Merhaba bilgisayar 6 aylık civarında son bir aydır garip bir sorun yaşıyorum çözüm bulamadım. Ne yaptığım farketmeksizin aniden ekran siyah oluyor ve hiç bir tepki vermiyor bilgisayar,tekrar başlatmam gerekiyor bazen sesler gelmeye devam etsede 15-20 saniye gibi bir süre sonra onlarda kesiliyor(eğer oyunda isem anında kesiliyor) ekran kartı ve psu Asus rog rtx 4080 asus thor 850w ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peasant -- 4 Mart 2025; 12:57:18 > |
Rastgele siyah ekran ve yanıt vermeme

-
-
up
-
Merhaba,
Geçmiş olsun.
Bu şekilde kimse algılayamaz. Verilebilecek tavsiyeler format at veya DISM komutlarıyla Windows'u tamir etmek olabilir. (Buraya yazmak istemiyorum, ararsan tonla sonuç çıkacak)
Daha spesifik bir neden arayıp çözüm bulmak istiyorsan, Win+X yap Event Viewer/Olay Görüntüleyicisi'ne gel. Solda göreceksin Windows günlüğünden, Sistemle ile ilgili günlükleri (Diğer günlükleri de inceleyebilirsin)
Neyse işte bu sorunu yaşadığın anı mümkünse saniyelerle takip etmeye çalış. (Bir de örneğin bilgisayar kendini kapatırsa hemen açmaya çalışma. Biraz vakit geçsin ki kapanma anlarını daha iyi anlarsın) Sonra günlüğünü etraflıca incele. İlla ki bir hata görürsün dikkat çeken. Hem o hatayı hemde o hatadan önce neler gelişmiş anlamaya çalış. O hatadan kaynaklandığından eminsen buraya da yaz, araştır da...
Ben Olay Görüntüleyicisi'ni okuyarak çoğu gizemli sorunumu çözdüm. Oraya yansıyamayan bir sorunsa muhtemelen çok daha ciddi donanımsal bir sorundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Kasım 2023; 13:9:39 >
-
Bilgisayarı her gün yeniden açtığımda monitör bir defalığına 2-3 saniye gidip geliyor ve yukarıda yazdığım sorun devam ediyor olay görüntüleyicisinde yazan şeyleri hiç anlamadım özeti gibi bir şeyi alıp atabiliyorsam buraya atayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peasant -- 4 Mart 2025; 12:59:32 > -
Eğer benzer bir durum ise daha önce başıma geleni anlatayım.
Eski monitör gidiyordu, kapatıp açıyordum geliyordu sonra yine gidiyordu. Başka kablolar vs denedim olmadı, aynı şeyi yaptı. Başka monitörde sorun yok. Sonra monitör parlaklığını kısınca bir daha yapmadı. Şimdi o şekilde çalışıyor ama kenara yedeğe aldım. Tamir ettirmeye zaten değmez bişiydi.
Belki dedim böyle bişeyse...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X