Şimdi Ara

Bu noterlik fazla kebap bir iş mi yoksa bana mı öyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

tek dediğim x kişimin adıma araç satın alabilmesi ve satabilmesi için vekaletname çıkarttırmak istiyorum.

kimliğim, 2 adet vesikalık fotoğrafım alındı, ve boş kısımları benim bilgilerim ile doldurulmuş bir kağıt bana verildi, fotoğrafın üstüne bant geçirildi ve damgalandı.

ve bunun için 67 lira aldılar benden, bir tane noter vardı, 6-7 tane de çalışan, bir apartman dairesinde gayet de ağır tempo ile iş yapıyorlardı veznedeki kadın vekaletnamemi hazırladı (!) onu aldım ofisinde oturan notere imzalattım.

bu kadar, ve bunun için 67 lira ödedim.

Yani tamam hiç bir iş bedavaya hallolmaz, ama bu kadarcık bir iş için 67 lira almak çok kolay bir kazanç değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 12 Mayıs 2021; 16:13:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Noterde Çalışmak Zor mudur?

Noterde çalışmak, hem zorlu hem de ödüllendirici olabilen bir kariyer yoludur. Noterler ve noter katipleri, önemli yasal belgelerin hazırlanmasından ve onaylanmasından sorumludur. Bu nedenle, bu alanda çalışmak yüksek düzeyde doğruluk, dikkat ve gizlilik gerektirir.

Noter Olmak Zor mudur?

Noter olmak, zor bir süreçtir. Noter adayları, hukuk fakültesinden mezun olmalı ve zorlu bir sınavı geçmelidir. Ayrıca, belirli bir deneyim süresini tamamlamaları ve iyi ahlaki değerlere sahip olmaları gerekir.

Noter Katibi Olanların Yorumları

Noter katipleri, noterlik bürolarında çalışan ve notere yardımcı olan kişilerdir. Çalışma ortamının genellikle yoğun ve stresli olduğu bildirilmektedir. Ancak, çoğu noter katibi, işlerini tatmin edici bulmakta ve mesleğin sunmuş olduğu öğrenme ve gelişme fırsatlarını takdir etmektedir.

Noterler Ne Kadar Kazanıyor?

Noterlerin maaşları, tecrübelerine, bulundukları konuma ve çalışma saatlerine göre değişmektedir. Genel olarak, noterkatipleri noterlerden daha az kazanır. Ancak, her iki meslek için de kazanç potansiyeli yüksektir.

Noter Çalışanlarının Yorumları

Genel olarak, noter çalışanları mesleklerinden memnundurlar. Güvenli ve istikrarlı bir kariyer yolu, iyi çalışma koşulları ve meslektaşlarıyla güçlü bir çalışma ilişkisi bildirmektedirler. Ancak, işin doğasının gerektirdiği uzun çalışma saatleri ve stresli ortamlar nedeniyle zorluklar yaşayabilmektedirler.

Sonuç

Noterde çalışmak, zorlu ancak ödüllendirici bir meslektir. Noter olmak veya katip olarak çalışmak isteyenler, yüksek doğruluk, dikkat ve gizlilik standartlarına sahip olmanın yanı sıra, zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlamaya hazır olmalıdırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işte mecbursunuz o kötü yanı
  • mhcd kullanıcısına yanıt
    işte mecburiyetten parayı kırıyorlar gibime geliyor. Diğer ülkelerde bu derecede kazanç alıyorlar mı? sanki hukuk sistemini kendi yararlarına kullanıyorlar gibi. Yani mesela okuma yazma bildiğini söyleyen gibi bir kısım da var, kimse bana bunu sormadı, noter de imzalarken yüzüme baktı o kadar. Yani cahil bir insanı gayet de işletirler orada, yani bir denetim/kontrol olarak var olsalar anlayacağım ama bir işe de yaradıkları yok sanki.
  • Noterler baya para kazanıyor diye biliyorum büyük bir arsa tapusu başına 20.000 demişti arkadaş ama sanmam o kadar olacağını
  • The Witcher kullanıcısına yanıt
    valla biz ev almıştık, noterde bir işimiz olmuştu 4 rakamlı bir sayı ödenmişti notere onu biliyorum. Kağıt üstünde ciddi sorumluluk alıyorlar gibi görünse de imzaladığımız kağıtta da onların yırtmalarını sağlayacak şeyler de var gibi görünüyor, ki illa ki vardır hukuk sistemi
  • bedava para kırıyolar kardeş bildiğin hırsızlık. o kadar
  • "hukuktan sonra sınavı ve mecburi hizmet var vs vs.
    göründüğü gibi değil işler.
    her il-ilçede noter sayısı sınırlı miktarda olabiliyor vs."

diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Noter olacak konuma bir gecede ve rahatça ve çevren/ünün olmadan gelinebileceğini düşünmüyorum tabi ki, öyle bir pozisyonu kolay kolay vermezler. Gene de o pozisyonu alan da serveti de alıyor gibi görünüyor.
  • neden böyle bir konuda vekalet diye soran olmamış sorayım dedim
  • annem noter yaşlanıp kıdemlenene kadar çok zor sonra istanbula gelince kolay tabi o evraklarda çok büyük sorumluluk alıyorsun ama bir hata yapmassan çok rahat bir meslek ve iyi para var ha sorsan noterlere işimiz çok zor az kazanıyoruz derler ama yalan tabi bir hata yaparsanda tabi küçük hatalara para cezası büyük hatalara hapis

ek olarak çevre falan gerekmiyor ismini sıraya yazıyorsun 10 yılda geliyor sıra başlıyorsun göreve doğuda ücra bir yerede yavaş yavaş geliyorsun batıya tabi ki hukuk mezunu olmak gerekiyor biliyorsunuzdur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 16 Aralık 2013; 23:35:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Noter olacak konuma bir gecede ve rahatça ve çevren/ünün olmadan gelinebileceğini düşünmüyorum tabi ki, öyle bir pozisyonu kolay kolay vermezler. Gene de o pozisyonu alan da serveti de alıyor gibi görünüyor.

Amcamın oğlu katip, kebabında ötesinde iş. Oturuyorsun emek yok sorumluluk var ama o da belli çerçevede.İşini doğru yaptığı sürece muhteşem para var. Abim gibidir kendisi nedense başındaki noterlerin hepsi sinekten yağ çıkaracak utanmasalar, aylık kazançları 25 bin lira en az. Kendisine sordum nedenini verdiği cevap kendilerince "yaklaşık 10 sene beklemişler noter olmak için şimdi acısını çıkarıyorlar" biz hoplaya zıplaya mı geliyoruz ? Soygun hocam başka birşey değil..
  • Tardis* kullanıcısına yanıt
    babam istedi, aslında iptal ettirmeyi düşünüyorum, ama bisikletim bile olmadığından şu anki durumda ciddi bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum.
  • savcilar denetliyor onlari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Noter olacak konuma bir gecede ve rahatça ve çevren/ünün olmadan gelinebileceğini düşünmüyorum tabi ki, öyle bir pozisyonu kolay kolay vermezler. Gene de o pozisyonu alan da serveti de alıyor gibi görünüyor.

Amcamın oğlu katip, kebabında ötesinde iş. Oturuyorsun emek yok sorumluluk var ama o da belli çerçevede.İşini doğru yaptığı sürece muhteşem para var. Abim gibidir kendisi nedense başındaki noterlerin hepsi sinekten yağ çıkaracak utanmasalar, aylık kazançları 25 bin lira en az. Kendisine sordum nedenini verdiği cevap kendilerince "yaklaşık 10 sene beklemişler noter olmak için şimdi acısını çıkarıyorlar" biz hoplaya zıplaya mı geliyoruz ? Soygun hocam başka birşey değil..

babam 30 YILLIK NOTER aylık 25 bin kazanmadı daha,

Not: Sorunuz varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 17 Aralık 2013; 1:20:27 >

• quote:

noterlikte 50-55 yaş civarı adamakıllı para kazanamaya başlıyorsunuz, sıra geldikten sonra ilk yıllarda da cebinizden para yiyorsunuz.Herhangi bir hata olursa sorumluluk tamamen sizin üzerinizde, hapise kadar yolu olan cezalar alabiliyorsunuz. Çalışanlar hata yaptığı için 1,5 trilyon ceza alan noter var, eğer çalıntı araba satışı olursa alıcının zararını sizin karşılama durumunuz oluyor, ayrıca devlete de para cezası ödüyorsunuz.

Arsa satış vs. de geçen sene gördüğüm otel inşaatı için satın alınan yere(arsa değeri en az 10 milyondu) 12.000 TL civarı noter masrafı çıktı bunun 11 bin küsürü devlete vergi olarak geri gitti.(Böyle büyük işler 40 yılda bir oluyor.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 17 Aralık 2013; 1:28:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

quote:

İSTİSNALARIN KAİDEYİ BOZMAZ.YAZDIKLARIMDAN SADECE 25 BİN LİRA KAZANDIĞI MI RAHATSIZ ETTİ 25 BİN KAZANMADIYSA 20 BİN LİRA KAZANDI SİZE GÖRE AZ GELEBİLİR EVET.30 YILLIK NOTER NE DE OLSA..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

quote:

İSTİSNALARIN KAİDEYİ BOZMAZ.YAZDIKLARIMDAN SADECE 25 BİN LİRA KAZANDIĞI MI RAHATSIZ ETTİ 25 BİN KAZANMADIYSA 20 BİN LİRA KAZANDI SİZE GÖRE AZ GELEBİLİR EVET.30 YILLIK NOTER NE DE OLSA..

Biz 20 bin falan kazanmıyoruz, şu an bize kalan para işlerin en iyi olduğu zaman 6-7 bin TL şu an maksimum. bu para da aylara göre değişiyor iş durumuna göre.TÜRKİYE ÇAPINDA 15 BİN HATTA 15'i bırak 10 BİN ve üzeri kazanan noterler çok az.Fiyat tarifeleri noterlerin keyfi belirlediği tarifeler değil, devlet ne diyorsa o. işin içinde olan birilerine sorarsanız onlar bakacağınız adresleri söylerler size.Bu sadece noter adıyla değil dükkanın yeriyle de alakalı.Noterler yok şöyle zengin yok böyle kebap şu kadar para var diyorsunuz bu yüzden buraya takıldım.Meslekle ilgili sorularınız olursa cevaplarım.

EKSTREM PARALAR kazanan adamlar yok mu? VAR.Bu adamları da Türkiye'de parmakla gösterirsiniz ve çoğu 60-65 yaş arasındadır, 35-40 yıl civarı mesleki tecrübeleri vardır, ayriyetten atandıkları noterlik dışında eskiden tanıdığı adamlar da büyük işleri bunlara getirirler, medya sektörüyle ilgili işler olur ancak o şekilde kazanırlar.

Hayır onu bunu geçtim de 40 yaşında mühendis tanıyorum adam 35 bin Euro verdi oyuncak araba aldı koleksiyonuna eklemek için.Aynı şekilde yine televizyon vericileri işiyle uğraşan tanıdıklarım var, adamlar yaptıkları işte 1 numara ve en düşük anlaşmaları 150 milyon dolar civarı.Sözün özü;

-Her işte zirvede olan adamlar var ancak sayıları parmakla gösterilecek kadar az ve zirveye çıkmak o kadar kolay değil.

-Noterlikte atama meslekteki hizmet sürenize göre yapılır.Türkiye'de 1700 küsür noter var.Ankara hukuk sadece 750-1000 kadar mezun veriyor.Mezun olduktan sonra noterlik belgenizi alıp beklemeye koyuluyorsunuz, sıra erken de gelebilir geçte.Kardeşime noter odası başkanı 20 sene de anca sıra gelir dedi.Şu an avukat kendisi.

Tayin olduktan sonra 5 sene kadar cebinize para girmez hatta kendi birikmişinizden yersiniz.Sonra kademe kademe artar tecrübeye göre, net bir rakam söyleyemem ama her 3-4 senede bir tayin istiyor genelde noterler.

Listelere baktığınızda vergi rekortmenleri arasında noterler çıkar.Bunlar çok kazandıkları için değil, diğer şirketler vergi kaçırdığı için çoğunlukla.Ayriyetten herhangi bir hırsızlık olayı vs. olduğunda işyerinden çalınan şeyler olursa (resmi evraklar dahil) kendi paranızla tekrar almak zorundasınız.Bizim işyerinden pullar çalınmıştı, 8-10 sene önce şimdiki parayla 20-25 milyar civarı kendi birikmişimizden ödeme yapılıp tekrar alındı.Bir kez de çalıntı araba satışı yapılmış, dava falan derken alıcının zararı tarafımızdan karşılandı ayriyetten para cezası ödendi kendi hesabımızdan.

edit: Havuz olayı da var noterlikte, aynı yerdeki noterlerin havuza belli bir oran da havuza para yatırmaları zorunludur.Sonra bu para aylık olarak şehirdeki tüm noterliklere paylaştırılır.Gelir dağılımını düzenlemek için.

Sorularınızı samimiyetle bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 17 Aralık 2013; 14:41:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.