Şimdi Ara

Bu Mavi ekran farklı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda ilk acılıs ekranından sonra mavi ekran cıkıyor ve pc yenıden baslıyo bu 1 kac aydır var !
    bilgisayrın driver silip baştan yükledim, format atım hep aynı !
    hata kodları cogunlukla değişik oluyo bu yüzünden ama hep sistem dosylarında ntfs.sys .sys gibi dosylar hata veriyo her yolu denedim bi bilgisaryın icn acmagım kaldı !

• sanırım ram veya ramlein bozulmuş. windows yüklerken düzgün yüklemiyor olabilir. yada mavi ekran direk ramden kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

başka ram takıp denemeni öneririm.
  • Dosya sistemindeki hataları denetle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Dosya sistemindeki hataları denetle.

yaw kac kere formatım düzelmedi dosya sistemindeki htadan olcagını sanmıyorum!
  • quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

sanırım ram veya ramlein bozulmuş. windows yüklerken düzgün yüklemiyor olabilir. yada mavi ekran direk ramden kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

ram bozuk olup olmadını nasıl anlarım
    Bİ ÖRNEK Veriyorum mavi erkan deki yazıyla ilgili!
    STOP=0X000000 50 COXFA2DG50 D , 0X00000001, 0XF9D70FC8, 0X0000000 3
    NTFS.sys -adress f9d70fc8 base at-f9d51000 date stamp 45cc8az
  • mavi ekran hataları genelde ram den kaynaklanır bunun için ramın yada ramların bozuk olabılır ramın bozuk olup olmadıgnı anlamk için kendı ramını başka makınada dene yada kendı makınan başka makınadan ram tak kardes kolay geslın ...
  • quote:

Dosya sistemindeki hataları denetle.

aslında düşündümde ola bilir ntfs yerine baska bı dosya sıstemı kullnasam olabilirmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://support.microsoft.com/kb/822800/tr belki bu link soruna çözüm olabilir...çözüm olmazsa fat 32 olarak formatla bakalım nolcak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

http://support.microsoft.com/kb/822800/tr belki bu link soruna çözüm olabilir...çözüm olmazsa fat 32 olarak formatla bakalım nolcak.

denicem! ama yanlız bilgisarı ilk actgımda bu hata veriyo bi dah res atıgmda aynı hat yı vermiyo1
  • ben size bi soru daha sorcam fortmata fat32 olarak cevirisem bilgisayrımda yüklü olan dosylar zarar görürmü?
  • Formatlamış olduğun alan tamamiyle silinir.
    diyelim c: tamamiyle boşalır diğer partitionlara bişey olmaz.
  • quote:

Formatlamış olduğun alan tamamiyle silinir.
    diyelim c: tamamiyle boşalır diğer partitionlara bişey olmaz.

silincegi biliyorumama baska bi şekilde olamaz pc icinde önmeli dosylar var !
  • Ramlaerini memtest programı ile test et yanlız bu tests saatler sürer sana tiyo eğer bu testi xp de çalıştırırsan test yaparken aniden mavi ekran çıkıp kapanıyorsa büyük ihtimal ram ...çünkü bu pro ramlari yoruyor ramlerde problem varsa tıslıyorlar
  • Fat32yi formatsız ntfs yapıyoruz ama ntfs yi fat32 yapabilirmiyiz bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Ramlaerini memtest programı ile test et yanlız bu tests saatler sürer sana tiyo eğer bu testi xp de çalıştırırsan test yaparken aniden mavi ekran çıkıp kapanıyorsa büyük ihtimal ram ...çünkü bu pro ramlari yoruyor ramlerde problem varsa tıslıyorlar

memtest nasıl kura bilirm süresi önemli deil!
  • googleda de arat bulursun memtesti diskete veya cd ye yazdırıp makinayı boot edip ordan baslatacaksın
    ve win acılmadan program calısacak dos ortamında
    ramlerin sağlam cıkarsa bi de diskinde bed sectore olup olmadııına bakmalısın bence
    cunku dosyaları diskin bozuk olması durumunda da okuyamaz tekrara tekrar formatladım ve duzelmedi diosan denemen gereken bişi bu da ihmal etme
  • quote:

Orjinalden alıntı: zelljug

googleda de arat bulursun memtesti diskete veya cd ye yazdırıp makinayı boot edip ordan baslatacaksın
    ve win acılmadan program calısacak dos ortamında
    ramlerin sağlam cıkarsa bi de diskinde bed sectore olup olmadııına bakmalısın bence
    cunku dosyaları diskin bozuk olması durumunda da okuyamaz tekrara tekrar formatladım ve duzelmedi diosan denemen gereken bişi bu da ihmal etme

Memtest sonra bunuda denicem
    http://www.hcidesign.com/memtest/MemTest.zip böle bi program buldum arştırıken olurmu?

• burdaki hexadecimal kodlar ram hücrelerinin numaraları bencede ram ı değiştir dene
    quote:

Orjinalden alıntı: MyGkhn

quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

sanırım ram veya ramlein bozulmuş. windows yüklerken düzgün yüklemiyor olabilir. yada mavi ekran direk ramden kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

ram bozuk olup olmadını nasıl anlarım
    Bİ ÖRNEK Veriyorum mavi erkan deki yazıyla ilgili!
    STOP=0X000000 50 COXFA2DG50 D , 0X00000001, 0XF9D70FC8, 0X0000000 3
    NTFS.sys -adress f9d70fc8 base at-f9d51000 date stamp 45cc8az
  • ram temiz memtest bitti sonunda bir şey cıkmadı!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.