Şimdi Ara

Bu sistem nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

SAPPHIRE
    HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı (11163-02-20R)

GIGABYTE
    GA-870A-UD3 AM3 AMD 870/SB850 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 Anakart

CORSAIR
    4GB (2*2GB) DDR3 1333MHz CL9 PC3 RAM

THERMALTAKE
    VJ65021N2E WINGS RS 201 500W MidT ATX SİYAH KASA

5 senelik pc'mi emekliye ayırıp bugün bu sistemi topluyorum. daha çok oyun odaklı bir sistem toplamaya çalıştım. sizce nasıl bir sistem bu? işlemci ve ekran kartının dengeli olmasına dikkat etmeye çalıştım. bu seçimlerimde forumdan okuduklarım da etkili oldu. amd tercihimin sebebi ise aynı paraya bir i3 veya 2 çekirdekli i5 lerden birini alabiliyorken burada o/c yolu açık gerçek 4 çekirdek bir işlemci alabiliyor olmam. yorumlarınızı bekliyorum...

• phenom şart değil, athlon'lar da yeterli. eğer çok fazla o.c yapmayı düşünmüyorsanız, phenom'dan artan fiyatla ekran kartını 58xx serisine yükseltebilirsiniz. tabi athlon oc olmuyor değil. sadece çarpan kilidi mevzusu var.

http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 24 Aralık 2010; 12:08:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

phenom şart değil, athlon'lar da yeterli. eğer çok fazla o.c yapmayı düşünmüyorsanız, phenom'dan artan fiyatla ekran kartını 58xx serisine yükseltebilirsiniz. tabi athlon oc olmuyor değil. sadece çarpan kilidi mevzusu var.

http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/tm.htm
    sanırım aklımı çeldin. kasayı toplamaya 3 saat kala bunu öğrenmem iyi oldu. benchmarklar çok şey gösteriyor. daha çok oyun oynayacağım ve maddi sınırlarıma ulaştım. vtx 3d 6850 var uygun fiyatlı. markayı bilmiyorum. mantıklı olur mu sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertigo86

sanırım aklımı çeldin. kasayı toplamaya 3 saat kala bunu öğrenmem iyi oldu. benchmarklar çok şey gösteriyor. daha çok oyun oynayacağım ve maddi sınırlarıma ulaştım. vtx 3d 6850 var uygun fiyatlı. markayı bilmiyorum. mantıklı olur mu sizce?

Alıntıları Göster
    athlon ii x4 640
    ve ekran kartını hd6850 yapıp daha fazla oyun zevki yaşarsın
    kasa içinde nerden alıcağını söylersen daha verimli bişeyler yapabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

athlon ii x4 640

Alıntıları Göster
    vatandan topluyorum sistemi.
  • quote:

athlon ii x4 640

Alıntıları Göster
    athlon 640'dan üstüne para vermeye değmez, zaten çarpanı yüksektir, biraz fsb artışı ile bir üst işlemcinin hızına çıkabilirsin (3.2 civarı). üstelik ram ve ht hızların da artar.
    atinin x8xx serileri 256bit, sıralamalarda 5770 geri kalıyor (tabi ki kötü var değil, sadece iyinin iyisi var :D )
    ekran kartı asıl önemli olan, bendeki işlemci 2.1ghz x3 olmasına rağmen oyunlarda kasma sebebim 9800gt :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 24 Aralık 2010; 12:58:17 >

• quote:

athlon 640'dan üstüne para vermeye değmez, zaten çarpanı yüksektir, biraz fsb artışı ile bir üst işlemcinin hızına çıkabilirsin (3.2 civarı). üstelik ram ve ht hızların da artar.
    atinin x8xx serileri 256bit, sıralamalarda 5770 geri kalıyor (tabi ki kötü var değil, sadece iyinin iyisi var :D )
    ekran kartı asıl önemli olan, bendeki işlemci 2.1ghz x3 olmasına rağmen oyunlarda kasma sebebim 9800gt :)

Alıntıları Göster
    vtx 3d 6850 stokta yokmuş vatanda... başka yerden de almak istemiyorum açıkçası müşteri memnuniyeti açısından. başka bir çözüm yolu bulucaz olmadı...

• quote:

vtx 3d 6850 stokta yokmuş vatanda... başka yerden de almak istemiyorum açıkçası müşteri memnuniyeti açısından. başka bir çözüm yolu bulucaz olmadı...

musteri memnuniyeti ve vatan mi hic gulecegim yoktu yani su vatan netten alinan parcalrda cikan sorunlarda milleti sap gibi ortada birakan magaza degil mi ?? ;) eksenbilgisayardan alin orasi tam destek musteri hizmetlerinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 24 Aralık 2010; 13:15:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

quote:

musteri memnuniyeti ve vatan mi hic gulecegim yoktu yani su vatan netten alinan parcalrda cikan sorunlarda milleti sap gibi ortada birakan magaza degil mi ?? ;) eksenbilgisayardan alin orasi tam destek musteri hizmetlerinde :)

Alıntıları Göster
    şahsen ilk defa vatandan sistem toplayacağım ama genel olarak sattıkları ürünlerin arkasında durduklarını arkadaşlarımdan biliyorum. monitörlerdeki ölü piksel konularında falan koşulsuz değişim yapmaları gözümde imajlarını arttıran bir olay. tabi sorun yaşayan arkadaşlar da olabilir bilemem. ben kendi gördüklerim üzerine konuşuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: GaaaRA

quote:

Sistemimi 2 sinden de parçalar alarak topladım 2 şirkettede sıkıntı yoktur. Fakat vatan kendi garantisinide koyuyor. Ben monitör almayı düşünürken ekseni aradığımda piksel testi yapmıyorlardı 5 piksele kadar geri almıyorlar. Fakat vatan'a git senin gözünün önünde yapar öyle teslim ederi. 2 firma benim gözümde başı çeken şirketler fakat vatan bir adım daha önde...

Başlığı açan arkadarş şirket ayırmadan hangisinden ucuzsa oradan alsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: LeMaieju

quote:

Orijinalden alıntı: GaaaRA

quote:

Sistemimi 2 sinden de parçalar alarak topladım 2 şirkettede sıkıntı yoktur. Fakat vatan kendi garantisinide koyuyor. Ben monitör almayı düşünürken ekseni aradığımda piksel testi yapmıyorlardı 5 piksele kadar geri almıyorlar. Fakat vatan'a git senin gözünün önünde yapar öyle teslim ederi. 2 firma benim gözümde başı çeken şirketler fakat vatan bir adım daha önde...

Başlığı açan arkadarş şirket ayırmadan hangisinden ucuzsa oradan alsın...

Alıntıları Göster
    vatandan iki kere alışveriş yaptım, ilkini iade ettim sorun çıkmadı

• quote:

9800GT bu işlemcide darboğaz yapar. Yanlışın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 24 Aralık 2010; 13:27:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

9800GT bu işlemcide darboğaz yapar. Yanlışın var.

Alıntıları Göster
    512mb, zaten darboğaz demedim. dark void'de physix açınca kasma yaptı.

• quote:

512mb, zaten darboğaz demedim. dark void'de physix açınca kasma yaptı.

Alıntıları Göster
    o zaman şöyle yapıyorum. ekran kartı budur:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34300_SAPPHIRE_Radeon_HD6850__1_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti_-_11180-00-20R.html

işlemci de budur:

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx645wfgmbox-athlon-ii-x4-645-am3-3.1ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=48191

anakart, ramler ve işlemciyi vatandan, ekran kartınbı da eksenden alacağım. ilk yazdığımdan daha dengeli bir dağılım olduğunu düşünüyorum, oyun oynayacağım ve eğer çok performans sorunu yaşarsam işlemciyi satıp phenom 2 965 alırım birkaç zaman sonra.

• quote:

o zaman şöyle yapıyorum. ekran kartı budur:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34300_SAPPHIRE_Radeon_HD6850__1_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti_-_11180-00-20R.html

işlemci de budur:

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx645wfgmbox-athlon-ii-x4-645-am3-3.1ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=48191

anakart, ramler ve işlemciyi vatandan, ekran kartınbı da eksenden alacağım. ilk yazdığımdan daha dengeli bir dağılım olduğunu düşünüyorum, oyun oynayacağım ve eğer çok performans sorunu yaşarsam işlemciyi satıp phenom 2 965 alırım birkaç zaman sonra.

Alıntıları Göster
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx640wfgmbox-athlon-ii-x4-640-am3-3.0ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=45873

100mhz için 40 liranı çöpe atma

kasayıda alabiliyorsan bunu al
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-asgard-ii+600w-psu-asgard-ii-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=48227

psu su daha sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 24 Aralık 2010; 13:39:25 >

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx640wfgmbox-athlon-ii-x4-640-am3-3.0ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=45873

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-asgard-ii+600w-psu-asgard-ii-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=48227

psu su daha sağlam

+1

40-50tl ye soğutucu alıp azcık itelersin daha mantıklı olur vaya paran cebinde kalır...

Gtx 460 ve 6850 bence f/p ürünleri mantıklı seçim.

Hayırlı olsun şimdiden...

• quote:

psu su daha sağlam

Alıntıları Göster
    gerçek 500 w bir kasada bu sistemle sorun yaşarsın mı diyorsun?

• quote:

gerçek 500 w bir kasada bu sistemle sorun yaşarsın mı diyorsun?

Alıntıları Göster
    peak 500w gerçek 500w oldugunu kim söylede wings in
  • quote:

thermaltek olduğu için gerçek 500 olduğunu düşündüm, ondan diyorum. limitlere ulaştım. kasaya da açıkçası o kadar para vermek istemiyorum. ama ilk mesajımdaki thermaltek 500w kasada sorun yaşanacaksa da alıcaz daha kapasiteli bir şey, yapacak bir şey yok...
  • quote:

quote:

thermaltek olduğu için gerçek 500 olduğunu düşündüm, ondan diyorum. limitlere ulaştım. kasaya da açıkçası o kadar para vermek istemiyorum. ama ilk mesajımdaki thermaltek 500w kasada sorun yaşanacaksa da alıcaz daha kapasiteli bir şey, yapacak bir şey yok...

Alıntıları Göster
    500w az değil, gerçekse de yetmesi gerek. (bende 400w silverstone var, yetiyor) vatan'dan alcaksan 7 gün içinde iadesi var, 15 de olabilir. sorun çıkarsa iade edebilirsin. tabi uğraşmak istemiyorsan psu bölümüne bi konu aç, orda bilenler cevaplar

3.0ghz en alınası, istersen artan 40-50 lirayı kasaya yatır istersen dursun cebinde.

işlemci yetmezse, en azından iki yıl yeteceğini düşünüyorum, çekirdek isteyen program oyun artarsa 2 yıl sonraki iyi bir işlemci alırsın, artık x10 mu çıkar x12 mi bilinmez :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 24 Aralık 2010; 14:38:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.