Şimdi Ara

Bu PRELOAD nedir ? Çalışır mı ? SS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
5.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suntour XCT maşamın üstündeki preload yazılı çevirilen şey işe yarar mı nasıl kullanılır ?
     Bu PRELOAD nedir ? Çalışır mı ? SS Bu PRELOAD nedir ? Çalışır mı ? SS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakaydin -- 19 Mayıs 2013; 15:07:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PRELOAD Nedir?

PRELOAD, bisiklet süspansiyon sistemlerinde bulunan, süspansiyonun ilk tepkime hareketini kontrol eden bir ayardır. Süspansiyonun ne kadar sert veya yumuşak olduğunun belirlenmesinde önemli bir rol oynar.

PRELOAD Bisiklet Nedir?

Bisikletlerde PRELOAD, süspansiyon çatallarının ve arka şokların tepki sertliğini ayarlamanızı sağlayan bir özelliktir. Daha yüksek PRELOAD ayarları, süspansiyonun daha sert olmasına neden olurken, daha düşük PRELOAD ayarları daha yumuşak bir süspansiyon sağlar.

Bisiklette PRELOAD Ne Demek?

Bisiklette PRELOAD, süspansiyonun ilk hareketinde karşılaşılan direnç miktarıdır. Doğru PRELOAD ayarı, vücut ağırlığınıza, sürüş tarzınıza ve bisikletinize bağlıdır.

PRELOAD Bisiklet

PRELOAD'un doğru şekilde ayarlanması, bisikletin performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Çok sert bir PRELOAD, süspansiyonun engelleri emmesini zorlaştırabilirken, çok yumuşak bir PRELOAD bisikletin aşırı sallanmasına neden olabilir.

PRELOAD Ne Demek?

PRELOAD, genel anlamda bir yükün önceden uygulanmasını ifade eder. Bisiklet süspansiyonunda, PRELOAD, süspansiyonun ilk tepki hareketine uygulanan ön yüktür.

Sonuç

PRELOAD, bisiklet süspansiyon sistemlerinde kritik bir ayardır ve süspansiyonun performansını optimize etmek için doğru şekilde ayarlanması gerekir. Vücut ağırlığınızı, sürüş tarzınızı ve bisikletinizi dikkate alarak PRELOAD ayarınızı yaparak bisikletinizin tam potansiyelinden yararlanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de merak ediyorum.
  • Otomatik olmayan amortisörlerde var. Açıp kapatmaya yarıyor.

Edit: Açınca aşağı doğru bastır sonra kapat aşağı doğru bastır anlarsın farkı birinde içeriye girer maşa. Diğerinde kilitlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 2 Ağustos 2013; 23:04:20 >
  • @Süt Mısırı;
    Senin dediğin amortisör/maşa kilidi değil mi?

Ben preload'u; amortisör sertliğini ayarlayarak yaylanmanın şiddetini düzenleyen kısım olarak biliyorum. Maşanın bir tarafında maşa kilidi yer alırken, diğer tarafında da bu sertlik ayarını yapan panel oluyor bazı bisikletlerde. Yani en azından xc500 kullandığım dönemde, onun maşasında böyle bir durum vardı ama hangisi hangi işlevdeydi onu hatırlamıyorum.

Edit:
    http://forum.donanimhaber.com/m_70116862/mpage_2/f_/key_Kron+xc+500//tm.htm#76934910

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 2 Ağustos 2013; 23:15:14 >
  • Kilid değil sertlik ayarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön amortisör ayarı o.
  • burakaydin kullanıcısına yanıt
    Sertlik ayarı, en dibe (+) getirip test et sonra diğer tarafa (-) dibe getirip test edersen farkı anlarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.