Şimdi Ara

Bu Sisteme Bir Kasa Lazım (max 250 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, çok az bilgiye sahipken forumda bütün konuları okuyarak ve biraz araştırma sonucu bilgisayar parçalarına karar verdim. KASA konusunda kararsızım, daha doğrusu pek bilgim yok.

Intel Core i5 4460 3.2GHz 6MB Cache LGA1150 İşlemci
    MSI H81M PRO-VD Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz USB 3.0 DVI&VGA Anakart
    Kingston 8gb (2x4GB) HyperX SAVAGE 1600MHz DDR3 CL9 XMP Ram
    Gigabyte Nvidia Gforce GTX 460 ( elimde mevcuttu )
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    AOC I2476VW 23,6 inç D-Sub DVI Geniş Ekran IPS LED Monitör

Bu sisteme yetecek 250 TL yi aşmayacak bir kasaya ihtiyacım var. Bütçeyi yeterince aştım. AMD FX 6100 le başlayıp buralara kadar geldim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Anakart: gigabyte h81m hd3
    Kasahttp://www.hepsiburada.com/aerocool-gt-a-usb-3-0-pencereli-fan-kontrolculu-siyah-atx-oyuncu-kasasi-ae-gtbe-p-BD305055
    Sistemde PSU yok, PSU da lazım anladığım kadarıyla.
    İleride ekran kartı olarak ne almayı düşünüyorsun hiç bir fikrin var mı? Şimdi yettirmek için atıyorum 450W PSU alırsın, ileride gtx 970 ya da r9 390 alma planın vardır, PSU sıkıntısı çekersin o zaman da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Sistemde PSU yok, PSU da lazım anladığım kadarıyla.
    İleride ekran kartı olarak ne almayı düşünüyorsun hiç bir fikrin var mı? Şimdi yettirmek için atıyorum 450W PSU alırsın, ileride gtx 970 ya da r9 390 alma planın vardır, PSU sıkıntısı çekersin o zaman da.

Alıntıları Göster
    MSI H81M-P32L
    Biraz daha hesaplı ve fazladan 2 adet PCI genişleme yuvası bulunan bu anakart modelini alabilirsiniz.
    GTX 460 eski model ve performansına göre yüksek sayılan ölçüde güç tüketen bir kart. İleride daha düşük bir kart da almayacağınıza göre seçeceğiniz kasanın güç kaynağı en azından rail kanalından 350watt üzeri güç verebilmeli ve 6 pin + 8 pin ekran kartı beslemesi bulunmalıdır. Zalman kasa + PSU seçeneğini pek beğenmediniz sanırım. Belirttiğiniz bütçeye Xigmatek Asgard 500watt kasa seçenekleri mevcut. Ya da Aerocool V3X Advance Devil Red Kasa + Corsair Builder 450watt güç kaynağı şeklinde alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ENCHANTER

MSI H81M-P32L
    Biraz daha hesaplı ve fazladan 2 adet PCI genişleme yuvası bulunan bu anakart modelini alabilirsiniz.
    GTX 460 eski model ve performansına göre yüksek sayılan ölçüde güç tüketen bir kart. İleride daha düşük bir kart da almayacağınıza göre seçeceğiniz kasanın güç kaynağı en azından rail kanalından 350watt üzeri güç verebilmeli ve 6 pin + 8 pin ekran kartı beslemesi bulunmalıdır. Zalman kasa + PSU seçeneğini pek beğenmediniz sanırım. Belirttiğiniz bütçeye Xigmatek Asgard 500watt kasa seçenekleri mevcut. Ya da Aerocool V3X Advance Devil Red Kasa + Corsair Builder 450watt güç kaynağı şeklinde alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Anakartla işemciyi henüz almadım, öğlene doğru sipariş vericem onun için değişiklik olabilir.

Evet psu ya da ihtiyacım var. Kasanın içinde olur diye düşünmüştüm.

Ekran kartını 2011 yılında almıştım. Hiç kullanmadım. İlk defa kullanıcam. Çok yüksek grafik işlemcisi isteyen oyunlar oynamıyorum. Genelde LOL ve CSGO oynarım. Sanırım uzun bir zaman değişemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiqmecuK -- 20 Kasım 2015; 9:35:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PiqmecuK

Anakartla işemciyi henüz almadım, öğlene doğru sipariş vericem onun için değişiklik olabilir.

Evet psu ya da ihtiyacım var. Kasanın içinde olur diye düşünmüştüm.

Ekran kartını 2011 yılında almıştım. Hiç kullanmadım. İlk defa kullanıcam. Çok yüksek grafik işlemcisi isteyen oyunlar oynamıyorum. Genelde LOL ve CSGO oynarım. Sanırım uzun bir zaman değişemeyeceğim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-asgard-381-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP

O zaman bunu tercih etmelisin :) Anakartıda dediğimi alabilirsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-asgard-381-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP

O zaman bunu tercih etmelisin :) Anakartıda dediğimi alabilirsin :)

Alıntıları Göster
    ofis insanları toplanmış bakıyorum. azcık zorlayabilirsen fiyatı zalman z3 plus tavsiye ederim. serin sessiz. 600w psu. psu 12v kanalından 540w veriyor.

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Gigabyte anakartı pek önermedikleri için araştırmadım. Asus ve Msi üzerinde duruluyordu genelde.
  • Zalman ın bu kasası benimde dikkatimi çekmişti fakat AMD den İntel e geçiş yaptığım için bütçem bayağı zorlandı. AMD FX lere dönüşü hala düşünüyorum ama bilgi, tecrübe ve tavsiyeye ihtiyacım var.
  • quote:

Zalman ın bu kasası benimde dikkatimi çekmişti fakat AMD den İntel e geçiş yaptığım için bütçem bayağı zorlandı. AMD FX lere dönüşü hala düşünüyorum ama bilgi, tecrübe ve tavsiyeye ihtiyacım var.
    Gigabyte anakartlar gayet güzeldir neyini tavsiye etmiyorlarmış?http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z97x-gaming_5rev_10 bir incele derim.
    8'li gerçek faz, optik çıkış, dual bios... konuyu incelehttp://forum.donanimhaber.com/m_100701675/tm.htm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DusuncesizAdam -- 20 Kasım 2015; 9:57:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DusuncesizAdam

Gigabyte anakartlar gayet güzeldir neyini tavsiye etmiyorlarmış?http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z97x-gaming_5rev_10 bir incele derim.
    8'li gerçek faz, optik çıkış, dual bios... konuyu incelehttp://forum.donanimhaber.com/m_100701675/tm.htm.
    Katılıyorum. AM3+ soket aynı fiyat kategorisindeki anakart karşılaştırmalarında Gigabyte, daha güçlü faz yapısı özelliği ile ön plana çıkıyordu. MSI H81M-P32L tavsiye etmemin nedeni Gigabyte H-81 karttan biraz daha ucuz olmasıdır. Genişleme yuvaları ve diğer özellikler bakımından birbirine denk sanırım. Zalman Z3 plus kasayı beğendiyseniz, powersiz Z3 kasa ve tavsiye ettiğim Corsair 450watt güç kaynağını alabilirsiniz maliyeti biraz daha düşer. Corsair güç kaynağı da GTX 980 ve R9 380 model ekran kartlarını besleyebilecek özelliktedir.

• PiqmecuK kullanıcısına yanıt
    Sistem olmamış hocam 6.nesil toplanmalı toplam bütçe neydi komple sistem için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Sistem olmamış hocam 6.nesil toplanmalı toplam bütçe neydi komple sistem için
    Ben bu kasayı kullanıyorum. Tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z12-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Ben bu kasayı kullanıyorum. Tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z12-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

Alıntıları Göster
    En ucuz Z1 + VS450 gibi duruyor. 250'yi çok az aşar ama

• cohannan kullanıcısına yanıt
    Olmamış derken hocam? Sadece işlemci anakart ve kasa almadım. Diğerleri evde toplanmayı bekliyor. Ekran kartım 2011 yılından beri var.
  • quote:

Olmamış derken hocam? Sadece işlemci anakart ve kasa almadım. Diğerleri evde toplanmayı bekliyor. Ekran kartım 2011 yılından beri var.
    Bizim vizyonumuz geniş olmadığı için Fx 6100 den ancak İ5 4460 a kadar getirebildik. Cohannan, direk 6. nesile bağladı. Düşünülebilirdi aslında, İşlemciyi İ3 yapsaydınız 6. nesil toplanabilirdi. Ama ben kendim için topluyor olsaydım da İ5 seçerdim. Tercih meselesi...
  • ENCHANTER E kullanıcısına yanıt
    İşin aslı ben olaya AMD ile başladım ve aklımda hep AMD vardı. Belkide çok fazla bilgim olmadığı için. Sonradan oyun performansı ve işlemlerde AMD nin geride kaldığını okudum sonuç olarak Intele dönüş yaptım. Gönül isterdi tabi daha üst yeni yenil almak ama maddi olarak kendimi o konumda göremedim. Gerçi i5 konumunda da göremiyorum (hanım ne dicek bilmiyorum :) ) ama bi yola çıktık artık. GÖrüşleriniz gerçekten benim için çok önemli ve her yorum için teşekkür ediyorum. Kamu personeliyim devamlı giremiyorum internete. Yorumlarınızın devamını bekliyorum ara ara bakıp bilgilerimi tazeleyeceğim.
  • quote:

İşin aslı ben olaya AMD ile başladım ve aklımda hep AMD vardı. Belkide çok fazla bilgim olmadığı için. Sonradan oyun performansı ve işlemlerde AMD nin geride kaldığını okudum sonuç olarak Intele dönüş yaptım. Gönül isterdi tabi daha üst yeni yenil almak ama maddi olarak kendimi o konumda göremedim. Gerçi i5 konumunda da göremiyorum (hanım ne dicek bilmiyorum :) ) ama bi yola çıktık artık. GÖrüşleriniz gerçekten benim için çok önemli ve her yorum için teşekkür ediyorum. Kamu personeliyim devamlı giremiyorum internete. Yorumlarınızın devamını bekliyorum ara ara bakıp bilgilerimi tazeleyeceğim.
    Sizin önerdikleriniz ve aklımda olanlar arasından hangisinin sizteme uyumsuz olduğu konusunda yardım lazım.

XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH
    THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA
    DARK Raiden 600W USB 3.0,2xFan, ATX Oyuncu Kasası
    AEROCOOL GT Black Edition 500W, 2x USB 2.0, 1 Fanlı,Mid-Tower Siyah Bilgisayar Kasası AE-GT-500
    AEROCOOL V3X Black Edition AE-V3X500B 500W Oyuncu Kasası Siyah Usb+Audio
    Bu PSU yanına uygun (ucuz) bir kasa bulamadım.

• quote:

Zaten aralarında düşündüğünüz gibi bir fiyat farkı oluşmuyor. Forumda halen Fx 6100 tavsiye edebilecek kimsenin bulunduğunu sanmıyorum. Buldozer mimarisinden Piledriver'e geçiş çok çabuk oldu ve yeni mimaride aynı saat hızlarında %15'e ulaşan performans artışı dikkate alınmaya değer. Bu nedenle AMD tercihi Fx 6100 değil, Fx 6300 işlemci olabilir. Bu işlemciye uygun USB3 ve SATA3 destekli 970 chipset anakart alınabilir. Bu ikilinin fiyatı ile İ5 4460 - H81 arasında 170TL gibi bir fark oluşuyor. Maliyeti düşürmek gerekirse RAM 4GB alınabilir, sizin kullanımınız için yeterlidir, o zaman fark 100TL'ye düşüyor. İ5 işlemcinin daha fazla performans, konfor ve enerji tasarrufu sağlayacağı düşünülürse feda edilebilir bir miktar. Tabi bu söylediklerim oyun uygulamaları için geçerli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.