Şimdi Ara

Bu puanla girebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben sbs'de 691 aldım okul puanlarıyla 489 oluyor. Bu puanla Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesine yada GSL ye girebilir miyim? Lütfen cevap verin...

• Tekrar merhaba. Ben daha önceki yorumumda okul puanlarını hesaba katmamıştım, bu şekilde zor görünüyor zira Bahçeşehir Fen ve Teknoloji'nin kontenjanı oldukça düşük olduğu için (24) taban puanları daima yüksek oluyor. Galatasaray Lisesi'nin puanında düşme olacağı kesin ama bu düşmenin 5 puanı geçeceğini zannetmiyorum. Eğer Bahçeşehir ve GSL olmazsa nereye gitmeyi planlıyorsun? Rahat rahat Robert'e girmeni sağlayacak bir puanın var; ama ola ki devlet liselerini tercih edersen seninle aynı lisede okuyabiliriz, benim de devlet lisesi puanım 488. Senin için ise en doğru yol özel liseler olacaktır. Eğer maddî durumunuz karşılayamayacaksa da burs başvurusunda bulunmanızı öneririm; çünkü yalnızca 1 matematik yanlışı yapan çok az kişi var ortalıkta. Bu seni inanılmaz önlere taşıyacaktır.
  • Bir noktada yanılıyorsunuz...

O puanları almadınız, geçen yılın ortalamalarına göre hesapladınız...

Bu sene durum çok farklı olabilir, puanınız daha yüksek çıkabilir, ki bunun da çok önemi yok... Bir tanıdığım geçen sene ki SBS de beklediği puandan 3 puan yüksek aldı (494-497) lakin sıralamada ise 110 kişi geriledi...

Bir örnek daha vereyim... 2011 SBS de 490 puan üzeri alan 3450 öğrenci varken, 2012 de bu sayı 1700 dü...

Aslolan sizin sıralamada kaçıncı olduğunuzdur... Sonuçlar açıklandığında bakacağınız veri budur...

Yanılmıyorsam SBS den 1 matematik yanlışınız var, okul ortalamanızı da yazarsanız konuya ilgi gösterenler daha gerçekçi tahminde bulunabilir...

Bu çerçevede kişisel görüşüm (elbet yanlış çıkabilir) Bahçeşehir şansınızın çok az (sosyal yada ingilizce olsaydı yanlışınız durum değişirdi) , lakin GSL için yüksek olduğu yönünde...

İEL e içinse neredeyse kesine yakın diyebiliriz (yedeklerden bile olsa)...

Robert koleji istiyorsanız 2. yada 3. yerleştirmede, Alman lisesi söz konusuysa büyük ihtimalle ilk yerleştirmede kayıt kabul alırsınız... (Burs durumu aile bütçesi ve puana göre değişiyor)

Şansınız bol olsun...

• Peki sizce Bahçeşehir için sıralamada ilk kaça girmem gerekir (tahminen).
  • Bir düzeltme yapayım, seneleri yanlış yazmışım...

"2011 SBS de 490 puan üzeri alan 3450 öğrenci varken, 2012 de bu sayı 1700 dü..."

Bu tersi olacak, yani 2011 de 1700 öğrenci varken, bir yıl sonra 2012 de 3450 oldu...

Bu da her sene ilk 2000 e giren öğrencilerin net sayılarının yükselip, yanlış sayılarının azaldığını gösterir...

Sorunuza gelirsek...

Bahçeşehir için tahminim en az ilk 200 de olmanız gerekebilir yada daha da üst sıralarda 160-170 gibi...

Umarım yanılırım ve istediğiniz okula girersiniz...
  • kuzenimin puanı 487,885

tr sıralaması 1673

istanbul sıralaması 405

atatürk fen lisesine girebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sewmelly

kuzenimin puanı 487,885

tr sıralaması 1673

istanbul sıralaması 405

atatürk fen lisesine girebilir mi?

Buyuk ihtimalle ilk yerlestirmede girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr'de 8100, istanbul'da 1750.yim %0.77 yüzdelik var.
    İstanbul avrupada nereye girebilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.