Şimdi Ara

Bu nasıl VAR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hıhı kendi takımım lehine bir hata olunca hemen bi tarama yapıyorum ve rakip takım lehine bir hatayı örnek gösterip haklı duruma geçiyoruz sizin yaptığınız gibi.

Baksana başlangıcı ofsayt olan bir pozisyonu dahi yazdığına göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calientee

geçen yıl bunun gibi pozisyonlarla şampiyon oldular. Galatasaray bu tarz sert dalar ama kart görmez. Galatasarayın rakipleri hep kırmızı kartlarla doğrandı ama Galatasaray hep hakemler yardımıyla kollandı. Aşağıya bir video bırakayım.

https://m.youtube.com/watch?v=mI4CGr__TfA
    zavallıca hazırlanmış bir video

trabzon maçını eklemesi gene utanmazlığın everesti olmuş

Bu nasıl VAR?

bil bakalım bu hareket trabzon maçının hangi yarısınında oldu ve ne yapıldı

• Var tam olarak sağlıklı değil bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAR uygulaması sadece 4 kategorideki olaylarla sınırlı olacak:
    1-Goller: Golden önce golün geçersiz olması için bir ihlalin olup olmadığını bildirmek.
    2-Penaltı ve penaltı değil kararları: Verilen veya verilmeyen bir penaltı kararında açık bir hata olmadığını bildirmek.
    3-Direkt kırmızı kartlar (2. İhtarlar hariç): Verilen veya verilmeyen bir ihraç kararında açık bir hata olmadığını bildirmek.
    4-Yanlış oyuncuya kart gösterilmesi: Hakemin yanlış oyuncuya ihtar veya ihraç vermesi durumunda veya hangi oyuncunun cezalandırılmasının gerektiğini bildirmek.
    ...Video hakem sistemi yarın ilk kez uygulanacak...

ilk madde çok önemli. çok ihmaller olacaktır diye düşünüyorum. orta saha hakemi maçı yönetir. yönetilemez kanımca. aslında yukarıdaki dört madde zaten klasik cevap var sisteminin nasıl kullanılacağına dair. sen esas orta saha hakemini kontrol altına almak için bu sistemi uygularsan başarılı olursun. sözün özü kayırmalara yine devam bence. orta hakemi zorlayıcı bir kural getirilmemiş. ufak faulleri es geçersin takım kendi sahasından çıkar golünü atar. ondan sonra var sistemini gel de devreye sok. hakem yürü git demiş üstünden bir sürü paslaşma geçmiş gol olmuş felan.. ihmalden kasıt, video hakemden gelen her uyarıyı futbol izleyicisi olarak bilmemiz lazım. bu gizli kalacaktır. orta hakem bir pozisyonu es geçtiğinde ağzını kapatıp konuşuyorsa bilin ki muhtemelen video yardımcı hakeme yürü git işine bak diyordur.. bu açıdan baktığımızda oynanacak her maçda var sisteminin adil olarak kullanılabileceğini ben düşünemiyorum. kısaca ipler hala orta hakemin elinde. video sistemi kullanılacaksa orta hakem bu sisteme kayıtsız şartsız teslim, sistem de maçın geneline hakim olacak. şu anki sistemin son aşaması bu olur. baştan yap oılsun bitsin işte..

• Sorunun cevabı aslında Fenerbahçe - Bursaspor maçının özetinde mevcut
  • Özge Gürel kullanıcısına yanıt
    haha başlangıcı ofsayt olan pozisyona gözlerini kapatıp ofsayt vermemek devamına penaltı vermek sizin kararınız belli. Allahtan siz VAR.da yoksunuz size kalsa neymara 50tane penaltı çalardınız dünya kupasında
  • kalahamari kullanıcısına yanıt
    Bu maçta ağır kollandığınız maçlardan biriydi. Ama gol atamayınca atamıyorsunuz işte. Ndiaye ve maicon’un kırmızı karttan atılması gerekiyordu ama atılmadı. Maicon sakatlamak için bilerek sert girdi ama hakemin maiconu atmaya yüreği yetmedi. Olcay haksız yere kırmızı kart gördü. Ama ne olsuysa o golü atamadınız. Bu pozisyonda bir şey yok ayrıca. Sizin adam kendini kollamalıydı. Avrupa’da kemik kıran tarzı stoperler böyle girince, oyuncular adamın üstünden atlıyorlar. Ben istediğim gibi girerim, kimse bana dokunamaz eğer dokunurlarsa kırmızıyı görürler diye birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calientee -- 23 Ağustos 2018; 11:22:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donk sarıyı görünce ağzını bile açmadı oh ucuz yırttık der gibi hareketleri vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 23 Ağustos 2018; 12:0:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reikideiki

bazılarına var sadece lehte olursa var siz asıl bu VAR ın serdarın dirseklerini görücek mi ona dikkat edin
    Serdar'ın ben ellerinin hiçbir maçta rahat durduğunu görmedim her maç 1 sarısı var adamın ama çok az hakem cesaret ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: calientee

Bu maçta ağır kollandığınız maçlardan biriydi. Ama gol atamayınca atamıyorsunuz işte. Ndiaye ve maicon’un kırmızı karttan atılması gerekiyordu ama atılmadı. Maicon sakatlamak için bilerek sert girdi ama hakemin maiconu atmaya yüreği yetmedi. Olcay haksız yere kırmızı kart gördü. Ama ne olsuysa o golü atamadınız. Bu pozisyonda bir şey yok ayrıca. Sizin adam kendini kollamalıydı. Avrupa’da kemik kıran tarzı stoperler böyle girince, oyuncular adamın üstünden atlıyorlar. Ben istediğim gibi girerim, kimse bana dokunamaz eğer dokunurlarsa kırmızıyı görürler diye birşey yok
    ağır kollanmak?

pozisyon gösterdim adama adam ağır kollandınız diyor.

pozisyonda sarı bile yok + senin dediğin yok maiconun ndiayenin sözde atılması gereken pozisyonlarda zibilyon dakika önce

blok!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.