Şimdi Ara

Bu sistem nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sistem nasıl, dengeli mi, tavsiye ve yorumlarınızı almak isterim.

Anakart : Gigabyte B450M Gaming Plus
    İşlemci : Ryzen5 2600
    Ekran kartı : Sapphire Rx580 8GB
    Ram: Corsair LPX DDR4 8GB (x1)
    SSD : bx500 240gb
    Powersupply : fsp600 60 ahbc
    Kasa : ?
    Monitor : ?

Arkadaşlar kasa ve monitor henüz tespit edemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tümünü kredi kartiyla alicam ve bütçem biraz kısıtlı.

Ekran kartının 8 GB olması ihtiyaç dışı olarak değerlendirebilir mi ? bunun yerine aynı modelin 4GB lık versiyonunu alıp tasarruf edebilirim. O paraya bir 8 GB daha ram alabilirim. Hangisi daha doğru olur?
    ( not: sistemden beklentim tamamen oyun odaklı olacak )

Son olarak monitör konusunun ekran kartıyla ilgili oldugunu anladım okuduklarımdan, tepkime hızı fps sayısı vb ekran kartı ile nasıl oranlayabilirim ? uyumlu olduğunu nasıl anlayabilirim

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atazade -- 21 Mayıs 2019; 14:35:33 >

• Youtube da incelemelere bakarsaniz Gigabyte in en ust seviye modelleri haric B450 - X470 chipset urunlerinin hep yerden yere vuruldugunu gorebilirsiniz. Anakart olarak MSI Gaming Plus veya ASUS TUF Plus Gaming modellerine bakmanizi oneririm.

Monitor olarak, oyun oynayacaksaniz "en az" 75Hz bir urun tercih etmenizi oneririm. FreeSync ozelligi olmasina dikakt edin, daha akici deneyim sunar. Asagida paylastigim model guzel bir panel kullaniyor(guncel bir TN panel) ve genis bir FreeSync araligi var. Bu boyuta, bu fiyata guzel bir tercih olur. Fiyati dusurmek isterseniz bu boyutta monitor pek bulunnmuyor ne yazik ki.

www.hepsiburada.com
    AOC G2590VXQ 24.5" 75Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) FreeSync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aoc-g2590vxq-24-5-75hz-1ms-analog-hdmi-display-freesync-full-hd-oyuncu-monitoru-p-HBV00000AV5WL

Kasa olarak keyfinize gore bir model secebilirsiniz. Sharkoon TG4 modelini begeniyorum ben ama fiyati yuksek gelir mi bilmiyorum. Bakabilirsiniz.

Ekran kartina karar vermek icin youtube a oyun adi ve GPU VRAM Usage yazarak bakabilirsiniz hangi ayarda ne kadar bellek ihtiyaci duyduguna. Ram i cift yapmak daha faydali olabilir gibi geliyor bana.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler. Monitörde biraz daha uygun olması adına 21 inc olanlara bakacağım. Hz ve freesync konusuna dikkat edeceğim.

Anakart konusunda tavsiyeniz üzerine
    MSI B450M GAMING PLUS AM4 DDR Micro ATX Anakart gözüme kestirdim. Aynı modelin bir de Micro olmayan versiyonu var yanlış anlamadıysam .150₺ fiyat fark ediyor. Acaba ikisi arasındaki fark nedir?

Ram konusunda daha fazla fiyat artmasin diye tek ramde kalmaya karar kıldım. 1x8gb .ekran kartı sapphire rx580 ,uyumlu olacaktir diye umuyorum
  • Atazade A kullanıcısına yanıt
    Anakartlar arasinda boyut farki disinda malzeme kalitesi anlaminda bir farklilik olmamasi lazim. Buyuk boyutlu kart sata sayisi, fan sayisi, PCIE sayisi gibi ekstralar ile geliyor olmasi lazim. Eger bu ozellikleri kullanmayacaksaniz buyuk model almak zorunda degilsiniz. MSI in sitesinden iki modeli de acip karsilastirmanizi oneririm.

Ram'i tek modul almaniz sorun cikarmaz, ileride firsat buldugunuzda ayni modelden alir ikilersiniz.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlariniz için çok teşekkürler, sagolun.
  • 8gb konusunda ileriye yatırım olabilecek bir durum olduğu için ve oyun dünyasının ihtiyaçlarının artmasından dolayı 8 gb bir ekran kartı almanız faydasız değil faydalı olacaktır. Şuan kullanan bir oyun var mı? hayır yok. rx580 hangi destekçi firma ürününü alacaksınız. Sapphire? msi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.