Şimdi Ara

bu ses nereden geliyor?mazda 3(çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kahraman202

"Sizinkisi de trigerden kaynaklanıyordur" demek istememiştim zaten. Sadece bendeki sesle benzer özellikler taşıyor, onu belirtmek istemiştim. Benzer ses, belli devirde geliyor, sonra gidiyor. Umarım servis bir an önce soruna bir çare bulur. Geçmiş olsun.

Bu arada ben de seslere takığımdır, Focus 3 bu konuda konsoldan gelen sesler konusunda bir numara :)

Lütfen beni yanlış anlamayın.siz bana yardımcı olmaya çalıştınız.bir tahminde bulundunuz.çok teşekkür ederim.ben ise başka birşeyden olduğunu tahmin ediyorum demek istedim.(sizin dediginiz gibi birşey çıkarsa çok mahcup olurum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Ne çıkar bilemem ama fazla masraf çıkarmasın :) Antepte namazda servisi var değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

Mercedes 91 model aracımda da aynı ses vardı 1245652 usta sonunda ön sağ çamurluğun oturduğu şase noktasıyla sağ cam direğinin birleştiği noktada çatlama vardı ve kronik demişti argon kaynağıyla yaptı ama motorun o taragı komple boşaltmıştı sonuçta düzeldi. Fabrikasyon kaynak hatası olabilir dışarıdan duyulmaz içeride verem eder

İnşallah bizimki başta verdiğiniz ilk yada ikinci rakamdaki ustadan sonra giderilir yoksa diğer rakamları düşünmek bile istemiyorum.

• quote:

Ne çıkar bilemem ama fazla masraf çıkarmasın :) Antepte namazda servisi var değil mi?

Yapılan işlemler garanti kapsamında yapılıyor.servis görevlisi sesin kaynağını bulmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını yine de bulamazsa durumu mazda ya bildireceğini söyledi.bu arada gaziantep te servis ve bayi var.

• Hiç bilgisi olan yok mu arkadaşlar sadece benim başıma mı gelmiş bu ses olayı?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Hiç bilgisi olan yok mu arkadaşlar sadece benim başıma mı gelmiş bu ses olayı?

Mazdaclubtr de sileceklerin alt kısmındaki parçadan titreşim geldiği yazıyordu.Hatta orada sökülüp yapılışının fotoğrafları da vardı.Belki belli bir devirdeki titreşimle aynı yerden ses geliyordur. Bende de benzinli otomatiği var, ara ara hafif plastik tıkırtısı şeklinde duyuyorum.
  • ön camla plastik aksamın birleştiği nokta olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimalpay

quote:

Mazdaclubtr de sileceklerin alt kısmındaki parçadan titreşim geldiği yazıyordu.Hatta orada sökülüp yapılışının fotoğrafları da vardı.Belki belli bir devirdeki titreşimle aynı yerden ses geliyordur. Bende de benzinli otomatiği var, ara ara hafif plastik tıkırtısı şeklinde duyuyorum.

hocam bulamadım da aynı tıkırtıdan bende müzdaribim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

quote:

quote:

hocam bulamadım da aynı tıkırtıdan bende müzdaribim.

O tıkırtıyı geçtim, şöför kapısının iç kaplaması, camlar tam kapalıyken ve özellikle soğuk havalarda çok bariz bir şekilde zırıltı yapıyor.Servise gittiğimde bu ses yoktu, dün sabah hava soğuktu ve tekrar ses gelmeye başladı, ben de videosunu çektim.Servise gidince söktüreceğim ya da ben söküp bakacağım.

• quote:

quote:

Silecek bölgesine serviste kaporta ustası bazı işlemler yaptı.ben yanında duramadım tam olarak bilmiyorum ne yaptı ama o birşey bulamadı.servis görevlisi sesin bulunması için mekanik aksamin kontrol edilecegini hatta bu işlemin steteskop benzeri birşey ile yapılacağını söyledi.bende bayramdan sonra arabayı bırakacağım ve kesinlikle şanzıman gibi büyük parçaların benim haberim olmadan sökülmemesini soyleyecegim.sökecek olsanız bile muhakkak bana haber verin diyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

ön camla plastik aksamın birleştiği nokta olabilir mi ?

Ses oradan geliyor ama oralara el ile bastırınca seste hiçbir değişme azalma olmuyor.onun için bende kaynağının başka yer olduğunu ama sesin oradan duyuldugunu tahmin ediyorum.

• arkadaşlar sorun göğüs altında bulunan ve içeri hava üfleyen fanın dışında davlumbaz benzeri birşey varmış onun vidaları gevşemiş.garanti kapsamında göğüs sökülerek gevşeyen yeri sağlamlaştırdı.şu anda ses yok.

• Bu arada yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

• Geçmiş olsun.
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun, inanılmaz rahatlamissinizdir :)

• quote:

Gecmis olsun, inanılmaz rahatlamissinizdir :)

Aynen çünkü ben ses işinden acayip rahatsız olurum.bundan önceki 98 mazdamda sesi gidermek için bütün kapı yüzlerini sökmüş ve ses yapan yerleri düzeltmiştim.aynı şekilde göğüste de bazı işlemler yapmıştım.tabi bunda onları yapma şansım yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.