum, kimseden cevap çık(a)mıyor. MorFare sitesinde uzun zamandır (en az 1 aydır) "yolda" olarak gözüküyor ama ses seda yok.

Bir bilgisi olan varsa, ltf. haberdar etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

quote:

Tamam, ben de almayı düşünenlerdenim ama bu yeni S Serisi Türkiye'ye henüz gelmedi. Sony'e soruyorum, kimseden cevap çık(a)mıyor. MorFare sitesinde uzun zamandır (en az 1 aydır) "yolda" olarak gözüküyor ama ses seda yok.

Bir bilgisi olan varsa, ltf. haberdar etsin.

Siz hangi modelden bahsediyorsunuz 1 model hariç 3 tane s serisi laptop geldi satıldı açıkcası ama

• hocam yeni konu açmadan direk burada sormak istediğim bir mevzu var inşallah işi bilen ustalarımız net bir cevap verebilirler.
    durum şu: bugün bir mağaza ile görüştüm bu ürün konusunda, teşhir ürünü mü garantili mi kapalı açılmamış kutu mu gibisinden yetkili kişi şöyle bir cevap verdi "bu sonylerde şöyle bir durum var ki ürünlerin kutusu garanti kontrol vs sebeplerden ötürü bir kez açılıyor" Şimdi bu yetkili arkadaşın dediği tam olarak nedir ne değildir? Almaya kalksam teşhir ürünü mü yollarlar diye de cesaret edemedim sonuçta kutunun hiç açılmamış olması gerekmiyor mu?
  • Merhaba phm

Konuyu yeni gördüm sony'deki tüm ürünler dışardan geldiğinde burda garanti belgesi vs koyulup kapatılıyor ve laptoplarda ve diğer cihazlarda üstüne sony bandları yapıştırılıyor ama cihaz alınıp kullanılmıyor sonucta arkadaş durumu tam acıklayamamıs size heralde.

Ondan dolayı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz ürünler sıfırdır sony bandları yırtılmamıssa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony_urunler

Merhaba phm

Konuyu yeni gördüm sony'deki tüm ürünler dışardan geldiğinde burda garanti belgesi vs koyulup kapatılıyor ve laptoplarda ve diğer cihazlarda üstüne sony bandları yapıştırılıyor ama cihaz alınıp kullanılmıyor sonucta arkadaş durumu tam acıklayamamıs size heralde.

Ondan dolayı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz ürünler sıfırdır sony bandları yırtılmamıssa.

Vatan bilgisayardan eb4x1e aldım 2 hafta önce. İlk aldığım ürün dediğiniz gibi satan arkadaş açıkladı garanti konuyor vs vs. Eve geldiğimde kullanım kılavuzları arasında bır adet logitech hoparlör ve ege üni dağcılık klubü broşürü çıktı. Şok oldum!! gittim değiştirttim kapalı kutu ürün istiyorum dedim. İstanbuldan kapalı kutu ürün getirdiler. Bence çok yanlış bir satış stratejisi. Hiç müşteri odaklı değil. 2000 3000 tl verip laptop alıyorsun ama içinde kuşku var. Bandrolu üstünde gelir. Kullanım kılavuzunu yanında verirsin madem içine konulamıyorsa.
    Ayrıca cihazın kullanılıp kullanılmadığının bana garantisini veremezler o kutu açıldığı an. Bknz: Yukarıda verdiğim örnek.

• bende bundan almayı düşünüyorum ama asus u30sd(bu arada asus u30sd de 13.3 ekrandır vatan yanlış yazmış) ile bunun arasında kararsız kaldım...siz hangisini tavsiye edersiniz. özelliklere hangisinde daha üstün?

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-u30sd-rx022v-u30sd-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt520m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54166

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-sb1s1es-sb1s1es-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-500gb-13.3-dvdrw-512mb-hd6470m-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54239

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvador dali -- 8 Mayıs 2011; 11:02:17 >

• sony den yazıyorum alalı birkaç gün oldu. izlenimlerimi aktarayım:

1. oyun için almadım oyunu ps3 den oynuyorum tamamen hafif olması office internet biraz resim ve video düzenleme uygulamaları ve uzun pil ömrüyle beraber sağlam ısınmayan kasası için aldım. Pişman değilim yine olsa yine alırım..

2. oyun performansını denemedim ama içinde barındırdığı ekran kartı oldukça iyi diye biliyorum işlemci i5 ram 4 gb ddr3 1066 yani oldukça yeterli bir bilgisayar ama eğer yukarda bahsettiğim özellikler ( hafiflik pil ömrü magnezyum kasa) pek umrunda değilse en azından 600 tl uyguna hemen hemen aynı bilgisayarlar belki daha iyi özellikte birşeyler bulman büyük olasılık.

3. bilgisayar şık kendini belli ediyor apple mac hissi uyandırıyor gören kişide.

4. içinde gelen uygulamalar bilgisayarı yavaşlatıyor özellikle şu akıllı pil uygulaması falan ilk açılışta işkence ediyor pcyi açana ben çoğu programı kaldırmak zorunda kaldım o yüzden aslında oldukça iyi programları ama işte açılışı yavaşlatması da sinir bozucu aslında en temizi baştan temiz bir win 7 kurmak.

5. bilgisayarı açmadan tek tuşla internete girmesi güzel bir uygulama..

6.mozilla firefox kullanıcısıyım ama nedense bu bilgisayar geç tepki veriyor firefoxa anlayamadığım bir şekilde 3-10 saniye arasında sürüyor mozillayı ilk açış o yüzden chrome a döndüm o da süper hızlı :) kendi içinde chrome gelmişti silmiştim firefox kurmuştum ama geç açılması sinir edince chrome kurdum o da cidden şak diye açılıyor :)

7. Pil bölmesi çok ilginç yada bilmiyorum ilk defa sony kullandığım için bana ilginç geliyor olabilir pilin bulunduğu kısım vidalı yani pili almak için bir iki vida sökmek gerekiyor ki bu bence çok enterasan bir uygulama sonyden :)

8. alttan aydınlatmalı klavyesi de gözüme çarpan bir diğer özelliği ve gerçekten çok şık oluyor :)

Pil konusunda ne yapmam gerekir sürekli fişte kullanamıyorum arada bir alıp dışarı çıkmam gerekiyor. sürekli doldur boşalt da pil ömrünü oldukça kısaltacaktır. acaba pili çıkarıp sadece fişte kullansam en azından evdeyken nasıl olur? pil ömrünü sağlıklı bir şekilde uzun tutmanın bir yolunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?

• hayırlı olsun güle güle kullan bende bundan almayı düşünüyorum ama indirim bekliyoum:)
  • @salvador dali

vallahi hocam indirimde olduğu an kap bir adet. bende indirim bekledim ama acil ihtiyacım vardı çok bekleyemedim maalesef ve aldım bir tane parasını sonuna kadar hakediyor gören arkadaşlarım o nasıl bir laptop diyor :) tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: technoburak

@salvador dali

vallahi hocam indirimde olduğu an kap bir adet. bende indirim bekledim ama acil ihtiyacım vardı çok bekleyemedim maalesef ve aldım bir tane parasını sonuna kadar hakediyor gören arkadaşlarım o nasıl bir laptop diyor :) tavsiye ederim

dün aldım bende bir tane daha fazla bekleyemedim.şuan kargoda yarın teslim edecekler(gümüş gri) salı günü çine gidiyorum gitmeden alayım dedim.malum 12 saat uçak yolculuğu onsuz sıkıcı olur.çindenmi alsam diye düşündüm ama oradada bu fiyatlara ve uluslararası garantisi yokmuş. en iyisi burdan almak.teşekkürler tavsiye için.umarım çabuk alışırım.

• hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanmanız dileğiyle
  • quote:

hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanmanız dileğiyle

saol kardeşim sanada hayırlı olsun.iyi günlerde kullan
  • quote:

sony den yazıyorum alalı birkaç gün oldu. izlenimlerimi aktarayım:

1. oyun için almadım oyunu ps3 den oynuyorum tamamen hafif olması office internet biraz resim ve video düzenleme uygulamaları ve uzun pil ömrüyle beraber sağlam ısınmayan kasası için aldım. Pişman değilim yine olsa yine alırım..

2. oyun performansını denemedim ama içinde barındırdığı ekran kartı oldukça iyi diye biliyorum işlemci i5 ram 4 gb ddr3 1066 yani oldukça yeterli bir bilgisayar ama eğer yukarda bahsettiğim özellikler ( hafiflik pil ömrü magnezyum kasa) pek umrunda değilse en azından 600 tl uyguna hemen hemen aynı bilgisayarlar belki daha iyi özellikte birşeyler bulman büyük olasılık.

3. bilgisayar şık kendini belli ediyor apple mac hissi uyandırıyor gören kişide.

4. içinde gelen uygulamalar bilgisayarı yavaşlatıyor özellikle şu akıllı pil uygulaması falan ilk açılışta işkence ediyor pcyi açana ben çoğu programı kaldırmak zorunda kaldım o yüzden aslında oldukça iyi programları ama işte açılışı yavaşlatması da sinir bozucu aslında en temizi baştan temiz bir win 7 kurmak.

5. bilgisayarı açmadan tek tuşla internete girmesi güzel bir uygulama..

6.mozilla firefox kullanıcısıyım ama nedense bu bilgisayar geç tepki veriyor firefoxa anlayamadığım bir şekilde 3-10 saniye arasında sürüyor mozillayı ilk açış o yüzden chrome a döndüm o da süper hızlı :) kendi içinde chrome gelmişti silmiştim firefox kurmuştum ama geç açılması sinir edince chrome kurdum o da cidden şak diye açılıyor :)

7. Pil bölmesi çok ilginç yada bilmiyorum ilk defa sony kullandığım için bana ilginç geliyor olabilir pilin bulunduğu kısım vidalı yani pili almak için bir iki vida sökmek gerekiyor ki bu bence çok enterasan bir uygulama sonyden :)

8. alttan aydınlatmalı klavyesi de gözüme çarpan bir diğer özelliği ve gerçekten çok şık oluyor :)

Pil konusunda ne yapmam gerekir sürekli fişte kullanamıyorum arada bir alıp dışarı çıkmam gerekiyor. sürekli doldur boşalt da pil ömrünü oldukça kısaltacaktır. acaba pili çıkarıp sadece fişte kullansam en azından evdeyken nasıl olur? pil ömrünü sağlıklı bir şekilde uzun tutmanın bir yolunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?

burak merhaba;
    bende bundan aldım ve içinde yığınla program var sen hangilerini kaldırdın veya yeniden win 7 mi yükledin. tavsiyen nedir acaba?

• Kullanan arkadaşlardan yorumlar lütfen..
  • arkadaşlar bende bu notebookdan almak ıstıyorum kullanan arkadaslar yorumlarsa sevınırım.. Ve garnatisi kaç yıl oluyo? Sık sık sorun cıkarırımı alacagım notebook garantisiz olucak sıkıntı cıkarırmı kolay kolay ?
  • herkese slmlar ben bu cıhazı yanı 1gb ekran kartlı 8 gb ramlı ve 500 gb hard dısklısını 0 olarak 2 sene garantılı sekılde carfourdakı sony den aldım hatta arkadasımada bı tane aldık aynısının 512 ekran karı 6 gb ramlısınden bundan once ben 3 adet sony vaıo serısı kullandım t ıslemcıden p ıslecıye kadar hepsıde harıkaydı fonksıyonları dusuk olanda vardı yuksek olanda daha snra apple a gecmek gıbı bı hata yaptım kı hıc bı muhendıslık programını adam gıbı calıstıramadım bu esnada bu yenı s serısınden satın aldık arkadaslar bu cıhazı sakın satın almayın bende sıze sony kullanıcısı olarak bı tavsıye ama karar sızın bu cıhazda yekpare ekran kullanılmıs makıayı kullanmak ıcın ekranı actıgınızda dık veya yatay konumda ekran fan cıkısını tamamem kapatıo yanı koskoca sony nın muhendıslerı bu makınada ısı batırmıslar makına daha acılır aılmaz fanını acıo ve kapatana kadar sık sık delı gıbı otturuyo makınayı yanı bu dedıklerımıde sadece ve sadece haber sıtelerınde dlasırken yapıo hanı benım gıbı arada eglence olsun dıe bı pes yukleyın en fazla 10 dk oynar snra sesten kafayı yemeye baslarsınız bu yuzden ben cıhazı zararına sattım alan kısıde bu durumu bıle bıle satın aldı kı oda cadırmıs bu serdıdekı makınasını yanı makınanın altına ektra bı pıl takıcam dıe adamlar fanı koycak yer bulamamıs sızde gıdın deneyın showroom larda bana hak verıceksınız.dıger bı kotu tarafıda kalvye ve klavyenın bulundugu alandakı malzemenın kaıtesızlıgı bunu zaten alan kısı 1 sayfa wordde bısı yazsın hemen anlıcak Z serısıne dıstan bakınca cok benzıo ama ınanın bu makına bu parayı etmez hatta bu ekran ve fanın durumundan satın alınmaz sımdı sahıbı olanlar bana kızabılır ama apacık gercek bu malesef bu cıhazın turevlerınden eskı surumu olan S serısı veya SR seerısı tabı bulunabılıosa tercıh edılemsı bence daha ıyıdır.Arkadasıma gelınce oda az zarara satmak ıcın son 4 haftadır canı cıkıo sız sız olun almayın bu cıhazı ıste boyle bıraz uzun oldu ama durum bu malesef

• AMD Radeon™ HD 6630M (1GB VRAM) hybrid graphics with Intel® Wireless Display technology

arkadaslar bu ekran karti nasil sizce ? ben sony sitesinden abd den 1 gb ati radeon 5650 ekran kartli laptop u alicaktik fakat internet sitesinden kaldirmislar onun yerine bu ekran karti ni koymuslar fakat 150 dolar daha fazla bu laptop gercekten iyi bir ekran karti mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalbas

herkese slmlar ben bu cıhazı yanı 1gb ekran kartlı 8 gb ramlı ve 500 gb hard dısklısını 0 olarak 2 sene garantılı sekılde carfourdakı sony den aldım hatta arkadasımada bı tane aldık aynısının 512 ekran karı 6 gb ramlısınden bundan once ben 3 adet sony vaıo serısı kullandım t ıslemcıden p ıslecıye kadar hepsıde harıkaydı fonksıyonları dusuk olanda vardı yuksek olanda daha snra apple a gecmek gıbı bı hata yaptım kı hıc bı muhendıslık programını adam gıbı calıstıramadım bu esnada bu yenı s serısınden satın aldık arkadaslar bu cıhazı sakın satın almayın bende sıze sony kullanıcısı olarak bı tavsıye ama karar sızın bu cıhazda yekpare ekran kullanılmıs makıayı kullanmak ıcın ekranı actıgınızda dık veya yatay konumda ekran fan cıkısını tamamem kapatıo yanı koskoca sony nın muhendıslerı bu makınada ısı batırmıslar makına daha acılır aılmaz fanını acıo ve kapatana kadar sık sık delı gıbı otturuyo makınayı yanı bu dedıklerımıde sadece ve sadece haber sıtelerınde dlasırken yapıo hanı benım gıbı arada eglence olsun dıe bı pes yukleyın en fazla 10 dk oynar snra sesten kafayı yemeye baslarsınız bu yuzden ben cıhazı zararına sattım alan kısıde bu durumu bıle bıle satın aldı kı oda cadırmıs bu serdıdekı makınasını yanı makınanın altına ektra bı pıl takıcam dıe adamlar fanı koycak yer bulamamıs sızde gıdın deneyın showroom larda bana hak verıceksınız.dıger bı kotu tarafıda kalvye ve klavyenın bulundugu alandakı malzemenın kaıtesızlıgı bunu zaten alan kısı 1 sayfa wordde bısı yazsın hemen anlıcak Z serısıne dıstan bakınca cok benzıo ama ınanın bu makına bu parayı etmez hatta bu ekran ve fanın durumundan satın alınmaz sımdı sahıbı olanlar bana kızabılır ama apacık gercek bu malesef bu cıhazın turevlerınden eskı surumu olan S serısı veya SR seerısı tabı bulunabılıosa tercıh edılemsı bence daha ıyıdır.Arkadasıma gelınce oda az zarara satmak ıcın son 4 haftadır canı cıkıo sız sız olun almayın bu cıhazı ıste boyle bıraz uzun oldu ama durum bu malesef

değerli bilgi...teşekkürler...bende bu modelden almayı düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 28 Temmuz 2011; 22:30:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.