Şimdi Ara

Bu sistem birbiri ile uyumlu mudur, tavsiyeler? (9000 TL black friday sistemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Soyle bir sistem topladim;

Anakart: Gigabyte Z390 UD 4266MHz DDR4 Soket 1151 ATX
    www.hepsiburada.com
    Gigabyte Z390 UD 4266MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/gigabyte-z390-ud-4266mhz-ddr4-soket-1151-atx-anakart-p-HBV00000F5GSB?magaza=Hepsiburada

Islemci: Intel Core i5 9600K Processor 3.70GHz 9MB Cache LGA1151 HD630

Ekran Karti: Gigabyte G1 Gaming Nvidia GeForce GTX 1080 8GB 256Bit GDDR5X (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GV-N1080G1 Gaming-8GD)

Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram CMK16GX4M1B3000C15

Disk: SanDisk Ultra 3D 500GB 560MB-530MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDH3-500G-G25

Sogutucu: Dark Freezer X94BL Intel 775/1156/1155/1150/1151 FM1/FM2/AM2+/AM3+ /AM4 Ryzen Uyumlu işlemci Soğutucu(DKCCX94BL)

Kasa: Asus IN-WIN 303 Siyah ATX Kasa
    www.hepsiburada.com
    Asus IN-WIN 303 Siyah ATX Kasa Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/asus-in-win-303-siyah-atx-kasa-p-HBV00000AHQGW?magaza=Hepsiburada

PSU: Aerocool KCAS 750W 80+ Gold Aktif PFC RGB Fanlı Modüler Güç Kaynağı (AE-KCAS750GM)

Klasik black friday ucuzlugunda olmadi tabii ama bir suredir bekliyordum herhangi bir indirim icin, bu sistemin birbiriyle uyumlu calismamasi icin bir sebep var mi (bilgim yettigi kadar CPU/Motherboard/Ram kontrolu yaptim ama emin degilim) ayrica herhangi bir parca icin baska bir tavsiyeniz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rls -- 23 Kasım 2018; 21:49:3 >

• Sistem uyumluluğu konusunda bir sorun yok
  • bu alanda kesinlikle yeterli bilgiye sahip değilim ancak harcama kısmıyla ilgili mantık yürütebildiğim bir konuda fikir verebilirim. fiyat performans üzerinden gideceğim. kullanım alanınızı bilmiyorum. yeni çıkan oyunları ultra olarak en az 3 sene oynamak ve uygun anakart ile yine ekran kartı yükseltme yapacak mısınız gibi konularda önemli ancak ben o kadar grift bilgiye sahip değilim.

Ryzen tercih ederseniz tasarrufunuz artacaktır. aradaki fark sizin için önemli mi diye aşağıdan bakıp karar verebilirsiniz.
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i5-9600K
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9600K-vs-AMD-Ryzen-5-2600/4031vs3955

burada da ekran kartları hiyerarşisi bulunmakta. sizin seçtiğiniz enthusiast denilen yani ''işin hastası'' seviyesinde bir ekran kartı tercihiniz olduğunu gösteriyor. yani dünyadaki mevcut en iyi anakartlar arasında sizin tercihiniz 1080. daha iyileri yok. bu da ancak 4K bir sistemde 60fps hedefliyorsanız önemli. yani 4K oynamayacağım stream yapmayacağım vs dediğiniz zaman sanırım çok gerekli olmuyor. veya 1440p ile oyun oynamayacaksanız yine anlamsız gibi gözüküyor.
    https://www.gamingscan.com/gpu-hierarchy/ 

eğer bu yüksek standartları hedeflemiyorsanız daha az harcayabilir ve yine sizin için çok fark etmeyecek benzeri performansa ulaşabilirsiniz.

tabi dediğim gibi maksat bilgilendirmek ve yorum yapmaktı. tercihleriniz hedeflerinizle doğru orantılıysa kafa karıştırmadan direk alabilirsiniz. sonuçta 1700USD'ye geliyor topladığınız sistem. 200-300USD tasarruf etmekle uğraşmayabilirsiniz. Şahsen arzularımla değil işlevsellik olarak ihtiyaçlarımla orantılı harcamalar yapmayı seviyorum, 10TL bile olsa marjinal faydası olmayan harcama yapmamaya özen gösteriyorum.

• Gayet güzel ve uyumlu bir sistem olmuş ama maalesef şunu söylemek zorundayım intel için cebinden fazladan 1.200-1500 tl civarı fark çıkmış.Fazladan oyunlarda 10-15 fps fark yaratacak yani kısacası 1 fps ye 100-TL vermişsiniz :) 15 fps ye 1.500-TL iyi fark :)

Şaka bir yana güzel günlerde kullanın bende buna benzer sistem topladım fakat vazgeçip r5 2600x ve b450 anakart aldım.Bütçem olmasına rağmen fazladan işlemci ve anakarta ve soğutucuya ayriyetten para harcamak istemedim.Monitör seçimi önemli burda onu ne yaptınız ?
  • Cevaplar icin cok tesekkurler.

Mesaji yazdiktan sonra 1-2 degisiklik yaptim;
    * 1x16 corsair ram'i 2x8 ile degistirdim, anakartlarin dual-channel olayindan haberim olduktan sonra.
    * Bahsettigim kasa da tukenmis ve fiyati 2 kat artmis o sebeple Aerocool Quartz alacagim (bu modelden)

quote:

Ryzen tercih ederseniz tasarrufunuz artacaktır. aradaki fark sizin için önemli mi diye aşağıdan bakıp karar verebilirsiniz.
    cpu.userbenchmark.com
    UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i5-9600K
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9600K-vs-AMD-Ryzen-5-2600/4031vs3955

Acikcasi Ryzen'in bu kadar revacta oldugu konusunda hic bir fikrim yoktu, biraz daha arastirdiktan sonra farkettim ki 600TL fiyat farkini haketmeyen bir performans farki var aralarinda, daha erken bilgim olsaydi muhtemelen Ryzen + uyumlu bir ekran karti ile biraz daha f/p bir sistem kurabilirdim, haklisiniz.

quote:

...1440p ile oyun oynamayacaksanız yine anlamsız gibi gözüküyor.

1440p oynamayi planliyorum (henuz 1440p monitorleri inceleme firsatim olmadi) ama isin gercesi esas planim 1070 ya da 1070TI satin almakti, sadece indirimde yakalayinca (3300TL) 1080'i kacirmak istemedim, neredeyse ayni fiyata 1070TI'lar cunku.

quote:

tabi dediğim gibi maksat bilgilendirmek ve yorum yapmaktı. tercihleriniz hedeflerinizle doğru orantılıysa kafa karıştırmadan direk alabilirsiniz. sonuçta 1700USD'ye geliyor topladığınız sistem. 200-300USD tasarruf etmekle uğraşmayabilirsiniz. Şahsen arzularımla değil işlevsellik olarak ihtiyaçlarımla orantılı harcamalar yapmayı seviyorum, 10TL bile olsa marjinal faydası olmayan harcama yapmamaya özen gösteriyorum.

Gayet guzel aciklamissiniz, hem oyunlarda cok fazla vakit geciren hem de isim geregi (oyun gelistirme) guclu bir bilgisayar geregi duyan biri oldugum icin hedeflerle uyusan bir sistem oldugunu dusunuyorum.

quote:

Gayet güzel ve uyumlu bir sistem olmuş ama maalesef şunu söylemek zorundayım intel için cebinden fazladan 1.200-1500 tl civarı fark çıkmış.Fazladan oyunlarda 10-15 fps fark yaratacak yani kısacası 1 fps ye 100-TL vermişsiniz :) 15 fps ye 1.500-TL iyi fark :)

Şaka bir yana güzel günlerde kullanın bende buna benzer sistem topladım fakat vazgeçip r5 2600x ve b450 anakart aldım.Bütçem olmasına rağmen fazladan işlemci ve anakarta ve soğutucuya ayriyetten para harcamak istemedim.Monitör seçimi önemli burda onu ne yaptınız ?

Tesekkurler, Intel - AMD konusundan bahsettim zaten, orda minik bir hata yapmis olabilirim gibi :)

Monitorleri henuz incelemedim su anda 2 tane 24' monitorum var Philips ve AOC, onlarla devam edicem bir sure, bu arada da 1440p monitorlere goz aticam, var mi bi tavsiyeniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rls -- 24 Kasım 2018; 16:8:7 >

• Anakarti kaça aldınız bilmiyorum ama ben almazdım

Asrock yada Evga alırdım Amazondan buda benim fikrim
  • Bahsettigin modellerin linkini atabilmen mumkun mu? Bir inceleyeyim onlari da hala iptal etme sansim varken, 850TL idi ben aldigimda kart, tukenmis su anda.
  • 850tl kötü bir rakam değil gerçi herhalde daha ucuzu da yoktur o platformda ama ben almam üstüne basayim tekrar

1240tl geliyor kargo gümrük içinde , stoktada yokmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 24 Kasım 2018; 16:45:22 >

• Evet sadece z370'lerini bulabildim simdi, stok-kargo vs. derken gelmesi cok vakit alir gibi duruyor ki fiyat farki da az degilmis arada, sanirim bir ust klasmanin farki.

Ben almam demenin ozel bir sebebi var mi merak ettim, daha once gigabyte kartlarla sorun mu yasadin?
  • Yok bana kalitesiz geliyorlar birde 9000tl verip alt sınıf ürün ile sistem kurmak insanın gücüne gidiyor , tabiki sonuçta anakart bu işinizi sonuna kadar görecektir dedim ya benim fikrim bunlar :)

Z370 de olur ama bios update lazım uzun iş yani evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 24 Kasım 2018; 17:6:26 >
  • Anladim, eminim hakli sebeplerin vardir tavsiye etmemekte ama bana pek bir fikir vermedi, tesekkurler yine de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.