Şimdi Ara

Bu sistem darboğaz yapar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

AMD Phenom X6 1055T
    GIGABYTE 880 GMA-UD2H AMD 880G / SB850
    KINGSTON 4GB (2X2GB) HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP
    XILENCE XP800 800W 135MM FAN PSU
    POWERCOLOR HD6870

İşlemci soğutucusu olarak Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme veya Xigmatek Dark knight düşünüyorum, öneriye açığım. Karar verdiğim sistem hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deredentepe -- 29 Kasım 2010; 19:29:22 >
  • tuniq tower tercihim olurdu ben alsam bu sistemi
    1600mhz e para vermeyin 1 fps fark yaratmıyacak oyunda 1333mhz kingston ramler 120tl eksende onları alın devam son gaz oyuna :)

işlemciyi 3.5 ghz lere çekebilirsiniz videolara inceleyerek
  • 6870 yerine 6850 alsam ne kadar fark eder bu sistemle
    almışken bi kere al tam al onun için onu al dedim ayrıca 6870 daha hızlı bi kartır
  • Ramlari de 1333 olandan alacağım. 1333'ün bir de hyperx yazanı var, arada performans farkı olur mu?

Bir de, bu sistemi bu hafta içinde toplamaya niyetim var. Eğer önümüzdeki 2-3 ay içerisinde fiyatlar belirgin şekilde düşecekse [yeni model vb. çıkacaksa] biraz geciktirebilirim. Sizce hemen toplayayım mı? Yoksa bekleyeyim mi? Ne kadar bekleyeyim?
  • @deredentepe

Sunbeam Tuniq Tower ile gelen fan 3 pinli ve pwm kontrollü değil. Dolayısıyla anakart üzerine bağlarsan sürekli son devir dönüyor ve o sese katlanılmaz. Ama yanında bir arka panele takılan fan kıontrolcü geliyor. O fan kontrolcü ile 1150-2300 rpm arasında devri ayarlayabiliyorsun ama bu seferde elle ayarlaman gerektiğinden hep aynı devirde dönüyor. Yani işlemci ısındıkça devir artmıyor sen hangi devire ayarlamışsan hep o devirde dönüyor. Ya her seferinde elini kasa arkasına uzatıp fanın devrini değiştirmen gerekiyor ya da bir orta ayar tutturup hep o devirde çalıştırman gerekiyor. Ben yazın 1300 rpm çalıştırıyordum şu an en düşük olan 1150 rpm de kullanıyorum. Oyun-test-boşta v.s. hep 1150 rpm de dönüyor.

Birde O anakart yerine tüm sata portları 3.0 olan MSI 870A G54 modelini neden düşünmediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@deredentepe

Sunbeam Tuniq Tower ile gelen fan 3 pinli ve pwm kontrollü değil. Dolayısıyla anakart üzerine bağlarsan sürekli son devir dönüyor ve o sese katlanılmaz. Ama yanında bir arka panele takılan fan kıontrolcü geliyor. O fan kontrolcü ile 1150-2300 rpm arasında devri ayarlayabiliyorsun ama bu seferde elle ayarlaman gerektiğinden hep aynı devirde dönüyor. Yani işlemci ısındıkça devir artmıyor sen hangi devire ayarlamışsan hep o devirde dönüyor. Ya her seferinde elini kasa arkasına uzatıp fanın devrini değiştirmen gerekiyor ya da bir orta ayar tutturup hep o devirde çalıştırman gerekiyor. Ben yazın 1300 rpm çalıştırıyordum şu an en düşük olan 1150 rpm de kullanıyorum. Oyun-test-boşta v.s. hep 1150 rpm de dönüyor.

Birde O anakart yerine tüm sata portları 3.0 olan MSI 870A G54 modelini neden düşünmediniz?

Şuan stok fan ile AMD Athlon x2 64 3800+ kullanıyorum. PSU' da AOPEN ile gelen stok PSU. Bu sistem aşırı gürültülü çalışıyor. Forumda, AMD'nin stok fanlarının gürültülü olduğuna dair çok yazı olduğundan başka soğutuculara bakıyorum. Fakat bilgim olmadığından kim ne derse onu yazıyorum listeye....

İşlemci: AMD Phenom X6 1055T
    Anakart: ........
    RAM: KINGSTON 4GB DDR3 1333
    PSU: ...........
    VGA: 6870 fakat hangisini tercih edeyim?
    CPU soğutucu: ...........

Boşlukları doldurursanız sevinirim. Sistemi, performanstan ödün vermeden olabildiğince sessiz tutmak istiyorum.

Yardımcı olan arkadaşlar bana çok büyük iyilik yapıyorlar. Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deredentepe -- 30 Kasım 2010; 10:26:18 >

• AMD Phenom X6 1055T [320]
    MSI 870A G54 [140]
    KINGSTON 4GB DDR3 1333 [115]
    POWERCOLOR HD6870 [410]
    Sapphire Pure 625W [165]
    GELID CC-TranQ-01-A [65]

Karar verdiğim sistem. Parantez içindekiler fiyatları. Fiyatlar tamam mıdır? Bu parçaları daha ucuza bulmak mümkün mü?
  • Bir de, bu sistemi bu hafta içinde toplamaya niyetim var. Eğer önümüzdeki 2-3 ay içerisinde fiyatlar belirgin şekilde düşecekse [yeni model vb. çıkacaksa] biraz geciktirebilirim. Sizce hemen toplayayım mı? Yoksa bekleyeyim mi? Ne kadar bekleyeyim?

keşke bu gün vatandan alsaydı yüzde 25 indirim vardı alma şansın olsaydı bayağı kar ederdin
  • quote:

AMD Phenom X6 1055T [320]
    MSI 870A G54 [140]
    POWERCOLOR HD6870 [410]
    Sapphire Pure 625W [165]
    GELID CC-TranQ-01-A [65]

Güzel sistem olmuş fiyatlar uygun nerden topladınız bu fiyatlara?Kesinlikle İntel i5 den üstün bir sistem güzel birde Cpu Coller aldın mı tamamdır.Hayırlı olsun.Zaten MÜŞAVİR çok deneyimli bir üye o bilir bende bilmediğim yerleri ona sorarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 30 Kasım 2010; 21:36:05 >
  • Ankara/Polatlı'da oturuyorum. Maalesef burada Vatan bilg. yok. Olsa bile kredi kartı kullanmıyorum. Bahsettiğiniz indirim sadece kredi kartında var.

Düşündüğünüz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

quote:

AMD Phenom X6 1055T [320]
    MSI 870A G54 [140]
    POWERCOLOR HD6870 [410]
    Sapphire Pure 625W [165]
    GELID CC-TranQ-01-A [65]

Güzel sistem olmuş fiyatlar uygun nerden topladınız bu fiyatlara?Kesinlikle İntel i5 den üstün bir sistem güzel birde Cpu Coller aldın mı tamamdır.Hayırlı olsun.Zaten MÜŞAVİR çok deneyimli bir üye o bilir bende bilmediğim yerleri ona sorarım.

www.teknofiyat.com'dan karar verdiğim sistem parçalarını yazıp topladım. "GELID CC-TranQ-01-A" CPU Cooler. Evet gerçekten çok yardımcı oldu MÜŞAVİR. Teşekkür edebilmemim bir yolu varsa kesinlikle bilmek isterim doğrusu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.