Şimdi Ara

Bu pc'ye yeni PSU kaç w almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci : AMD ATHLON II X4 640 (4cpus) 3.0GHz

Ekran kartı: Geforce GTS 250

Ram : 4gb DDR3

kasa da cooler master olan bi pc var. şundan;http://img.cimri.com/pictures/wm/300x300/72/72725_300-300.jpg

350w psu var pc'de ve 400w verir falan dediler bu 400w verir olayı ne? gerçek 400w falan diye de geçiyo sanırım bu bana biri açıklık getirebilir mi?

Benim ekran kartı hiç oyun vs açmadığım halde sıcaklık en az 59-60C oluyor. işlemci de 41-42C oluyor. bu da sanırım psu'dan kaynaklanıyo.

kaç w'lık alayım 550w falan baktım. kimisi 270 tl iken kimisi 170 tl bu aradaki 100 tl'lik fark neden onu da merak ediyorum. bilen biri yardımcı olabilirse cok sevinirim.

direkt olarak sabit 550-600w veren psu arıyorum. bana onlardan uygun fiyatlı güzel bişey önerirseniz de sevinirim.

• ayrıca speed fan programı ile fan hızlarını arttırdım hepsi %100 hızda calısıyor. önde 1 tane dışardan içeriye üfleyen. yanda 1 tane içerden dışarı tam işlemci fanının karşısında bir de arkada kasanın kendi büyük fan'ı var. o da içerden dışarı üflüyor. bunları da doğru taktım sanırım ?

ayrıca mw3 oynarken sorun yok. ancak bf3 oynarken görüntüler cok karmasıklastıgında kare kare ilerlemeler oluyor o da ekran kartı cok ısındıgından dolayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulascan -- 26 Kasım 2011; 23:44:54 >
  • yok mu bilen birileri arkadaşlar? 550w-600w diyorum ben ama 500w falan da yeter mi bu pc'ye ?

bir de şu gerçek 500watt olayı nedir? bu gerçek dedikleri? ben 500w'lık ne alayım sizce? hadi bi yardım artık.
  • almişken iyisini al 80pulus özelliği olsun. İleride sistem bileşenlerini yükseltmeyi düşünüyorsan paranda varsa 700w al. Konuyu dahili bilesenler bölümüne açarsan. İyi bır psu önerisi alırsın
  • gerçek derken bazı dandik markalar üzerinde 600 yazmasına rağmen 400 ü zar zor ve düzgün vermez .marka marka model model fiyatlar değişir en iyi markalar
    seasonic
    enermax..
    corsair
    tagan
    antec
    bu saydıklarımın her modeli iyidir
    higpower
    ocz
    termaltake
    gibi markalar ise model model farklılık gösterir

size gerçek 450 500 fazlasıyla yeter .higpower 100 lira falandır 500w.
  • arkadaş fazla detaya takılma ben sana biraz bilgi vereyim benim öncelikli tavsiyelerim şunlar
    tagan asus termaltake codegen everest 80 pulus falan filan ben tagan kullanıyorum fakat modifiye
    şimdi gerçek wat olayına gelince bir ara piyasaya sunulan powerlerde şöyle bir olay oldu
    firma ital ettiği power üzerine 400w yazmış fakat 300w gelmez değeri abartmış yani gerçek değeri
    yansıtmıyor bunun üstüne milletin aldığı powerler sistemler hep elinde patladı ve bunun üstüne çok
    şikayet oldu ve bakanlık bu ürünleri piyasadan toplattı. budurum sorunu çözdü fakat kaliteye ulaşmak
    okadar kolay değil sonra kullanıcılar başka sorunlarla baş etmek zorunda kaldı şünkü sütten ağzı yanan
    yoğurdu üfleyerek yermiş halen piyasada gerçek değeri yansıtmayan mallar var ben bunu bir elektronik
    teknisyeni olarak söylüyorum şünkü çok sayıda power tamir ettim ve ürünlerin hepsini inceleme fırsatı
    buldum şimdi benim tavsiyem power alırken kasa ile birlikte verilen dahili psu almayın aldıysanda
    kullanma şünkü benim tabirimle teneke parçası yani kalitesiz üzerinde 400w yazar 300w versin ala
    zaten en eski tespit yöntemi power alıpda şöyle bir incelediğinde görüyorsunki kalitesiz mal kendini belli
    ediyor
    başka bir tavsiyemde şu asla marka takıntılı olmayın şünkü Türkiye piyasasında pc parçaları dışarıdan ithal
    ediliyor şünkü bizde hiçbir nane üretilmiyor
    dışarıdan gelen mallara bakıyorsunuz dandik bir marka var kaliteli bir ürünü yok ucuz fakat birde bakmışsınız
    yeni gelen bazı modeller istisnayi olarak çok kaliteli çıkabiliyor şünkü adam dışarı gidip üretici ne üretti ise onu
    alıyor pek fazla seçici olmıyorlar şünkü önce fiyat konuşur sonra kalite ayrıca sadece marka olduğu için
    gidipte muadil bir ürüne 100 200 tl fazladan vermeyin
    neyse bu kısa açıklamadan sonra ben power ikinci el bir hurdadan aldım pek para verdim sayılmaz
    benim en kaliteli kabul ettiğim markalardan biri olan tagan marka bir power kullanıyorum
    fakat taganlar yurd dışı şartlara göre üretilmiş bir mal yani dışarıda birçok ülkenin voltaj çok düzgün
    fakat Türkiye için aynı şeyi söyleyemem o yüzden taganlar kolayca patlıyor bu yüzden pek tercih edilmiyor
    şünkü hassas bir mal ben psu aldığımda arızalı idi fakat ben arızasını bulup uzun uğraşlardan sonra yaptım
    ve psu girişine ait elektronikçiler bilir transistörler patates pek hoşuma gitmedi ve bende onları söküp
    yerlerine iki kat güçlü ve çok kaliteli orjinal transistörler aldım ve psu eskisinden daha güçlü ve sağlıklı
    oldu ve 2 senedir kullanıyorum herşeyden önemlisi riske atmak istemediğiniz biraz masraf ettiğiniz bir
    sisteminiz var ise mutlaka ups kullanın elektriğe güven olmaz sonra söyle hikayeleri çok duyuyoruz
    akaşam elektrikler gitmişti ee sonra abi bi geldi pir geldi benim psu sizlere ömür geçmiş olsun
    apc 950w pro 1400 1kv ups kullanıyorum 800-900w tagan power neyse kolay gelsin eln teknisyen ali

• çok teşekkürler arkadaşlar önerileriniz için. kısa vadede çok fazla yenilik düşünmüyorum pc için. en azından 1 sene bu ekran kartı anakart vs devam edicem. o yüzden şimdilik psu çok abartmak istemiyorum sadece düzgün bi 500w veren psu istiyorum. yukarda teknisyen arkadaşın dediği gibi aslında tek derdim 500w diye aldıgım psu'nun bana 350w vermesi derdim o yüzden direkt olarak 500w verdiğinden emin olduğum psu almak istiyorum. zaten pc yenileyince topyekün yenilerim. şimdilik bi 500w yeterli. ama gerçekten 500w veren hangisi? mesela dan-ger arkadaşım senin önerdiğin saga 500w gercekten 500w mı?

ayrıca bu kerem arkadaşımın 80 "plus" dediği özellik şu linkteki ;http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/fsp-ppa5002406-fsp-saga-ii-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=45350 verimlilik olayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulascan -- 28 Kasım 2011; 12:14:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pulascan

çok teşekkürler arkadaşlar önerileriniz için. kısa vadede çok fazla yenilik düşünmüyorum pc için. en azından 1 sene bu ekran kartı anakart vs devam edicem. o yüzden şimdilik psu çok abartmak istemiyorum sadece düzgün bi 500w veren psu istiyorum. yukarda teknisyen arkadaşın dediği gibi aslında tek derdim 500w diye aldıgım psu'nun bana 350w vermesi derdim o yüzden direkt olarak 500w verdiğinden emin olduğum psu almak istiyorum. zaten pc yenileyince topyekün yenilerim. şimdilik bi 500w yeterli. ama gerçekten 500w veren hangisi? mesela dan-ger arkadaşım senin önerdiğin saga 500w gercekten 500w mı?

ayrıca bu kerem arkadaşımın 80 "plus" dediği özellik şu linkteki ;http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/fsp-ppa5002406-fsp-saga-ii-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=45350 verimlilik olayı mı?

evet verimlilik ama en son msj atan arkadaşın dediği gibi fps alcağına higpower al

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

quote:

çok teşekkürler arkadaşlar önerileriniz için. kısa vadede çok fazla yenilik düşünmüyorum pc için. en azından 1 sene bu ekran kartı anakart vs devam edicem. o yüzden şimdilik psu çok abartmak istemiyorum sadece düzgün bi 500w veren psu istiyorum. yukarda teknisyen arkadaşın dediği gibi aslında tek derdim 500w diye aldıgım psu'nun bana 350w vermesi derdim o yüzden direkt olarak 500w verdiğinden emin olduğum psu almak istiyorum. zaten pc yenileyince topyekün yenilerim. şimdilik bi 500w yeterli. ama gerçekten 500w veren hangisi? mesela dan-ger arkadaşım senin önerdiğin saga 500w gercekten 500w mı?

evet verimlilik ama en son msj atan arkadaşın dediği gibi fps alcağına higpower al

Gerçek 500 W vermese zaten önermem arkadaşım

Ayrıca FSP yada High Power seçim senin ikiside aynı ayarda ürünler ama dediğim gibi benim tercihim FSP olur çünkü FSP bir Power üreticisidir. Birçok firmaya PSU üretir... Tabiki seçim senin

• quote:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-500gb-500w-guc-kaynagi.html

bunu da önerdiler arkadaşlar :)

sana çok kısa özetliyim seasonic powerin 350 w olanı bile senin sistemi besler öyle kaliteli birşeydir seasonic
  • high power boşver teneke parçası alacaksan fps hiç yoktan iyidir bana kalırsa
    tagan enermax seasonic antec gibi markalardan birini alırdım bu yazdığım markaların her modeli iyidir
    diğer markaları alırken modele dikkat etmek gerekir şükü Türkiye gelen malların hepsi bildiğin gibi ithaldir
    her dönem iyi modeller gelmeyebiliyor biraz seçici olmak lazım ama fazla detaya takılma kuvetli fakat
    güncel olarak çok tercih edilen marka ve modellerden birini al şünkü daha seçici olmak için işin derinine
    inmeklazım ben power alırken alcağım modelin elektronik devresi incelerim kullandığı malzeme kalitesine
    bakarım ayrıca profesyonel olarak inceleme yapan ekiplerin test sonuçlarına bakarım test merkezleri
    powerleri her markadan moller seçip hepsini zorlu testlere tabi tutuyorlar sonunda bir grafik yayınlıyorlar
    ve grafikteki puanlara göre aklında bir seçim oluşuyor ve bazende düşündüğu seçimlerin hayel kırıklığı
    olduğunu görüyorsun çok iyi sandığın modeller kötü performaslar verebiliyor.

almadan önce test merkezlerinin toplu olarak tüm powerleri test ettikleri grafiklere bir bak derim
    eln teknisyen ali

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.