< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bu netleri yapabilir miyim lütfen bkz.
-
-
hocam siz öncelikle sayısalda yapmak istediğiniz sıralamayı/bölümü/üniversiteyi hedefleyin.
mfden tmye geçmek çok ciddi kadar. tmde şimdi başlasan en kötü şubat ayına kadar sadece matematik çalışıp geriye kalan aylarda sos1+fen çalışırsın ama sayısalda durum bildiğim kadarıyla öyle değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamanın var. Neden olmasın.
Fen odaklı ilerlemek gerek.
Hukuk hakkında bu kadar kötü şeyler duymasaydım gerçekten hiç uğraşmazdım ama kaç gündür içim içimi yiyor, geçmişte EA seçerek hayatımın hatasını yapmışım gibi hissediyorum.
Tıp-diş-yazılım gibi bölümler ilgimi çekmeye başladı. Matematiği zaten mecburen min 33 yapmam lazım. Ama ayt fen çok kafamı karıştırıyor.
Bu saatten sonra olmaz desem mecburen ea'da kalıp o kadar olumsuz şeyler duymama rağmen hukuk yazmak zorunda kalacağım galiba.( bir umut belki hakim savcı olurum diye)
Ea'da derece yaparsan top ünilerde iibf iyidir diyorlar ama hiçbir fikrim yok ve pek içim sinmiyor oralara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 3 Ekim 2024; 11:30:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zor gibi fen ciddi emek ister . esit agirliktaki gibi enerjinin buyuk kismini mat/ geo kalan enerjiyi de dumenden sos1 e ayirma stratejisini de fene uyarlamaya calisirsan patlayabilirsin . Hatirladigim kadariyla sancılı bi surecten gectin aileyi mezuna ikna etme konusunda haliyle sifirdan bu sekilde buyuk bir risk almayi sahsen ben kaldiramazdim
matematiği de sağlamlaştırmanızın yanında sıfırdan fen inşa edip 1-2 soru kaçıracak seviyeye gelmek bence şu andan itibaren ful mat geo abanıp ea 400 girip sabancıda bilgisayar seçmekten daha zor. ben 2.yolu tercih ederdim, zaten edebiyat tarih temelin sağlam, tekrar okumaları + çıkmışlarla mükemmele yakın seviyeye rahat gelir ama fen için sıfırdan tüm konuları öğrenmek, kavramak için sb çözmek, denemeyle pekiştirmek, meb kitaplarını didik didik etmek... çok pürüzlü bir yol
-
Ea öğrencilerinin %99'unu yapamaz bence ve o 1'lik kesime girme şansınız da çok az. Bir kere ea öğrencileri zaten 10. sınıfta psikolojik olarak fen çalışmayı ve hatta ağır ders çalışmayı kafadan bitirmiş oluyor ve sınava kadar o mentalle geliyor. Bunu ea derecesi yapan neredeyse herkesin sayısaldan geçme ya da direkt sayısal olmasından görebilirsiniz mesela.
Bir de 0 fen ve hatta hiç ayt fen görmemiş bir mezun için daha zor hadi 12 olsa alışılır ama bence, ayt biyolojinin bile detaycılık ve uzunluğunu görünce neye uğradığınızı şaşırma ihtimaliniz çok yüksek. Ek olarak sayısalın rekabeti de çok daha fazla yani bir nevi köyden New York'a inme durumu olur.
Tüm bu sebeplerden ben bu sene istediğinizi yapacağınızı/yapabileceğinizi düşünmüyorum zaten çok uzun bir süre afallamakla geçecek. 2026 yksde belki.
Ea 400 falan bence çok şans işi. Diyelim her dersi fulle yakın düzeye getirdik ama 1-2 dikkat yanlışı yapılsa Ea'da 400 getirmeyebilir. EA'da okunacak adam gibi bölüm olmaması benim canımı sıkıyor, derdim de bu.
sağlam matematik şans faktörünü ortadan kaldırıyor
-
bu sene arkadaşım kırık obp ile tmde ilk 1.5k yaptı. ea da top iibfde işletme ekonomi bence gayet iyi bölümler ama sen ben diş/tıp istiyorum dersen orası ayrı
o dediğin nete belki biyolojide yaklaşırsın. belki de yaparsın. ama sıfır temelle kimya yı anlayıp sonrada soruları tama yakın çözmeniz imkansız. fizikte kimya kadar zordur. zihinsel yatkınlık ister. mantığında problemleri oturtamaz isen zaten fizik sorusunu çözemezsin.
ha derseniz ki aslında benim kafam fen bilimlerine çok yatkın idi ama ben bir hata edip ea ya geçtim ama zaman zaman ilgimi çekip konulara baktığımda bana hiç zor gelmedi o zaman amenna derim.
bir önerim var size. fizikte direk ayt konusu olan elektrik yada ivme tarzı bir konu alıp önce öğrenmeyi sonrada 50-100 soru çözmenizi önereyim. ha 1 konada ilk çalışmanızda 100 sorada 50 tanesini yaparsanız bunu bir kaç konuda da tekrar etmenizi öneririm. eğer benzer başarıyı yakalarsanız aynı uygulamayı kimya da da yapabilirsiniz. sıfırdan tarih coğrafya çalışmakla kimya fizik çalışmak bir değil malesef.
ayrıca siz asıl mata ağırlık verip ea ta işletme-kamu- uluslar arası tarzı ve kaliteli ünileri de hedefliyebilirsiniz. hukuğa kişisel bir ilginiz yoksa okunacak en son bölümlerden biridir. marmara hukuk da 1-2 gün derslere girmiştim(kuzenim ile) adamlar tamamen kanunları ezberleyip olayları kanunlar ile yorumluyorlar. ayrıca özeller ile beraber bir sürü hukuk fakultesi var.
-
Bu sene çok zor. Sıfırdan fkb öğrenmek ve 1-2 soru kaçıracak kıvama gelmek için çok çalışmanın yanında, ortalamanın çok üstünde bir zekaya da sahip olmak gerekir.
Realist olmada fayda var.
-
Hocam hukuk hakkında öyle kötü şeyler duydum ki ea'ya çalışasım bile gelmiyor. Dediğiniz konunun tam adı nedir? Elektrik ve manyetizma mı? Ve bu konu nasıl zor mu kolay mı? Demek istediğim sadece elektrik diye bulamadım. Dediğiniz mantıklı geldi bir deneyim yapabilecek miyim diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 3 Ekim 2024; 16:33:24 >
1 senede fen öğrenemezsin knk ea devam
Aslında ayt fen kısmından ne kadar yapabileceğimi merak ediyorum çünkü ea'nın durumu beni çok üzüyor. Tıp-diş gibi bölümler için yukarıda dediğim netler gerekiyormuş o yüzden sordum. Vaktimin %90'ı mat ve fene gidecek. Edb-sos-Türkçe çoğunu biliyorum zaten. Hem ea hem say çözmeyi deneyeceğim.
Hukuğun durumu beni çok üzüyor duyduklarım doğruysa (yalan değildir herhalde) işsiz kalmak veya asgari almak/alacak olmak beni aşırı üzer. Ailem de zengin değil ki. Sadece derler ki 1 tabak yemeğin biz sağ oldukça var, başkası yok.
Hukuk okumak beynini çok açar analiz yeteneğin kuvvetlenir hayatta başarısız biri olmazsın merak etme. Ona bakarsan makine, ee mühendislerinden de işsiz kalan asgari alan oluyor ama sonra bir şekilde yolunu bulup refaha erişiyorlar zamanla. Hukuk boş bölüm değil eada başka okunacak bişe yok zaten sayısalcı değilsin yapacak bişe yok. Fen 1 senede öğrenilecek bir şey değil hadi diyelim adam akıllı öğrenemeden türkçe mat sosyalle mühendislik kazandın yine patlarsın çile olur sana.
ea ya fen mat neye girersen gir matematiği içip hatmetmen gerek. o sebepten ümidini üzmeden tam gaz mat çalış. onun dışında elekt. ve mag. ile bir dene. zordur. önemlidir. geçen sene oğlumun ilk zorlandığı konu idi. en çok elektrikden net kaçırıyordu. çalışınca halletmişti.
ha ayrıca fiziği herkez sevemez. o yüzden sevmeye çalışıp çabalamak gereksiz vakit israfı. oturup öğrenin yeterli. öğrenmek için sevmek gerekmez. örnek ; oğlum fiziği sevmediğini aşırı derece soğuk geldiğini söylesede 13 e 1 yaptı ayt den. ha bende fizik çalışırken aşırı zevk alırdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X