Şimdi Ara

bu ses nereden geliyor?mazda 3(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=Ufkn9TX7Tn0

s.a arkadaşlar linkteki videodaki ses benim aracımdadan göğüsten gelen bir ses.bu ses araba dururken yada hareket halinde sadece 2000 devirde geliyor.diğer devirlerde bu ses yok.servise gittim kaporta ve mekanik ustasıyla teste çıktık sesi duydular ama nereden geldiğini bulamadılar.arabayı bırakmam gerektiğini tüm mekanik aksamı kontrol edeceklerini söylediler.vaktim olmadığı için bayramdan sonra bırakacağım.sizlerden böyle bir ses olayı başına gelen varmı acaba?
    not:benim tahminim ses göğüste değil çünkü ses gelirken göğüsün her noktasına elimle bastırdım seste hiçbir değişme yok.ayrıca göğüse bir işlem uygulandı bu ses hiç değişmedi.
    araba:2012 mazda 3 dizel 8000 km de

güncel:arkadaşlar sorun göğüs altında bulunan ve içeri hava üfleyen fanın dışında davlumbaz benzeri birşey varmış onun vidaları gevşemiş.garanti kapsamında göğüs sökülerek gevşeyen yeri sağlamlaştırdı.şu anda ses yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 11 Ekim 2013; 19:18:42 >

• Hocam heryerini sökerler güzelim aracın yapma etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Hocam heryerini sökerler güzelim aracın yapma etme

İşte bende öyle yapılmasın diye foruma bir danışayım dedim.belki birilerinin başına böyle birşey gelmiştir ve yardımcı olabilir diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan duyuluyormu acaba ses?
  • Şöyle baktımda her araçta var göğüsten ses gelmesi.
    Kimisi klimadan geldiğini söylüyor.
    Kimisi sorunu bulamıyor.
    Kimisi havaların soğumasıyla plastik geriliyor,ondan dolayıdır diyor.
    İlginç vallahi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Dışardan duyuluyormu acaba ses?

Bu sesi dışarıdan motor kaputunu açıp dinledim.fakat motor sesinden dolayı herhangi bir ses duymadım.ayrıca serviste kaporta ustası sileceklerin olduğu bölge ve diğer kendisi ile ilgili parçaları inceledi ve kaporta ile ilgili herhangi birşey değil mekanik aksan incelenecek dedi.

• İstanbul da oturuyorsanız Evo servise bir gotürün.

On numara servistir. Benim iki mazdam vardi hep oraya goturdum, cok memnun kaldim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RenaultSport

Şöyle baktımda her araçta var göğüsten ses gelmesi.
    Kimisi klimadan geldiğini söylüyor.
    Kimisi sorunu bulamıyor.
    Kimisi havaların soğumasıyla plastik geriliyor,ondan dolayıdır diyor.
    İlginç vallahi

Bendeki olay şöyle.ben arabayı mayista aldım.şu anda 8bin km de.aldıktan sonra ön göğüs sağ köşede bir plastik titreme sesi vardı.o ses az olduğu için fazla önemsemedim.bayramdan sonra memlekete izine gittim.bizim memlekette yollar da biraz bozuk.orada iken bu seste gelmeye başladı.dün servise gidince ön sağ tarafa bir işlem uyguladilar o ses gitti.fakat bu videodaki ses aynen devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

İstanbul da oturuyorsanız Evo servise bir gotürün.

On numara servistir. Benim iki mazdam vardi hep oraya goturdum, cok memnun kaldim.

Gaziantepteyim.

• emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Video'da ara sıra tık tık diye ses geliyor o sesden bahsediyorsunuz değilmi?
  • Motor kaputunu açıp biri gaza basarken kontrol edin muhtemelen metal bir parçanın vidası gevşemiş arası boşluk yapıyor. Gögüsten gelmiyor gibi. Lpg li polomda lpg regülatörü aynı düzgün sıkmadıklarından bu sesi yapmıştı. Kaputu açın biri gaza bassın ahanda buymuş ya diyeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Dışardan duyuluyormu acaba ses?

Bu sesi dışarıdan motor kaputunu açıp dinledim.fakat motor sesinden dolayı herhangi bir ses duymadım.ayrıca serviste kaporta ustası sileceklerin olduğu bölge ve diğer kendisi ile ilgili parçaları inceledi ve kaporta ile ilgili herhangi birşey değil mekanik aksan incelenecek dedi.

Sormamın sebebi şu gaza basınca artıyor egzoz kancaları gövdeye plastik takozlar ile bağlıdır arada da bir spral bulunur kancalar birbirine temas ederse veya spral kısım dan sonra temas olabilir mi diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: RenaultSport

Video'da ara sıra tık tık diye ses geliyor o sesden bahsediyorsunuz değilmi?

Yok o değil 6.saniyede başlayan ses.ben plastik titreşim sesine benzetiyorum onu.video da ara ara ses yükselip düşüyor onun sebebi de ben gazı yukseltip alçaltıyorum ondan dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

İstanbul da oturuyorsanız Evo servise bir gotürün.

Gaziantepteyim.

Hemşerim :)

Dediğim gibi evo servis cok iyidir ama mumkun degil goturmek bu durumda.

Tabi telefon ile de danisabilirsiniz ama cok faydasi olmaz, Sebahattin Bey var orada, servis muduru.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Bir önceki aracımda triger kayışı değişiminden sonra, sizinkisine benzer bir ses geliyordu. O ses de belli bir devirde geliyor sonra kayboluyordu. Sorun triger kayışı bilyalarındanmış, takan servis değiştirdi, ses gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Bir önceki aracımda triger kayışı değişiminden sonra, sizinkisine benzer bir ses geliyordu. O ses de belli bir devirde geliyor sonra kayboluyordu. Sorun triger kayışı bilyalarındanmış, takan servis değiştirdi, ses gitti.

Araba daha 8binde ve trigger zincir diye biliyorum ben.bu tür problemler için biraz erken değil mı acaba?

• plastik parçaların genleşip büzüşmesinden ileri gelebilir.

daha önce araç kış mevsimi gördü mü? yazın kullandığınızda aynı ses var mıydı?

aracın kaloriferini açıp içini ısıttığınızda aynı ses gelecek mi, bir de öyle deneyin.

büyük ihtimalle hafif bir boşluk oluşmuş soğumayla beraber, ben öyle zannediyorum. sorun çıkaracak bir durum olduğunu sanmıyorum fakat takıntılıysanız acayip kafanıza takılır, ben de öyleyim çünkü
    "Sizinkisi de trigerden kaynaklanıyordur" demek istememiştim zaten. Sadece bendeki sesle benzer özellikler taşıyor, onu belirtmek istemiştim. Benzer ses, belli devirde geliyor, sonra gidiyor. Umarım servis bir an önce soruna bir çare bulur. Geçmiş olsun.

Bu arada ben de seslere takığımdır, Focus 3 bu konuda konsoldan gelen sesler konusunda bir numara :)
  • Mercedes 91 model aracımda da aynı ses vardı 1245652 usta sonunda ön sağ çamurluğun oturduğu şase noktasıyla sağ cam direğinin birleştiği noktada çatlama vardı ve kronik demişti argon kaynağıyla yaptı ama motorun o taragı komple boşaltmıştı sonuçta düzeldi. Fabrikasyon kaynak hatası olabilir dışarıdan duyulmaz içeride verem eder

• Hocam megane 3 dizel aracımızın ön goğüs dahil cogu yerinden ses gelebikiyor, biz alıştık vallahi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.