Şimdi Ara

BU PARÇA NEDİR BİLEN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu devre tekstilde kullanılan juki marka bir dikiş makinesine ait besleme devresidir cihaz normalde 220 volt ile çalışıyor fakat 380 volta takmışlar ve devre patlamış resimdeki parçanın ne olduğunu anlamadım üzerindeki değerleri de yazıyorum bilen varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim dirence benzer bişey ama anlamadım ne olduğunu
    elemanın üzerindeki değerler:D054
    MM00
    DSA
    362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selektro -- 13 Haziran 2009; 15:46:16 >

• resim yok ?
  • Diyot ama tipi tam belli değil eski tip germanyum diyotlara benziyor, en az 15-20 yıllık cihazların (teyp-video vb.) içinde bulabilirsin buna benzer diyotlardan.
  • arkadaşlar halen bulamadım parçayı parçanın altında pcb üzerinde ANR 1 yazıyor mesela kondansatör için C1 direnç için R2 falan yazıyoruz ya bu eleman içinde ANR1 yazmışlar
  • sigorta patlamadığına göre orayı kısa devre edip çalıştırmayı denesen veya 220volt 3-4 amperlik bi diyot bağlasan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 15 Haziran 2009; 11:49:56 >
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkürler elemanın ne olduğunu bulamadım ama aleti yaptım devrede 2 adet VDR vardı bu iki VDR arasında bağlıydı bu eleman fakat ben patlayan VDR' lerin yenilerini taktım cihaz sorunsuz çalışıyor teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.