|
bu ne demek ya
-
-
bi doğal sayıyı alt küme sayısına tanımlamak ne demek ?
-
mantık aradım ama bulamadım hocam cevap kesin 8 falandır 4+4 gibi bir sonuçtan
soru yanıtın 10.sınıf denemesinden
https://sinavdasonuc.com/Dosyalar/DenemelerOnline/OnlineDeneme/YANIT%2010%20SNF%20DNM-3A.pdf
matematik 2.soru
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnecessary tension -- 1 Mayıs 2021; 15:36:26 > -
Ne kadar gereksiz 10 dakikadır düşünüyormuş bir sonuca varamadım -
4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpaşığı -- 1 Mayıs 2021; 17:52:1 > -
Hiçbir anlamı yok. Ama bulmaya çalışacaksak, şöyle olabilir: içine konulan x doğal sayısını, eleman sayısı x olan bir kümenin alt küme sayısına tanımlıyor, muhtemelen konuşabilse bunu diyecekti. O zaman
(2^n)*(2^a)=2^(a+n)=2^4,
a+n=4.
-
2üzerin çarpı 2üzeria=2üzeri 4 n+a=4 ben böyle düşündüm. -
heh işte bunu bekliyodum hatalı kabul edebiliriz yani de mi hocam
-
HAHAHAHAHA kanka bunu nası buldun ya
-
-
Aynen, soruyu soramamış. Belki basım hatası vs. oldu, soru cümlesindeki kısımlar silindi, vs. böyle bir şey olmuş olabilir. Ama dediğim gibi muhtemelen yazdığım şeyi sormaya çalışıyordu, başka bir ihtimal aklıma gelmedi.
-
Ben de zor bir şey beklemiştim.Gerçi 10.sınıf fonksiyon sorusu ne kadar zor olabilir diye düşündüm bakınca da.Saçmalamışlar resmen soruyu yazanlar
@Berkos21 sorunun içinde geçen kelimeleri google'a yaz kanka ama direkt yazmaman lazım.
"Her x doğal sayısını alt küme sayısına eşler." yazarsan google karşına direkt bu şekilde yazan şeyleri getirecek ordan buluyorum işte.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X