Şimdi Ara

Bu Sistem Neden Resetlenir + Psu Gpu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci : Intel core2duo e7600@3,06 ghz
    Anakart : Gigabyte P43-ES3G
    Ram : 2 x 2gb Corsair xms2 ddr2 1066 mhz
    HDD : Western Digital 500gb 32mb Sata
    Ekran Kartı : His ATI Radeon HD 4870 1gb 256 bit
    Kasa + Güç kaynağı : Feel Hurricane II + üstündeki 550 watt (sözde )
    DVD yazıcı : samsung sata

sonra zamanlarda oynadğım oyunlarda 10 15 dakikadan sonra makina resetleniyor. ayarları kıstığım zaman biraz daha uzaya biliyo süre.

bunun sebebi psu ile ilgili olabilir mi ? ramleri memtest ile denedim bi sorun gözükmedi.

600 650 TL arası ekran kartı ve onu besleyebilecek bi güç kaynağını önerir misiniz?

nvidia chipsetli gigabyte'ın 460 serilerden almayı düşünüyodum daha güzel bi öneri var mı?

teşekkürler ...

• ekran kartın oldukça iyi kendine iyi bir işlemci soğutucusu ve PSU al derim...Böyle bir sistem donaımda sorun yoksa kasa içi havalandırmanı kontrol etmende faydalı olacaktır..
  • @ selahattin1987

var mı bi önerin psu ve soğutucu

bu arada işlemci ekrantı kartı ısılarını gözlemledim 80 Cº kadar çıktı ısı cpuda da fazla bi artış olmadı

ekran kartını dx11 için istiyorum bi de ayarları düşürmek istemiyorum

onun için de bi önerin var mı ?
  • Ekran kartını test etmekte fayda var. Sistemine 3D mark programı kurarak ekran kartını tamamen yük altına sok ve testi bitirip bitiremediğini gözlemle. Kart fazla ısınıyor ve kartı kontrol etmende fayda var gerekirse soğutucuyu değiştirmek gibi. Hard diskinizede bad sector taraması yaptırmakta fayda var donup reset atmıyorsa hdd'den şüphelenmek gerekir. Psu olarak sistemine 500 veya 550 watt yeterli gelecektir. Sendeki kasanın aynısını bir zaman kullandığım için o kasanın soğutmasıyla ilgili problemleri olduğunu biliyorum. Sapphire pure 625watt öneririm veya uygun fiyatlı modüler istersen (kablo karmaşası açısından) ocz fatal1ty 550watt öneririm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurbdr

@ selahattin1987

var mı bi önerin psu ve soğutucu

bu arada işlemci ekrantı kartı ısılarını gözlemledim 80 Cº kadar çıktı ısı cpuda da fazla bi artış olmadı

ekran kartını dx11 için istiyorum bi de ayarları düşürmek istemiyorum

onun için de bi önerin var mı ?

bütçeni bilmediğim için verdiğim öneriler ne kadar işine yarayacak bilemiyorum...ama yinede
    Uygun PSU Hunkey 600 Watt HK - 600 53AP
    Üst Seviye PSU Seasonic X-750
    Soğutucu ise Sunbeam Tuniq Propeller 120...
  • @ selahattin1987

ekran kartı ve güç kaynağı için 650 tl .. teşekkürler öneriler için

@Agresif Pijama

dediklerini uyguladım 3Dmark 2006 nın tüm seçeneklerini açıp test ettim kapanma olmadı ...

assassin creed brotherhood da 10 dk sonra reset oldu ama :S
  • quote:

@ selahattin1987

@Agresif Pijama

dediklerini uyguladım 3Dmark 2006 nın tüm seçeneklerini açıp test ettim kapanma olmadı ...

3dmark 2006 fazla zorlamıyor zaten kartları 2011 kurup denemeni öneririm ayrıca yine reset sorunu varsa ekran kartından kaynaklıdır bence. Çünkü 80 derece tehlikeli bir sıcaklık..
  • @Agresif Pijama

3dmark 2011 kurdum ama açılışta program kapandı sebep olarak dx11 uyumlu kart isterim gibi bişiyler dedi

güç kaynağı test edicek programlar var mı ?

80 dereceyi atıtoolla gördüm oc deniyim dedim ama uygulamadım

nedir ya bu aletin derdi
  • quote:

@ selahattin1987

@Agresif Pijama

huntkey düşünürsen çok daha makul bir fiyat çokar ortaya..
  • Şu an için sorun işlemcide gibi gözüküyor , size tavsiyem orthos programı ile işlemciye yüklenin ve sıcaklıkları kontrol edin . Eğer bu işlem sırasında herhangi bir problem olursa (reset,mavi ekran,işlemcinin testen geçememesi vs.) sorunu işlemcide arayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorhug

Şu an için sorun işlemcide gibi gözüküyor , size tavsiyem orthos programı ile işlemciye yüklenin ve sıcaklıkları kontrol edin . Eğer bu işlem sırasında herhangi bir problem olursa (reset,mavi ekran,işlemcinin testen geçememesi vs.) sorunu işlemcide arayalım

sistemin güç ihtiyacını karşılayamayan P.S.U ihtimalini göz ardı ederek mi?
  • @dorhug

valla şu anda yapıyorum testi orthosla (blend - stress cpu and ram olanı seçtim) 1saat 15 dk felan oldu ne kadar sürüyo bu ya bi sorun olmadı şimdiye kadar 55 60 Cº arası ısı

bundan sonra prime95 denen programla işkence etcem bi de bitince gönderirim sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurbdr -- 21 Mart 2011; 15:40:37 >
  • 1 saat 15 dakika yeterlidir . İşlemci sıcaklıkları da normal değerler . PSU mu yetmiyor acaba diye düşünüyorum ama sonuçta feel hurricane kasa ve 550wattlık bir güç kaynağı var (tabi kasayı sözde 550watt bir güç kaynağı ile değiştirmediler ise ) . Son zamanlarda oluyor demişsiniz , problem olmadan önce yaptığınız önemli değişiklikler var mı ? Donanımlarda veya format gibi durumlar veya kasayı açıp herhangi bir şeyi kurcaladığınız mı ?
  • kurcalamak ? :)
    valla açıyorum 1ay da bir temizlik için herşeyi söktüm temizledim yeniden termal macum sürdüm fanları kontak spreyle temizledim gpu cpu psu .
    formatı atalı ne kadar oldu heralde 2 ay felan win7 ultimate 32 bit kurdum . bütün sürücüler güncel bios güncel. ( bu arada yeniden format atmayı düşünüyodum bu sistemi 64 bite geçirsem daha fazla performans sağlar mıyım forumda daha iyi olacağını söylüyolar senin düşüncen ne . bi de hangi sürüm olmalı win7 64 bit 7601 mi başka mı? )
    son zamanlarda dediğim 6 aydır var gibi :)
    güç kaynağı kasanın üstünde gelen güç kaynağı işte onun gerçekten 550 wattlık güç sağladığını düşünmüyorum o kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurbdr -- 21 Mart 2011; 17:58:31 >
  • 6 ay çok uzun bir süre nasıl dayandınız şimdiye kadar ? Acaba ne gibi değişiklikler olmuştu o zaman ? Herhangi bir elektrik kesintisi bile sebep olabilir .

64 bite geçmeniz çoğu uygulamada performans artışı sağlar hatta ramleri tam verimle kullanmaya başlarsınız . 32 bit işletim sistemleri en fazla 3gb ram destekler .

Soruna gelicek olursak herhalde PSU nun kablolarının bağlanış şekillerinde bir sorun yoktur diye düşünüyorum . Sonuç olarak bu dertten muzdarip olan kişilerden veya daha tecrübeli birilerinden yardım alınsa iyi olur . Son çare olarakta ekran kartı ve PSU değiştirilerek sorunun kaynağı belirlenebilir

• football manager 11 supermeatboy oynarak dizi seyrederek :P dayandım valla zaten her oyunda yapmıyo resetlenmeyi.

elektrik kesintisi yaşadığım oldu tabi .. neyse bi de formatlayıp deniycem tekrar olmadı artık vercez parayı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.