Merhaba. Elimde i7 3820 + 16gb bir makina var. Sanırım 2011'de falan toplamıştım, r9 280x vardı, son haliyle üzerinde 8gb bir rx580 ekran kartı takılı. Bu makinaya ekran kartı güncellemesi yapmaya değer mi? Şu an 30" bir 2560*1600 60hz monitörde kullanmayı planlıyoruz. Ya da en kötü 1920*1200 bir 60Hz var. Yeni monitör almayacağım. Zamanında fotoşok, video ıvır kıvır için toplamıştım ama artık benim sıpa için oyun makinası yaptık. AMMAAAA; Sürekli BeamNG, Forza 4, ETS2 ve FSX2024 çalıştırıyor. BeamNG galiba alfada olduğu için tam bir dangalak. Şu anki sisten tıkanıp tıkanıp duruyor. Muhtemelen optimizasyon özürü nedeni ile. Forza 4 ile de sıkıntılar olmuş. Bunlar acep sistemin kör topal yaşatılmaya çalışılmasından mı, benim baltalığım mı bilmiyorum tabi. Bir de konu dışı ama AsettoCorsada ForceGt direksiyon çalışmadı bu makinada. Donanım ya da yazılım mallığı mıdır yoksa benim mi Şimdi, bu işlemci ve ram'e yeni bir ekran kartı mı almalı yoksa hiç uğraşma, müzelik olmuş o mu dersiniz. Yeni sistem toplarsam da sanırım mobo, cpu, vga ve ram alırım sadece. Bu makinanın kasası cooler master stacker, bu ayarda kasa heralım şu anda piyasada yok. ![]() PSU 1000lerce saat çalışmış, mininge falan koşulmuş dandik bi 1000W xsilence ama bir tane phenom xx4 965'li kasam var, PSU cortlayınca yeni almıştım, onda 750'lik bi Aerocool var (AE-VXP750) toplamda 100 saat çalışmamıştır bile. Onu donör olarak kullanabilirim galiba??? Yanıtlayanlara teşekkür. |
i7 3820 Sistem İçin Ekran Kartı mı Almalı, Yeni Sistem mi Toplamalı?

-
-
rx 580 o işlemciye takılacak son nokta zaten daha fazlası yaramaz hatta rx 580 in daha gideri var diğer donanımlara göre daha yeni sayılır . sıfırdan toplaman lazım
-
rx580'in halen gideri varsa, iyi bir cpu, orta halli bir anakart ve ram ile bir süre yol alıp sonrasında rx580'i değiştirmek nasıl bir yol olur acep????
-
Tecrübelerime göre rx580 daha iyi bir sistemde daha iyi çalışmayacak. Yerinizde olsam komple elden çıkarıp bütçem dahilinde bir sistem toplarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ryzen 5600 + b550 mobo + 16g ddr4 3000/3200 c16 ( ilerki dönemde rx7600/rtx4060 max 1080p için )
ryzen 7500f + b650 mobo + 32g ddr5 6000 c30 ( ilerki dönemde rx 7800xt/rtx4070super max 1080p için )
bütçe dahilinde minimum bu tip sistem olmalı
rx 580 online fps oyunlarda min ayarlarda 90/100 fps verir günü kurtarır.
-
Farklı bir öneriyle geleceğim, o işlemci varsa anakartınız LGA 2011 olmalı, o anakarta uyumlu ve Aliexpress gibi yerlerde o soketlere çok ucuza satılan tonla güzel işlemci var. Komple değiştirmek kadar büyük bir artış olmasa da çok uyguna iyi bir performans kazanırsınız. Sonrasında ekran kartı da değişebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hmm...
Teşekkürler.
LGA 2011 x79
Mesajınızı okudum ve şu an cpu-upgrade https://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/X79_Express.html sayfasındayım.
Ali ile uğraşmam ama mart ya da nisanda ingiltereden gelecek bir arkadaşım var, bulabilirsem çantada getirtirim.
Bi bakayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 21 Şubat 2025; 0:56:26 > -
Sitede göremedim ama X79 lar Xeon E5 V2 serilerini de destekliyor olmalı. Çinli dandik bir anakart alıp o serinin 6 çekirdekli çok ucuz bir versiyonunu kullanmıştım bir ara.
E5 2667 V2 serinin en iyisi sayılır. Daha fazla çekirdeği olan versiyonlar da var ama onların tek çekirdek gücü zayıf. Bulmak ne kadar kolay bilmiyorum ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 21 Şubat 2025; 1:7:13 >
Çok garip...
E5-2670 destekliyor ve 10 sterlin civarına falan var temizleri.
4960X falan baktım, 100 sterlinlere çıkıyor. 10 kat fiyat farkı. Heralde 10 kat dandik değildir.
Bi karşılaştırayım bakayım, 3820 sülaledeki en tıfıl işlemci ama E5-2670 bunu döverse denenebilir.
-
Yok Xeonlarda garip bir ucuzluk var gerçekten ama işlemcilerde bir sorun da yok sadece overclock olmuyorlardı sanırım onu diyebilirim sadece.
Ek olarak modellere iyi bakmak gerek mesela V1 ve V2 versiyonu var V2 almaya çalışın. Bazı modellerde çekirdek fazla ama GHz olarak çok kötü, bazıları daha az çekirdekle daha yüksek GHz sunuyor. Mesela yazdığım 2667 V2 modeli 8 çekirdekle 4GHz sunuyor, 2670 V2 olan 10 çekirdekli ama hız 3.3GHz ye düştüğü için çok tercih edilmiyor.
-
elden cikarirsan cok da bir kar etmezsin o sistemden, senin yerinde olsaydim mini itx bir kasaya aktarirdim parcalari eger anakart boyutu uyuyorsa. batocera kurup hem ps2 gamecube xboxa kadar calistiran (belki ps3 dahi) emulator hem de batoceraya stremio kurup film dizi vs icin tv box olarak kullanirdim televizyona baglayip.
baska turlu gideri yok ama bu sekilde bile en azindan yararlanabilirsin
ekleme yapayim: teknoparrot ve mame ile arcade yaris oyunlarini da oynatabilir sistem wangan midnight ve initial d gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 21 Şubat 2025; 2:2:46 >
Anakartınız buysa güzel aslında, benimki baya baya dandikti. Dediğim işlemcileri desteklemesinde de sorun olmaz sitede de yazıyor desteklediği. Ama işlemci ingliterede var mı veya Aliexpress tarzı inglitereye teslimatı olan bir siteyle çinden alışveriş imkanı olur mu araştırmak lazım.
2667 V2
2680 V2
Öncelikli olarak bunlara bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 21 Şubat 2025; 2:12:34 >
Bi bakayım, attığımız daş ürküttüğümüz kurbağa hesabını yapayım, ingiltere işini de bağlamak gerek bu arada.
Anakart eşşek kadar bi şey. Sanırım EAtx. TV ile uğraşmam, ona eski bi laptop bağlı.
Elden çıkarmam zaten bunu, Autocad, fotoşok falan takılım bi şekilde.
Youtube fantazilerim falan vardı, olmadı video edit render mender idare eder.
Zaten geçmiş aradan 13 yıl, olmadı toplayacaz sıpaya bir makina.
Arada ben de salça olurum.
Ben FSX'de kaldım, eşşoğluna aldığım FS2024'ü görünce salyalarım aktı.
-
Yani sistem şart oldu sanki.
Kartın boştaki köşesi ağırlıktan kaykılıp anakarttaki soketi becermişe benzer. Halbüse Rx580 o kadar eşşek bi kart da değil.
Kasa yanken sorun yok, dikelttiğimde ara ara bol beepli (ekran kartı ve ram uyarısı) açılmama sorunları oluyordu. Demek derdi bu imiş.
Bi baktım da, baya baya folloş olmuş. Kablo bağı ile o köşeden yukarı asıversem dedim ama, onda da sıcaktan naylon yavşayıp salacak.
Awg 20-25 arası bi tek damar bulursam, belki...
Sıra AMD'nin idi. Hoşgeldin evimize rayzın olacak gibi gibi. Ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 24 Şubat 2025; 16:37:57 > -
Peki...
CPU ile başlayayım madem.
Doğru CPU'yu seçince zaten gerisi geliyor.
Sıra "benim için" AMD'de demiştim.
CPU içindeki NPU PRATİKTE ne işe yarar.? Kimilerinde var kimilerinde yok.
Gitmiş 8700G gibi bir eh işte CPU'da var, 1. lig AM5'lerde neredeyse yok.
Buradan başlayacağım.
Teşekkür.
-
Anakart x79'nın giriş seviyesi kartmış.
Bende Asrock Fatal1ty X79 Champion var, 2696 v2 takılı. Böyle bir işlemci alabilirsin.
Her hangi bir ekran kartı alarak devam edebilirsin ama 2K veya 4K oynaman lazım diğer türlü hissedilebilir derece işlemci darboğazı olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X