Şimdi Ara

Bu Sistem GTX 750'yi kaldırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.Kart olarak fiyat/performans ikilisine göre MSI GTX 750 OC'yi seçtim.Bendeki sistem ise;
    Core 2 Duo E7400 2.80GhZ overclock'suz
    2GB DDR2 (kingston) ram
    300W PSU (psu konusunda power calculator'dan benim sistemi harfi harfine girdim GTX 750 ile bütün parçaların max.harcaması baz alınarak 290Watt harcıyormuş)
    Gigabyte g41m e2sl Socket 775 DDR2

Şimdi bu sistem yeterli mi?Hangi parçaları yükseltmem gerek?Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• zorlar duz 750 cunku 260x ayarindadir hic de dandik bir kart degildir iyi beslenmesi gerekir.260x alip Q8400 islemcide oc yapan arkadasi hatirlayalim anca yetmisti fps dusmeleri bitmisti oc yapinca ama oc yapmadan once takiliyor vs kizacakti bana az kalsin niye aldirdin bunu bana diye o yuzden ben tirsarim bisi tavsiye ederken kullanici memnun kalsin sonra gelip bana kizmasin diye.bence sen o sistemi parca degistirip adam edecem diye ugrasma cunku hepsinin degismesi lazim belki anakart kalir quad islemci arti ram psu vs derken yeni sistem kurmus gibi olursun o yuzden al bi amd 250 hicbisi degistimeden kullan o da guzel kart ben kullandim bioshock bf3 filan oynadim oynatiyor full hd degise cozunurluk cok rahat oynatir yani.senin dusundugun kart bunun bir ust modeli ama makineyi degistirecem diye cok ugrasir para harcarsin sen bilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/r7-250-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

• Evet R7 250'ye baktım da ben bir de 2-3 sene götürecek bir kart istiyorum.250 daha şimdiden bazı oyunlarda medium açıyor.GTX 750 en ideali diye düşünüyorum.Psu sorunsa değiştiririm 400W ama işlemciyi sanmıyorum.zaten kartın videolarına baktım C2D E6750 ile BF4'ü max ayarlarda az bir darboğaz ile oynayanlar var E7400 rahat kaldırır diye düşünüyorum.
  • e7400 de cift cekirdekli ve bf4 gibi oyunlarda yetmez 8400 bile olsa.fifa 15 far cry 4 bunlar cift cekirdekte sorun yapan oyunlar en son.yani islemciyi degistirmeyeceksen 2-3 sene goturmez bence ne kart alirsan al.eziyet ceker adina oyun oynadim dersin yani o yuzden ya hic masraf yapma ya ucuz bir kart al devam et ya da sistemi komple degistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Aralık 2014; 18:29:17 >
  • Zorlayabılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede zorlar
  • E7500 ve gtx 750 ti yi test etme fırsatım epey oldu.
    3.3 ghz de Gpu kullanımı %50 - 60 geçmedi.
    Bu size fikir verebilir.
    Siz düz 750 demişsiniz onda ne olur tam bilemem ama çok fazla fark olacağını sanmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arno.mdr kullanıcısına yanıt
    ASUS P5B ANAKART
    Q6600 İŞLEMCİ
    4 GB 800 MHZ RAM
    650 W PSU
    VE SHAPPİRE 5750 EKRAN KARTIM VARDI. NASIL YAPTIM ANLAMADIM BUGÜN
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html SİPARİŞİ GEÇTİM. Ne olur bilmem. Yazın yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Belki bu yeni kartı değerlendidirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meandroslu

ASUS P5B ANAKART
    Q6600 İŞLEMCİ
    4 GB 800 MHZ RAM
    650 W PSU
    VE SHAPPİRE 5750 EKRAN KARTIM VARDI. NASIL YAPTIM ANLAMADIM BUGÜN
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html SİPARİŞİ GEÇTİM. Ne olur bilmem. Yazın yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Belki bu yeni kartı değerlendidirim.

Anakartınızın o.c ye ne kadar uygun olduğunu bilemiyorum ama Q6600 e o.c şart.E7500 de Gpu kullanımı %50-60 seviyelerinde idi.Q6600 ile bu değer iyice yükselir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartı olarak şu sıralar bunu öneririm piyasaya göre baya ucuz imkanın varsa hemen al

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

tam gücünden yararlanamazsın ama yinede eskisine göre baya fark hissetirir. İmkanın olunca da alttaki 3lüyü alır tam gücünden yararlanmaya başlarsın kartın.

CORSAIR 4GB Value DDR3 1333MHz 127TL
    Intel Pentium G3258 194TL
    GIGABYTE H81M-S2PV 162TL
  • Anakartım biraz eski fakat CPU fanı baktım ki çok ses yapıyor 1-2 ay önce şu CPU soğutucusunu aldım. :D
    http://www.hepsiburada.com/liste/deep-cool-gammaxx-s40-soket-intel-ve-amd-120x25mm-fanli-islemci-sogutucusu/productDetails.aspx?productId=bd801431&categoryId=1125
    Az da olsa O.C Olur sanırım ama eski olduğu için BİOS tan olacak o da uğraştıracak onun için zaten bilgisayarı 2 aydır hiç çalıştırmadım bile oyun oynarsam da normal ayarlarda iş görür sanırım.

• Q6600 İLE E7500 Arasında çok da büyük fark olacağını düşünmüyorum ben sizde neyse bende de aşağı yukarı o olacaktır. Diğer bileşenler de önemli tabi. E7500 ün hızı Q6600 den yüksek ama Q6600 ün ön belleği daha yüksek tabi bu değerlerin oyuna ne kattığı da önemli ben çok anlamam tabi bu değerlerin hangi uygulamalarda ön plana çıktığından
  • quote:

Q6600 İLE E7500 Arasında çok da büyük fark olacağını düşünmüyorum ben sizde neyse bende de aşağı yukarı o olacaktır. Diğer bileşenler de önemli tabi. E7500 ün hızı Q6600 den yüksek ama Q6600 ün ön belleği daha yüksek tabi bu değerlerin oyuna ne kattığı da önemli ben çok anlamam tabi bu değerlerin hangi uygulamalarda ön plana çıktığından

E7500 kesinlikle o kartlara yetmez uzak durun ben Hd5850 ile darbogaza girdim rezaletti resmen oyun zevki kalmiyor ki o onerilen kartlarin hd5850 den farki yok q6600 icinde max gtx750 olur arkadasin alacağı kart r7-250 olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: MerTgcm

quote:

Q6600 İLE E7500 Arasında çok da büyük fark olacağını düşünmüyorum ben sizde neyse bende de aşağı yukarı o olacaktır. Diğer bileşenler de önemli tabi. E7500 ün hızı Q6600 den yüksek ama Q6600 ün ön belleği daha yüksek tabi bu değerlerin oyuna ne kattığı da önemli ben çok anlamam tabi bu değerlerin hangi uygulamalarda ön plana çıktığından

E7500 kesinlikle o kartlara yetmez uzak durun ben Hd5850 ile darbogaza girdim rezaletti resmen oyun zevki kalmiyor ki o onerilen kartlarin hd5850 den farki yok q6600 icinde max gtx750 olur arkadasin alacağı kart r7-250 olmalı

Önerilen kartların 5850 den farkı yoksa benim sistemimde bir tık aşağısı olan 5750 varsa şimdi ben niye ASUS 750 Tİ O.C STRİX aldım. Gerçekten de öyle olabilir bende onu düşünüyorum eğer performans olarak çok fazla bir şey katmayacaksa bir anlık gaza gelip aldım neyse hayırlısı olsun..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MerTgcm

quote:

Önerilen kartların 5850 den farkı yoksa benim sistemimde bir tık aşağısı olan 5750 varsa şimdi ben niye ASUS 750 Tİ O.C STRİX aldım. Gerçekten de öyle olabilir bende onu düşünüyorum eğer performans olarak çok fazla bir şey katmayacaksa bir anlık gaza gelip aldım neyse hayırlısı olsun..

Bi tık aşagasi dedigin kart hd5750 ile hd5850 arasindaki farki bi arastir istersen

• Haklısın bir tıkdan daha fazlasıymış.. Yani o zaman benim 5750'yi değiştirmeme değecek..
  • Arkadaşlar konu GTX 750 hakkında siz Hd 58xx'lere girdiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.