Şimdi Ara

Bu sistem ve bu psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendime yeni bir sistem topladım özellikler şöyle

Intel E7200
    Asus P5K-SE
    Zotac 9600gt
    Team Xtreme DDR2-800 2*1GB

Şimdi benim param bu parçalara yetti ve elimdeki 500gb sata2 samsung hdd, benq dvd-rw ve asus kasayı kullandım.

Sormak istediğim soru ise. Forumda herkes 450-1000watt psu lardan bahsederken. Benim kasamdaki 280-300watt gücündeki PSU bu sistemi nasıl kaldırmakta?
    Hayır 2 gündür tek bir reset mavi ekran vs olmadı. Crysis de oynadım saatlerce banamısın demedi

Ama yinede emin olamıyorum sistemi her koşulda kaldırıp kaldıramayacağını. Şu anda 2 kasa fanı çalışıyor + TV kartı takılı. Hangi program teknik vs denemeliyim ki sistem biraz kassın :D aynı anda dvd den film oynatım arkada oyun falan açmak gibi atraksyonları giresim var mesela :P bi de hdd içinde dosya kopyalama falan başlatım netten de download eklersem sanırım olur bu iş. Sizin görüşleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhantas -- 29 Haziran 2008; 20:42:49 >

• Şöyle hızlıca bi 3D mark yapayım dedim gene reset vs olmadı. Güzel güzel bitirdi. Skorlar ne kadar iyi bilemem ama durum şöyle.
    3D Mark :9975
    SM2.0 :4671
    HDR/SM3.0 :2349
  • bi kaç gün sonra açacağın konuyu görür gibiyim

psu yandı diğer bileşenlere zarar vermişmidir

• quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

bi kaç gün sonra açacağın konuyu görür gibiyim

psu yandı diğer bileşenlere zarar vermişmidir

Lütfen şom ağızlılık yapmayın bence asus benim kasaya yanlışlıkla prototip bi model koymuş :P veya üstüne yanlış etiket yapıştırmış.
    Ama hakkaten ne kadar alet edevat varsa kastırdım bu şekilde kaldırıyorsa normal kullanımda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

• 2000 W 2010 yılında çıkaracakları prototipi koymuş olabilirler yada çalışanlardan biri kızmıştır müdüre falan basmıştır 500-600 W ların üstüne 300 W etiketi öle denk gelmiştir bu arada sen bırak pc işini komplo teorisi üret
  • Bilgisayar mühendisliği lisans diplomam var 2 ay sonra da mastera başlıyorum ama seni mi kırıcam bırakayım gitsin
  • Bakınız internetten bir alıntı.
    http://www.tweaktown.com/reviews/1293/19/page_19_power_consumption_tests/index.html

Bakın ne diyor. Keep in mind; it tests the complete system (minus LCD monitor, which is plugged directly into AC wall socket)

Türkçesi Aklınızda bulunsun bu alet sistemin komple güç tüketimini hesaplıyor (doğrudan pirize takılan lcd monitör hariç)
    Yani üzerinde 1 tane hdd olan bir makine 3D mark 2006 çalışırken 9600gt ile 245watt güç çekiyor. Boşta iken ise 157watt çekiyor. Öyle sizin bas bas bağırdığınız kadar aşmış değerler yok ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhantas -- 30 Haziran 2008; 23:56:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: canhantas

Ayrıca ya internette verilen güç tüketim değerleri yalan ya da power supply ın değeri yalan.
    Sadece e7200 idle da 147watt ekran kartı 157 watt çekiyor görünüyo. Ettimi 304watt. O zaman peak 300 watt psu diğer parçalarla birlikte nasıl çalışıyor ve hatta nasıl oyun oynayıp istediğim herşeyi yapıyorum?

Tamam şu anda çok sınır bir değerde kullanıyorum makineyi ama. Forumda da yüzlerce psu delisi adam dolaşıyor parası bol olan basıyo 1000watt 1200watt. Neresine veriyosa o kadar gücü

Üstte yazdığın sistemde overclock yoksa idle da 120-140W, full load da da 200-230W anca tüketir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 1 Temmuz 2008; 0:10:53 >

• Bakınız başka bir örnek daha
    http://hothardware.com/Articles/Intel_Core_2_Duo_E7200/?page=3

Sitede yazan yazı
    quote:

As expected, the Core 2 Duo E7200 consumes less power compared to other members of the Wolfdale family, as it has a lower clock speed and a lower vCore level. At stock speeds, our testbed platform idled at 146W and peaked at 159W, which are very tolerable levels. When overclocking, our system peaked out at 205W, which is pretty impressive for a 3.5 GHz dual-core system with an 8800 GT graphics card, 4 GB of memory, and a 10,000 RPM hard disk. The low power consumption and support for SSE4 extensions means that this chip will likely be popular with the home theater PC (HTPC) crowd.

Türkçe çevirisi
    quote:

Beklenildiği gibi Core 2 Duo E7200 düşük saat hızı ve vCore seviyesi sayesinde Wolfdale ailesindeki diğer işlemcilerden daha az güç tüketiyor. Standart hızlarda test ettiğimiz platformumuz boşta 146 watt, yük altındayken ise 159 watt gibi değerlerde çalıştı. Hız aşırtma yapıldığında ise 205 watt a çıktı ki, 3.5 GHZ ye hız aşırttığımız sistemimizde 8800gt ekran kartı 4GB bellek ve 10000 RPM harddisk kullanılıyordu. Düşük güç tüketimi ve SSE4 desteği gibi özellikler sayesinde ev sineması sistemleri için popülar olacak falan filan.

300watt ta gayet kaldırır yani

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Ayrıca ya internette verilen güç tüketim değerleri yalan ya da power supply ın değeri yalan.
    Sadece e7200 idle da 147watt ekran kartı 157 watt çekiyor görünüyo. Ettimi 304watt. O zaman peak 300 watt psu diğer parçalarla birlikte nasıl çalışıyor ve hatta nasıl oyun oynayıp istediğim herşeyi yapıyorum?

Tamam şu anda çok sınır bir değerde kullanıyorum makineyi ama. Forumda da yüzlerce psu delisi adam dolaşıyor parası bol olan basıyo 1000watt 1200watt. Neresine veriyosa o kadar gücü

Ne alakası var.

Üstte yazdığın sistemde overclock yoksa idle da 120-140W, full load da da 200-230W anca tüketir.

Az önce yazıyı tam okumamıştım tam düzeltirken cevap atmışsın. Özür dilerim.

• quote:

quote:

quote:

Ne alakası var.

Az önce yazıyı tam okumamıştım tam düzeltirken cevap atmışsın. Özür dilerim.

Yok sorun değil. Ben biraz sert çıktım sanırım. Fark etmemiş olabilirsiniz.

Herneyse kolay gelsin...

• quote:

Yok sorun değil. Ben biraz sert çıktım sanırım. Fark etmemiş olabilirsiniz.

Herneyse kolay gelsin...

Sorun değil ben hem bilgileneyim hem de başkalarına da yardımcı olayım diye açtım konuyu. Bu aralar benimkine benzer çok topic var mesela birinde 200watt everest bir psu dan bahsediliyordu. Şimdi tahminimce bendeki psu FSP marka kaliteli bir psu olduğu için 300watt ı hakkıyla veriyor ve kaldırıyor. Ama sıkıntı yaşamasın diye ekstra dvd-rw lerimi ide hdd mi söktüm kasadan. OC işine falan da bulaşmadım hiç. Ama böyle kaldırdığına göre planım önce psusuz güzel bir kasa alıp sonradan psu yükseltmek veya tam tersi önce psu alıp sonra kasayı yenilemek. Şöyle 500watt kaliteli psu lu çok pahalı olmayan bi kasa göremedim piyasada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.