Şimdi Ara

BU SİSTEME EKRANKARTI TAVSİYESİ.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar...bu sistemi haftaya alacam...öyle oyun manyağı değilim onun için abartı bi kart istemiyorum ama ii olmasını istiyorum...ekran kartında PCI ve AGP olayı nedir??bu sistemem hangisis alınmalı??

İşlemci : AMD ATHLON 64bit 3000+939pin
    Anakart : GİGABYTE GA-K8NF-9 NF4 PCIEXP+SES+LAN
    Ekran Kartı : ??
    Memory : KINGSTON 512MB DDR-RAM 400mhz
    Hard Disk : SAMSUNG 160GB 7200 SATA
    CD-RW : ASUS 52X32X52
    Monitor : 17" SONY LCD S73H GRI
    Klavye-Mouse: Microsoft Set

şimdiden saolun....

• Paran var ise Leadtek A6600 Gt
  • Ati Radeon X600..
    Eğer biraz daha para katabilirsen Ati Radeon X700..
    Bu arada alacağın ekran kartı PCI Express olmalı çünkü Anakartın PCIe destekli..
    PCI Express 16GB/S bant genişliğine sahip en son teknoloji..
    AGP 8X 4GB/S bant genişliğine sahip artık eskiyen teknoloji..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Che Guevara -- 29 Haziran 2005, 13:33:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Che Guevara

Ati Radeon X600..
    Eğer biraz daha para katabilirsen Ati Radeon X700..

x600'ün 9600'dan farkı yok , x700 ise 9600'dan farkı fazla diil . Yani bu kartlar o sisteme yakışmıyor

LEadtek 6600Gt yakışır oraya
  • arkadaşlar bu dediğiniz leadtek ; 128MB LEADTEK GEFORCE FX6600GT...
    bunu mu diyorsunuz...
    eğer buysa anlamadığım bişey var okadar pahalı peki neden 128mb....256mb değilde neden 128mb..bi açıklama yaparmısınız??
    yani bu kartı sadece oyun çılgınları alıyor dediler bana...sizce doğrumu..lütfen açıklama yaparsanız sevinirim..nitekim bilgisayar bilgim fazlaz değil..
    tşşkürler...
  • Arkadasim ekran karti bellegi seni aldatmasin.256 Mb ile 128 Mb arasindaki fark çok az.O kadar az ki 1-2 fps kadar.Onun için bos yere 256 mb alma.Hem 256 mb kartlarin overclock potansiyeli çok düsük.256 Mb video bellegi çok abarti degelerde fsaa ve aa açildiginda performans farki yaratiyor ama böyle bir kart ile o kadar abartamazsin.Onun için bu tür orta seviye ekran kartlari için 256 mb paratuzagi.Zaten önemli olan eskisi gibi video bellek degil grafik islemcisidir.
  • Öncelikle bu kart fx serisinden değil nVidia'nın 6k serisinden

Ekran kartlarında 64 Mb ile 128 Mb arasında çok fark vardır ama 128 Mb ile 256 Mb arasında fark yoktur ! 128 Mb nVidia 6k 6600Gt 256 Mb'lık bir fx5200'den 400 kat daha iyidir . Herşey Mb değil mimari

Neden 6600Gt'nin 256 Mb'ı değil demişsin ... 6600Gt'nin 256Mb'lığı yok ki

128Mb olmasına bakma 6600Gt

• PVI demesek şuna bir. Slim PCi VGA larla karışıyor. Pci-e16 da bütçene göre Düz 6200 den (TC ibaresinden uzak dur) başlayıp 6600GT ye kadar elinde çokça seçenek var. kdvsiyle 250 dolar civarı birşey verebilirsen 6600GT alabilirsin.
  • Beyler ozaman bu pc yi almaya gidiyorumm.....
    Siparişleri verecem..bakın bi aksilik olmasın...lütfen biraz daha bakın...parçalar uyulumu?nasıl bu pc...yorumlarınızı azilen bekliyorum arkadaşlar..bi hata yapmak istemiyorum..LÜtfen...

İşlemci : AMD ATHLON 64bit 3000+939pin
    Anakart : GİGABYTE GA-K8NF-9 NF4 PCIEXP+SES+LAN
    Ekran Kartı : 128Mb Leadtek geforce FX6600GT
    Memory : KINGSTON 512MB DDR-RAM 400mhz
    Hard Disk : SAMSUNG 160GB 7200 SATA
    CD-RW : ASUS 52X32X52
    Monitor : 17" SONY LCD S73H GRI
    Klavye-Mouse: Microsoft Set
  • dostum ram depo alanıdır. ekran kartının işlemcisi işini yapar bilgiyi depoya yollar. depodakilerde bi taraftan sana grafik görüntü olarak ulaşır. ekran kartının gpu (işlemcisi) sinin kapasitesi bellidir birim zamanda işleyebileceği grafik bellidir. sen depoyu ne kadar büyük yaparsan yap o depoda ancak ekran kartının gpu sunun işleyebileceği kadar bilgi saklanır ve sana sunulur.(10 işçisi olan bi atölyecinin stadyum büyüklüğünde deposu olsa neyazar böyle düşün)
    ram olayı ancak gpu su çok güçlü kartlarda (6800 ler x850 ler vb.) çok yüksek çözünürlükte 1600*1200 gibi oyun oynandığında bir fark sağlar. 6600gt gibi bir ekran kartına bile 128 mb bellek yetiyorken piyasada fx5200 ü 256 mb bellekli iyidir diye alanlar var bunları sen düşün artık sadece pazarlama stratejisi

• CDRW alma artık istersen DVDRW ler baya ucuzladı yada olmadı DVD-CDRW combo al... ekran kartı Leadtek 6600GT
  • İMZAMDAKİ KARTI VEREYİM SANA
  • beyler LEADTEK PX6600 TD nasıl......illa PX6600GT TDH EXTEREME mi diyorsunuz?*
  • dostum başlıkta oyun manyağı olmadığını sadece almışken biraz daha iyi olsun mantığıyla kurduğun cümlenin görmezden gelinmiş gibi 6600gt tavsiye edilmesi bana dokundu zaten. gerçi bilgisayar alan herkes bi kaç oyun oynadıktan sonra oyun hevesi baş gösterebiliyor ama...
    dediğin gibi oyun manyağı olmayacaksanda düz 6600 120 dolara senin işini rahatlıkla görür. bugün fx5200 le tüm oyunları düşük grafikte olsa oynayan oyun manyakları var ki 6600 şuan hatta gelcek sene dahil tüm oyunları fiyatına göre en makul düzeyde çalıştıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 29 Haziran 2005, 14:46:21 >
  • 128 bitlik rADEON 9550 LER İŞİNİ GÖRÜR 70 DOLARA
  • MADEM OYUNLA ALAKAN YOK 1 MB S3 TRIO 64 AL O ZAMAN...

ARKADAŞIM BENİM İMZAMDAKİ KARTIDA ALABİLİRSİN,BEN FAZLASIYLA MEMNUNUM,X850XT ALMADIKTAN SONRA ASLA KARTIMI DEĞİŞTİRMEM,ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM DERKEN PCI EXP. KART ARADIĞINI HATIRLIYORUM VE SUSUYORUM.
  • Şu da unutulmamal ı ki value diye üretilen kartlarda da aynı oranda kar edebilmek için oran olarak kar marjı arttırılıyor. Tabi iyice value olan kartlarda oyun oynanmasa bile DirectDraw hatta GDI da bile hatalar başgösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.