Pentium D 3.0 Ghz 1 gb ddr2 ram 250 gb samsung harddisk (sata) aopen kasa asus power supply ati radeon xt1600 ekran kartı
Sorunum şu ki kasam gürültülü çalışıyor, daha alalı 2 ay oldu 1 ay önce çok gürültülü diye kasayı aldığımız yere verdik power supply'ı bozuk dediler 1 ay beklettiler sonunda geri yolladılar gördük ki hiç bi değişiklik yok sonra gittik tekrar kavga gürültü aopen power supply'ı çıkarıp yerine asus'un bir modelini taktılar lakin ses yönünden yine bir değişiklik olmalı.
Sesi açıklamaya gelirse, fan sesi benzeri bir ses. Mesela gece herkes yattığında odamın kapısı açık kolidordan kasanın sesi duyuluyor. Şu anda oturuyorum müzik açmadım kasanın sesini gayet net duyuyorum. Müzik açınca pek duyulmuyor tabii müziğin sesini ne kadar açtığıma bağlı.
Acaba bu normal mi bu kasadan bu kadar ses gelmesi yoksa bir anormallik var mı, aldığım yerin teknik servisinde baktık fanları teker teker durdurduk ama ses yönünden bir farklılık yakalayamadım gerçi ordaki ortam da çok sesliydi ondan olabilir, bilmiyorum.
Demem o ki bu ses normal mi yoksa çok mu sesi çıkıyor?
deneyerk bulabilirsin kasa fanlarının elektriğini kes.ama büyük ihtimal işlemci fanı ya da psu fanı ya da ikisi
quote:
Orjinalden alıntı: WinPeAcE
deneyerk bulabilirsin kasa fanlarının elektriğini kes.ama büyük ihtimal işlemci fanı ya da psu fanı ya da ikisi
fanlarla ilgili sorun kaliteli fan takarsan ses azalır
sorunun power supply la ilgisi yok tamamen fanlardan kaynaklanıyo işlemci fanını y da ksa fanını değiş düzelme ihtimali yüksek
yan kapaktaki fanın filtresini ve varsa hava kanalını çıkartırsan ses baya azalır. eğer egzos fanı olarak 80 lik fan takmışlarsa 120 likle değiştir, işlemcin için qfanı performans modunda çalıştırabilirsin, psunun içindekinide sessiz bir fanla değiştirmelisin...
quote:
Orjinalden alıntı: salagil
yan kapaktaki fanın filtresini ve varsa hava kanalını çıkartırsan ses baya azalır. eğer egzos fanı olarak 80 lik fan takmışlarsa 120 likle değiştir, işlemcin için qfanı performans modunda çalıştırabilirsin, psunun içindekinide sessiz bir fanla değiştirmelisin...