Şimdi Ara

Bu potansiyometre yerine alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde philips mms460 5+1 ses sistemi var kontrol panelindeki pot bozulmuş bunun yenisini hiçbir yerde bulamadımhttp://k1311.hizliresim.com/1h/s/uupzv.jpg pot bu 5 ayaklı buna alternatif arıyorum 4 ayaklı bulmuştum ama o mono oluyormuş bu stereo oluyormuş galiba birde 6 ayaklı buldum oda buna olurmu bilmiyorum
    devresi şu şekilde buna alternatif olarak ne bulabilirim bu arada pot 50 k imiş ve üzerindede b50 yazıyor buna acaba 6 ayaklı olan 50klık potlar olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 4 Ocak 2014; 18:18:16 >

• 6 ayaklı pot u alıp deneyebilirsin 6 ayaklı potun 2 ayağı kısa devre dir zaten kısa devre olan bacakları birleştirip 5. ayak olarak kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

6 ayaklı pot u alıp deneyebilirsin 6 ayaklı potun 2 ayağı kısa devre dir zaten kısa devre olan bacakları birleştirip 5. ayak olarak kullanabilirsin

resimdeki potun ilk sırasındaki orta baçağı kessem öyle bağlasam olur yani ?

• tek bacak olan kısma birleştirdiğin bacakları tak ve dene

• quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

tek bacak olan kısma birleştirdiğin bacakları tak ve dene

alıp deniyeceğim teşekkürler
  • Resimdekinin potansiyometre olduğundan emin misiniz? Daha çok anahtarlı rotary encoder'a benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Resimdekinin potansiyometre olduğundan emin misiniz? Daha çok anahtarlı rotary encoder'a benziyor.

valla ne yalan söyliyim ben zaten ne olduğunu bilmiyorum bana öyle dediler bende öyle arıyorum ama yanlış arıyomuşum demekki nerden anlıyabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anahtarlı pot görünüyo seninkisi potun karşısındaki ufak swiç ne işe yarıyodu açma kapamamı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeroplayer06

quote:

Resimdekinin potansiyometre olduğundan emin misiniz? Daha çok anahtarlı rotary encoder'a benziyor.

valla ne yalan söyliyim ben zaten ne olduğunu bilmiyorum bana öyle dediler bende öyle arıyorum ama yanlış arıyomuşum demekki nerden anlıyabilirim ?

Tam tur yani 360 derece çevirebiliyorsan ve de zil butonuna basar gibi basabiliyorsan switchli encoder'dır. Ama eğer tam tur atamıyorsa ve de son tararafına geldiğinde çıt diye bir ses geliyorsa ya da bir yuvaya oturuyorsa yani diğer uçtakinden farklı bir durum sözkonusu ise anahtarlı potansiyometredir.
    Merkez hoperlördeki kontrol sistemi ise bu, 50K lık anahtarlı lineer potansiyometre olduğunu söyleyebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeroplayer06

quote:

Tam tur yani 360 derece çevirebiliyorsan ve de zil butonuna basar gibi basabiliyorsan switchli encoder'dır. Ama eğer tam tur atamıyorsa ve de son tararafına geldiğinde çıt diye bir ses geliyorsa ya da bir yuvaya oturuyorsa yani diğer uçtakinden farklı bir durum sözkonusu ise anahtarlı potansiyometredir.
    Merkez hoperlördeki kontrol sistemi ise bu, 50K lık anahtarlı lineer potansiyometre olduğunu söyleyebilirim.

hocam 180 derece falan dönüyor vede sonuna kadar çevirince biyere oturmuyor vede ordaki switch le açıp kapatılıyor evet merkez hoparlördeki kontrol sistemi ama buna benzer hiç biyerde bulamadım 5 ayaklı

• merhaba hocam. ben o elındekı devreden arıyorum. bende ancak yarısı var:) o devreden nerede bulabılırım veya seması varsa o devreyı basmam gerekıyo. acıl ıhtıyacım var. yardımcı olabılır mısınız acaba
  • dalgayı gecinde ben o potansiyometreyi buldum. buldugumuda pişman oldum. kuzen adı verilen yaratıkları yolladım ikitane aldırdım. gel gelelimki beş kişi bi kargoya gidip yollayamadılar bana. evlerine üç kere kargo gönderdim olmadı. GAREZ 3 filmini cektiler bana. umarım bu yazımı bi gün okurlar.

SEVGİLİ YÜZBAŞIM BEN O PATASİYOMETREYİ BULDUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adenis

dalgayı gecinde ben o potansiyometreyi buldum. buldugumuda pişman oldum. kuzen adı verilen yaratıkları yolladım ikitane aldırdım. gel gelelimki beş kişi bi kargoya gidip yollayamadılar bana. evlerine üç kere kargo gönderdim olmadı. GAREZ 3 filmini cektiler bana. umarım bu yazımı bi gün okurlar.

SEVGİLİ YÜZBAŞIM BEN O PATASİYOMETREYİ BULDUM.

nerden buldunuz acaba ben bulamadım onun yerine mono kullandım ama gel gelelim çok verimsiz oldu
  • buldum ama dediğim gibi hala alamadım. istanbulda bi yerde fiyatı 2.10 tl . sizin istanbulda tanıdıgınız varmı aldırımak için. bunu satan yerin 30 tl alışveriş limiti var ama elden perakende satış yapıyor. özelden adresini yazarım.

onun yerine hiç bir şey tam uymuyor. o nedenle ben hiç ellemedim . koca pc400 ses sistemiyatıyo. sakın kısa devre etmeyin anfi bi tür manyetik parazit döngüsüne giriyo zamanla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenis -- 29 Mart 2014; 15:18:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.