Şimdi Ara

bu minibüscülerin hepsimi böyle? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
4.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sapık resmen ya. Bunu oldursen bıde bu salak icin hapis yatacan bu nasıl adalet.
  • Şahsi fikrim en iyi şoförler minibüsçüler ama en kaba şoförlerde kendileri maalesef
  • Üstünüze alınmayın ama işi gücü olmayan çoğunluk bu sektöre yönelince trafikte hayvanlar çoğalıyor doğal olarak. Saygılısı yok demiyorum ama elin parmaklarını geçmez
  • bence olaya farklı bir açıdan bakmak lazım dolmuş minibüs v.s. gibi taşıma araçları kaldırılmalı bütün toplu taşımayı i.e.t.t. v.s. yapmalı eminim hepimizin şikayet ettiği bu şöförlerin sayısında gözle görülür bir azalma olur i.e.t.t. şöförleri %100 kurallara uymasada bunlar kadar insana saygısızlık yapmıyorlar
  • Aslında madem bunlar örgütleniyor birbirlerine yardım ediyor, sürücülerde örgütlenecek. Yaptıracaksın birer tane sticker yapıştıracksın arka cama minibüs terörüne hayır diye, sticker ı olanların hepsi birbirine yardım edecek olay olduğu anda sorgusuz sualsiz,
  • dayak yetmez bunlara
  • sürekli aynı güzergahda direksiyon salladığı için.kendilerini bir süre sonra hak sahibi düzeyinde görmeleri, bu tavırları almalarına haksız bir sebep olgusu kazandırmakta... göndereceksiniz bunları dünya boks şampiyonasına bakalım ne kadar iyiler. :D
  • Akşam haberlerde seyrettim. Geçmişte Avcılar'da okurken defalarca Esenyurt dolmuşçularının bu tarz kavgalarına şahit olmuşluğum vardır. Hatta 75-80 yaşındaki koltuk değnekli kadına , Denizköşkler'de çabuk inemediği için söven hayvan da görmüştüm.

İnsanın elinden beddua ve küfürden başkası gelmiyor...
    Ama orada çalışan polislerden biri olsaydım, her gün o herifle uğraşırdım. Nasılsa eksikleri, hataları hiç bitmez. Bir haftada puanı da dolar, ehliyeti giderdi... Ama nerede öyle polis...Filmli camlar gibi daha kritik işlerle uğraşıyorlar.
  • biraz önce milliyette okudum izledim .

bu bana yapilsa ne tepki verirdim bilmiyorum o anki piskolojime bagli
    bazen umursamadigim ses çıkarmadan bekledigim oluyor böyle öküzlüklerin karşisinda ..
    yani yol ortasin düpe düz duruyor ki zaten ışık yüzünden geçiş hakkı kısıtlı mühendis beye ..

bazende tahamülsüz oluyorum kendimi frenleyemiyorum el kol hareketiyle hadi yürü senimi bekliycez falan diyip yol istiyorum ..

böylesine bir müdahaleye tanik olmadim .

sagduyulu davranmak lazim ama bazen insanin tahamül sınırlarını zorluyor bu öküzler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

tayyip erdoğan bir ara istanbul gibi büyük şehirlere vize ile vatandaş alınsın demişti ve herkes kızmıştı. ama aslında haklıydı.

bunun gibi kişileri istanbuldan süreceksin ailesi ile birlikte, köyünde ne yaparsa yapsın arkadaş, neymiş yaşam stresiymiş, neymiş ekmek yetiştirecekmiş.

trafikte bir sürü insan var ekmek parası için süren, hatta trafiğin %80 ine yakını da ekmek parası için trafiktedir kesinlikle.

ama nedense taksi söförleri, ve dolmuşçular dışında böyle artistlenen yok -ha bir de kamyoncular, tırcılar.

yorumunuza tam anlamıyla katılmıyor degilim haklisiniz fakat köylüye olan hakarete ne demeli bir size degil sözüm . köyünü bırakıp gelmiş her vatandaş insan bu hayvanın yaptigini yapmaz yani sehirde doğup büyümüş olan maganda minibus taksi şöförleri yok mu ?
    tayip erdoganın sözü degil ama ..

'köylü yurdun efendisidir ''

bunu unutmayin .

her öküz ,dağdan inmede köylü degildir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 2 Mart 2012; 11:03:53 >

• Adamların mantığı şu: Onlar para kazanmak için trafikte, diğerleri ise zevkine trafiğe çıkmış. Onun için yol onların hakkı. Bu kafayı değiştirmedikçe olayların sonu gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Hocam polisi emniyeti bunlara birşey yapmadıkça daha çok magandalık yaparlar... Bunların % 95'i böyle arkadaşım...

haklısınız, siz polisin taksileri, dolmuşları, otobüsleri trafik kuralları açısından denetlediklerini gördünüz mü? varsa yoksa dolmuşta ayaktaki yolcu sayısı bi de hız kontrolü..bunlarin trafikteki düzenleyici rolü nedir??
    ülkedeki her alandaki "pişkinliğin" sebebi ortada denetleyen bir sistemin olmaması, "nasıl olsa birşey olmaz" mantığını yerleştiren bir sistem var
  • uzun yıllar minübüs caddesinde oturdum. caddenin gayrı resmi adı bile münübüs caddesi, kendilerinin sanıyorlar caddeyi. istedikleri yerde durup, istedikleri yerde yolu kesiyorlar. yeşil ışık yanarken durup yolcu alıyor tek şerit yolda.
    diğer taraftan minübüsleri de çok kullandım, çoğu zaman hatta minübüsle giderdim park sorunu olan yerlere. dolayısı ile adamların ruh hallerini çok iyi bildiğimi düşünüyorum. öncelikle %90'ı şöför olarak çalışıyor, hat sahibi olupta şöförlük yapan çok az. yine çoğunun eğitimsiz ve alt tabakadan olduğu kesin. hal, hareket ve tavırlarından hemen anlaşılıyor zaten. şimdi bu adamlarla benim hayatımın kesiştiği tek yer trafik. onlar benim gittiğim restorana, kafeye gitmez. benim iş yerimde çalışamazlar, çalışsalarda bu şekilde saygısızlık yapamazlar. eğer sinemaya gidiyorlarsa benim gittiği filme gitmezler. benim gittiğim tatil bölgelerine, otellere gitmezler. çocukları benim çocuklarımın okuluna gitmez, benim oturduğum sitede oturmazlar.
    bilmem anlatabiliyor muyum? adamlarla muhatap olacağın tek yer trafik. o yüzden muhatap olmaya gerek yok, en sinirlendikleri şey korna. eğer hata yaparlarsa kornaya bas geç. analarına küfretsen bu kadar kızmıyorlar. yani araçtan inio, dert anlatmak, hatasını anlatmak felan maalesef beyhude bir çaba olacaktır. anlaması mümkün değil, zaten çoğu kuru-sulu içtiklerinden dolayı leyla durumda.
    bir de şu var tabi, trafikte o kadar saat boğuşmak kolay değil, adamların psikolojileri cidden bozuk. ya daha az saat çalışmaları lazım ya da terapi felan almaları lazım. ama tabi bizde hayal gibi bu imkanların sağlanması.
    istanbul gibi bir metropolde artık minübüs olmaması lazım. olursa da şu sarı minübüsler gibi ayakta yolcu almayan, hat sayısı sınırlı olan minübüslerden olması lazım.

• insan olmalarini biraktim.insana benzeyen tipleri yok..
  • yedi köyün eşeği adam olsa, bu taksici dolmuşcu takımı adam olmaz.
  • Adam arabadan çıktıktan sonra araya giren olmasa minibüs şöförü diğer minibüsçüler gelene kadar sağlam bir dayak yerdi muhtemelen.İlk yumrukla minibüsçü zaten dağılıp arkaya doğru kaçmış.Adamı birileri tutmaya çalışınca tekrar saldırmış.
    Ah orda teke tek olsalardı da sağlam bir dayak yeseydi keşke..Hepimizin başına her an gelebilecek bir olay..
  • insan mesleğine göre şekillenirmiş.bu söze en güzel örnek minibüsçü denen zerzavat ırk...
  • dolmuşçuya el kol korna çalınmaz
  • Otomobil sürücüsü indiğinde çakmaya başlayınca DH üyesi olduğunu bile düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirei

dolmuşçuya el kol korna çalınmaz

çünkü bunu hazmedebilecek kapasiteleri yok hoş kapasitede insanda olur orası ayrı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.