Şimdi Ara

bu projeyi nasıl yapabilirim yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkeze selamlar ben pic i yeni yeni öğreniyorum ve bi proje yapmak istiyorum proje şöyle olacak " bebek odasına konulacak bi devre olacak ve bu devre ile bebeğin ateşini ölçüp belli bir değeri geçince kablosuz olarak odanın diğer tarafındaki annesine ya da babasına bir şekilde sesle ya da sinyalle haber verecek" bu devre hakkında düşüncesi olan neler gerekli malzemeler ne olmalı kaynak tavsiye edecek olanlar herkezden yardım bekliyorum

SAYGILAR

• en basit haliyle 2 adet RF modül kullanabilir sin. Ankara UDEA dan temin edeblirsin. Sıcaklık sensörü ile bebeğin ateşini ölçebilirsin LM35 ile kendiminkini ölçtüğümü hatırlıyorum :D

sonra uyarı işaretin oluştuğunda RF üzerinde Event komutu yollayacaksın Event message alındığında bir buzzer çalıştırabilirsin. Normal halde iki cihazın iletişimde olup olmadığını ise Sıcaklık eventin yokken Keep Alive mesajı belirleyerek, Keep Alive senin timeout süren kadar gelmezsede bağlantı kaybolmuş demektir eğer bağlantı koparsa farklı bir frekans sesiyle buzzer çalıştırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatestOfAllTime -- 2 Şubat 2011; 0:12:47 >
  • dostum örnek devre mevcutmu elinde
  • dediğin devreyi yapmak kolay yanlız merak ettiğim bir konu var sensörü bebege nasıl monteleyeceksin? sensör kabloları bebek için tehlike (bogulma) yaratmayacakmı yada rahatsızlık vermeyecekmi bu sorunu nasıl aşmayı planlıyorsun?
  • evet aslında en can sıkıcı tarafı bu bunu nasıl aşabilirim hani alınan veriyi kablosuz aktarabilrim ama asıl sorun veriyi almakta
  • bu devre senin işini görür ama ben olsaydım bebeğe zarar verme olasılğgı olduğu için sabaha kadar başında nöbet tutmayı tercih ederdim
    http://320volt.com/rf-deniz-suyu-termometresi-tarih-saat-isi-picbasic/
  • Bugünse, bu kalorilerin kaynağını öğrenmek, onları besleyen gıdaların ve farklı Biber hapı karışımlarının doğasını ve nasıl sindirildiğini anlamak için kaloriyi yalnızca nicelik yönünden ele alan bu görüş terk edilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makakula123

Bugünse, bu kalorilerin kaynağını öğrenmek, onları besleyen gıdaların ve farklı Biber hapı karışımlarının doğasını ve nasıl sindirildiğini anlamak için kaloriyi yalnızca nicelik yönünden ele alan bu görüş terk edilmiştir.

hacı ne iş?yanlış konuya masaj yazdın galiba
  • evet mamakula arkadaşımızın yazdığını anlamadım acaba yanlış yere mi yazdın
  • Ya bebek erkekse iyide kızsa eğer elektroniğe bu yaşta alışırsa sonu iyi olmayabilir belki :?
    şaka bir tarafa benim aklıma da şu geldi..:
    Hani şu eczanede satılan üç beş liraya satılan termometreleri modifiye edip mussachlar'ın istediğini yapabilir miyiz acaba?
    ama RF modülü de küçük olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZynT -- 3 Şubat 2011; 21:15:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.