Şimdi Ara

bu radyo devresinin anteni nerede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu sitedeki devreyi deneyen varmı veya
    bu devenin anteni nereye takılacak

• kenan hocamın dediği gibi anten kulaklık kablosu aynen telefolarda olduğu gibi.
  • Anten şemada gösterilmemiş ama C1'in iki pininden birine takılmalı. Kulaklık kablosunun anten olması mümkün değil burada, kulaklık sadece 3. ses katına bağlı çünkü. Ayrıca bu çok kullanışlı bir devre değil onu söyleyeyim, dinlerken sürekli başında durmak gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Anten şemada gösterilmemiş ama C1'in iki pininden birine takılmalı. Kulaklık kablosunun anten olması mümkün değil burada, kulaklık sadece 3. ses katına bağlı çünkü. Ayrıca bu çok kullanışlı bir devre değil onu söyleyeyim, dinlerken sürekli başında durmak gerekebilir.

Hocam ben bu devreyi 2 yıl önce yaptığımda kenan hocamın dediği gibi kulaklığı anten olarak kullanıyordu gerçi kulaklıksızda çekiyordu ama kulaklıkla daha net ses alınabiliyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Anten şemada gösterilmemiş ama C1'in iki pininden birine takılmalı. Kulaklık kablosunun anten olması mümkün değil burada, kulaklık sadece 3. ses katına bağlı çünkü. Ayrıca bu çok kullanışlı bir devre değil onu söyleyeyim, dinlerken sürekli başında durmak gerekebilir.

Hocam ben bu devreyi 2 yıl önce yaptığımda kenan hocamın dediği gibi kulaklığı anten olarak kullanıyordu gerçi kulaklıksızda çekiyordu ama kulaklıkla daha net ses alınabiliyordu

Zaten devreye bakarsanız kulaklığın bir ucu 10 nF diğer ucu 100 uF üzerinden şaseye bağlı. FM bandı frekanslarında ikisi de kısa devre.

/>

Ekleme: Sayfadaki videoyu izlerseniz antenin nereye bağlanacağı gözüküyor ama tam net değil. C1'in soluna bağlamış zannedersem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 3 Kasım 2012; 19:26:12 >

• Devreyi kurdum az önce. Soldaki transistör olarak 2n3866 kullandım. Anten olarak da 1 metre teli C1'in sağına bağladım, soluna koyunca daha çok gürültü alıyor. Pot ayarı epey hassas düzgün ses alabilmek için biraz uğraşmak lazım. Ama frekans kararlılığı beklediğimden iyi çıktı, güçlü yayınlara kilitlenebiliyor. Şu anda ayarladım 5 dk'dır bir istasyonu dinliyorum, henüz kayma olmadı. Ses biraz hışırtılı ama idare eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.