Otomobil sürücüsü indiğinde çakmaya başlayınca DH üyesi olduğunu bile düşündüm.
Trakfikte rastladığım minibüsçülerin sadece %5 insan. Bursa da oturuyorum bu arada.
quote:
Orijinalden alıntı: guven.kacar
quote:
Orijinalden alıntı: kirei
dolmuşçuya el kol korna çalınmaz
çünkü bunu hazmedebilecek kapasiteleri yok hoş kapasitede insanda olur orası ayrı
hazmetme diyonda adamkar günde 10 saat direksiyon sallıyolar iti çakalı uğraşıyolar hep tek taraflı bakıonuz
ben bi kanallında haber kurgucuyum babama ait bi dolmuş var ankarada arada çıkarım gerçekden sinirler bazen yükseliyo
kendi aracımla ama öyle olmuyo
yanlış düşünüyoznu dolmuşçu taksici gördünmü biraz geriden gidi ver ne olacak
quote:
Orijinalden alıntı: ilyus
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
tayyip erdoğan bir ara istanbul gibi büyük şehirlere vize ile vatandaş alınsın demişti ve herkes kızmıştı. ama aslında haklıydı.
bunun gibi kişileri istanbuldan süreceksin ailesi ile birlikte, köyünde ne yaparsa yapsın arkadaş, neymiş yaşam stresiymiş, neymiş ekmek yetiştirecekmiş.
trafikte bir sürü insan var ekmek parası için süren, hatta trafiğin %80 ine yakını da ekmek parası için trafiktedir kesinlikle.
ama nedense taksi söförleri, ve dolmuşçular dışında böyle artistlenen yok -ha bir de kamyoncular, tırcılar.
yorumunuza tam anlamıyla katılmıyor degilim haklisiniz fakat köylüye olan hakarete ne demeli bir size degil sözüm . köyünü bırakıp gelmiş her vatandaş insan bu hayvanın yaptigini yapmaz yani sehirde doğup büyümüş olan maganda minibus taksi şöförleri yok mu ? tayip erdoganın sözü degil ama ..
'köylü yurdun efendisidir ''
bunu unutmayin .
her öküz ,dağdan inmede köylü degildir .
Köyden gelmeden kasıt orada alıştıklarını burada uygulamaları. Orada trafik yok bir şey yok ve o yüzden her yerde duruyorlar esnaf ise kaldırımı işgal ediyorlar vsvs. Dolmuş boş ise genelde sohbet ederim onlarla özellikle taksilerde. Çok ama çok azı yaşadığı büyükşehirin yerlisi ve 25 yaş üstü olanların çok azı doğma büyüme şehirli.
Köylüyü makineleşme bitirdi, efendi durumu bana göre geride kaldı eskiden nüfüs köylerdeydi şimdi tam tersi.
her yerde aynı bu minibüsçüler sadece istanbulda değil. sürekli karşılaşıyorum adam yolda müşteri gördüğü için küt diye duruyo yolun ortasında. hiç sağa çekme gereği hissetmiyo
Heryerde aynı malesef. Bursa'da da dolmuş taksiler var. Zamanında dayak yediler bazı kişilerden
quote:
Orijinalden alıntı: eraysgt
Diyarbakırdaki minibüsçüleri bir görseniz,her gördüğümde sövüyorum.Yani şoförlük desen o da sıfır.İnsan hayatını tehlikeye atmak,rezillik,trafik kazalarına sebep olma,devamlı önündekine selektör yapma,aralıksız korna çalma vs.vs. ne anlıyorlar ben çözemedim.Hergün birsürü minibüs kazası görüyoruz.Gerçi buranın adamında ne bekliyorsam
Buranin adamindan ne bekliyorsam dedigin zaman butun sehrin insanlarini tohmet altinda birakip hakaret etmis oluyorsun.. Ben de d.bakirliyim minibusculer konusunda yuzde yuz hak veriyorum sana ama sarf ettigin genelleyici hakareti sahibi olan size iade ediyorum..
Benim çevremdekilerde aynen böyle
quote:
Orijinalden alıntı: montaj34
yıl olmuş 2012 hala minübüs dene ilkel taşıma araçları istanbul sokaklarında.minibüs istanbuldan tamamen kaldırılmalıdır,bunun başka çaresi yok arkadaşlar.
aynen hocam dediginiz gibi bunun başka çaresi yok. zannedersem artık kalkıyolar yavaş yavaş bazı yerlerden kalktılar.
dolmuşçu yolu uygunsuz şekilde kapatmış. trafiği aksamasına yol açıyor. bir de utanmadan saldırıyor
Bu dolmuşçuluk olayı dünyanın diğer medeni ülkelerinde var mı acaba? Sene olmuş 2012 hala dolmuş... Bunların işini yapacak belediye aracı mı yok arkadaş!! Sırf bu itlere rant sağlamak başka da bi amacı yok...
quote:
Orijinalden alıntı: cenan21
quote:
Diyarbakırdaki minibüsçüleri bir görseniz,her gördüğümde sövüyorum.Yani şoförlük desen o da sıfır.İnsan hayatını tehlikeye atmak,rezillik,trafik kazalarına sebep olma,devamlı önündekine selektör yapma,aralıksız korna çalma vs.vs. ne anlıyorlar ben çözemedim.Hergün birsürü minibüs kazası görüyoruz.Gerçi buranın adamında ne bekliyorsam
Buranin adamindan ne bekliyorsam dedigin zaman butun sehrin insanlarini tohmet altinda birakip hakaret etmis oluyorsun.. Ben de d.bakirliyim minibusculer konusunda yuzde yuz hak veriyorum sana ama sarf ettigin genelleyici hakareti sahibi olan size iade ediyorum..
Diyarbakırlılara böyle genelleme yapılması hiç hoş değil... Diyarbakırlılar ve Güneydoğu insanı sıcak, sevecen, mazlum insanlardır...
baltayı taşa vurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: Mazotşist
quote:
Orijinalden alıntı: cenan21
quote:
Diyarbakırlılara böyle genelleme yapılması hiç hoş değil... Diyarbakırlılar ve Güneydoğu insanı sıcak, sevecen, mazlum insanlardır...
+1 , bölge il ayrımı yapmayalım lütfen. dül sürçmesi diyelim konu kapansın
quote:
Bu dolmuşçuluk olayı dünyanın diğer medeni ülkelerinde var mı acaba? Sene olmuş 2012 hala dolmuş... Bunların işini yapacak belediye aracı mı yok arkadaş!! Sırf bu itlere rant sağlamak başka da bi amacı yok...
yok tabiki , minibus toplu tasima altyapısı ileri seviyeye gelene kadar geçici olarak kullanılacak ve metropol dışı kırsal bölgelere hizmet verecek bir araç. Barbarosta minibusun işi ne, Türkiyenin merkezinde.
Bu hat sahipleri yıllardır bu işin kaymagını yediler, hatlrının degeri arttı primlendi ordan da faydalandılar. Zamanında kazanmayı bildikleri gibi şimdi de tezgahı kapatmayı bilecekler, belediyenin ön ayak olması lazım tabi. Bakkallar da bir örnek, hiper marketlerden en çok etkilenenler onlar, adamlar yol kesip benden alışveriş yap diyebiliyor mu? Ama bir taksici bi dolmuşcu yolu da kaptıyor yeri geliyor durakta 1 saat hareket etmiyor, nasıl işine geliyorsa.
Bu ülkede acilen hayvancılık ve tarım ıslahı gerekiyor, köyden gelen göçün gerisin geriye dönmesi ve tarım hayvancılıkla uığraşması gerekiyor. Herkes şehirde yaşayacak diye bir kaide yok. Tarımı hayvancılığı tekrar karlı bir iş haline getirin bu vasıfsız insanlar da köylerine geri dönsünler bir an önce.
Peki Ankara göbeğindeki minibüsçülere ne demeli? Ülkenin yönetildiği Başbakanlığın dibinde bir sürü var bu olay ancak Türkiyede olur
Servis şoförleri, taksiciler, minibüsçüler, kamyon şoförleri, otobüs şoförleri (ağırlıkla halk otobüsü) trafiğin ve İstanbul'un kanserleri. Hepsi değil, aralarında bir iki tane düzgünü var.
Alayını
Hiç uğraşmaya gerek yok böyleleriyle symbol de ki arkadaşta inatçıymış baya arkasından dolaşmak yerine sabırla minibüsün hareket etmesini bekledi.Şahsen ben orda minibüsün arkasından geçen taksici gibi yapardım hiç gerek yok beklemeye bas git.Hele minibüs durağında bir minibüsçüyle kavga etmek yapılabilecek en büyük hatalardan birisi bıçaklanma ihtimali %90.
quote:
Orijinalden alıntı: nicknick
quote:
yok tabiki , minibus toplu tasima altyapısı ileri seviyeye gelene kadar geçici olarak kullanılacak ve metropol dışı kırsal bölgelere hizmet verecek bir araç. Barbarosta minibusun işi ne, Türkiyenin merkezinde.
Bu hat sahipleri yıllardır bu işin kaymagını yediler, hatlrının degeri arttı primlendi ordan da faydalandılar. Zamanında kazanmayı bildikleri gibi şimdi de tezgahı kapatmayı bilecekler, belediyenin ön ayak olması lazım tabi. Bakkallar da bir örnek, hiper marketlerden en çok etkilenenler onlar, adamlar yol kesip benden alışveriş yap diyebiliyor mu? Ama bir taksici bi dolmuşcu yolu da kaptıyor yeri geliyor durakta 1 saat hareket etmiyor, nasıl işine geliyorsa.
Bu ülkede acilen hayvancılık ve tarım ıslahı gerekiyor, köyden gelen göçün gerisin geriye dönmesi ve tarım hayvancılıkla uığraşması gerekiyor. Herkes şehirde yaşayacak diye bir kaide yok. Tarımı hayvancılığı tekrar karlı bir iş haline getirin bu vasıfsız insanlar da köylerine geri dönsünler bir an önce.
Evet daha geniş açıdan bakılırsa Türkiye'nin birçok sorununun temelinde düzensiz ve hormonlu kentleşme, insanların yerinden yurdun kopması var... İstanbul'un nüfusunun günümüz dünyasında en fazla 4 milyon olması lazımken 15 milyon olmuş çevresiyle beraber... Burada her türlü yalan dolan it kopuk uğursuz olur...