Şimdi Ara

Bu Sisteme HD 6850+PSU Bakın Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle selamün aleyküm.Sitenizde yeniyim.Eğer yanlış yere açtıysam konuyu sizlerden özür diliyorum.
    Sizlere sorularım var,inşallah cevaplarsınız :)

Sistemim:İşlemci: Intel dual core e6800 3.33 ghz
    Ekran kartı:Ati Radeon HD 6350
    Anakart :Pegatron IPx41 (775 socket)
    Ram :Kingston 4 gb ddr3 1333 mhz
    PSU :240 W

Soru 1:Ben bu sisteme psu+ekran kartı takviyesi yapmak istiyorum.Kafamda HD 6850+600W bir psu var.Sizce bu seçimler ne kadar doğrudur?
    Soru 2:İşlemcim darboğaz yapar mı acaba bu söylediklerimi alırsam.Kafamda soru işareti bıraktı
    Soru 3:Oynamak istediğim oyunlar:Crysis 2,Nfs run 2,batman,amazing spiderman,darksiders II.Bunları oynayabilirsem kaç fps ve hangi ayarda oynarım.Ona göre para vermeyi düşünüyorum
    Soru 4:Aklımdan HD 7770 de geçmedi değil.Yeni nesil daha az güç çekme gibi özellikleriyle ve fiyatıyla iyi bir kart gibime geldi.Sizce bu teori doğru mudur?
    Soru 5:Konuyla pek alakalı olmadı ama,BIOS girdiğimde o.c yeri yok.Ctrl+f1 denedim yine de gelmiyor.Zaten pegatron sanırım desteklemiyor o.c yapmamı

Not 1:Bütçem yaklaşık olarak 400 TL.Max. 450 Tl olabilir.Maksat az parayla işten sıyrılmak.
    Not 2:Öğrenciyim
    Not 3:Alacağım parçaların linkleri burada
    PSU

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-strike-x-600w-80plus-bronze-sertifikali-power-supply-ae-strikex-psu-600/productDetails.aspx?productId=bd101346&categoryId=1012

Ekran Kartı

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/sapphire-radeon-hd6850-1-gb-gddr5-256-bit-ekran-karti---11180-29-20g.aspx

Galiba bayağı uzun yazdım bunu okumayıp da geçen bile olabilir
    Tekrardan bir kusurum olduysa özür dilerim.Vereceğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdonanım53 -- 5 Haziran 2013; 21:38:43 >

• Arkadaşlar diğer konulara o kadar cevap geldi şu 8 saat içinde.Bekledim ama artık bir el atın ya.Para elimde her şeyim hazır al dediğinizde alacağım.Paranın çöpe gitmesini istemiyorum(malum öğrenciyim).Yardımlarınızı esirgemeyin
  • o sisteme upgrade yapsan bile ölü upgrade olur. o sistemi sat ve sana güzelinden bütçene uygun bir apu sistem yazayım.
  • Verdiğin cevaptan dolayı teşekkür ederim.Bu kadar hızlı cvp geleceğini sanmıyordum
    Ben amacımı şöyle ifade edeyim.Bir dahaki sene staj göreceğim.Şu 1 sene içinde oyunları high oynatacak bir sistem istiyorum sadece.Bu kasayı sattığım kişiyi de kazıklamış olurum ve ben bunun yükünü taşıyamam Resmen kazığa girer.
    Ona göre cevap yazarsanız gerçekten mutlu olurum.Sabırsız bir insanım
  • Up
  • Ben de forumda yeniyim.Pc'den biraz da olsa anlıyorum ve sana yardımcı olmaya çalışacağım.
    Cevap 1:O sisteme yatırım yapılmaz ama,1 senelik idare etsin diyorsun zaten.Alırsın HD 6850+500 W 80 plus psu keyfine bakarsın.
    Cevap 2:İşlemcin o ekran kartına darboğaz yapacaktır muhtemelen.2 çekirdek+eski mimari bir işlemciden pek bir şey beklenmez zaten.Ha dersen ki stabil hızda çalıştırmam 3.8-4.0 ghzlere kadar overclock yaparım.Kesinlikle darboğaz sözkonusu olmaz Ama dediğim gibi kaliteli bir psu şart
    Cevap 3:Crysis 2 hariç diğer oyunlar pek bir sistem istemez.Gereksiz ayarları kısarak 60 fps alırsın o oyunlarda.Ama crysis 2 ağır oyundur o sisteme göre.Darboğazla karşılaşabilirsin.Darboğaz ortaya çıkınca da fps kaybına uğrarsın.Overclock bile belki çaren olmayabilir Deneyerek öğrenirsin,ama sana şöyle diyeyim.HD 6850 alırsan bir kayıba uğramazsın.Alırsın yanına adam gibi anakart-işlemci takır takır çalıştırırsın.Ama sen tereddüte kapılma.Kesinlikle bir zararına olmaz HD 6850 alman.Al ve gör derim
    Cevap 4:Sana şöyle anlatayım.HD 7770-HD 6850 arasında ahım şahım bir performans farkı yoktur.HD 6850 oyunlarda daha iyi performans verir (Max.10 FPS) HD 7770 ise daha yeni mimari,daha iyi nm değerine sahip ve Watt daha az çekiyor.HD 7770 yanlış hatırlamıyorsam yükte 80 W,HD 6850 115W çekiyordu yanlış hatırlamıyorsam.Onu bir araştır derim.Ama HD 6850 kanaatindeyim senin için.Bir dahaki seneye kadar da paranı toplarsın,yine konu açarsın yardımcı oluruz.
    İyi forumlar

• Pegatron anakartlar overclock desteklemez üzgünüm Zaten asus da pegatron üzerindeki hisselerini sattı.Ne yapacaksın hiç bilmiyorum.Başkalarından da fikir almak lazım
    Not:Ben de bir HD 6850-HD 7770-Gtx 550 Ti-Gtx 460 kullandım.Nvidia'dan hayır gelmez.Amd'ye yönelmekle iyi bir tercih yapmışsın.
    Bu arada nvidia kötülemiyorum.Düşük segment kartları çok pahalıya geliyor Türkiye'ye.Fiyat-performans olarak Amd tercihimdir.Başka görüşte olanlar mutlaka vardır ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Destan yazmışsın okurken zorlandım açıkçası
    Şaka bir yana cevabından dolayı teşekkür ederim.Bir kaç kişi daha bu kanaatte olursa senin dediğin gibi alacağım.
  • HD 7770 al.işlemcin darboğaz yapacaktır ,ama daha ucuza alacağın karta da verdiğin paraya yazık olacak,Hiç değilse elinde böyle bi kart bulunsun,bu paraya.6850 çok para.
    işlemciye yapabiliyorsan ,overclock yap.

Poweri de şu yap.Sana fazla bile gelir.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5709
  • O diyor 6850 sen diyorsun 7770 kaldım ortada Bir-iki kişiden daha tavsiye almam lazım.Pişman olmak istemiyorum.Zaten önümüzdeki ay çalışıp işlemci-anakart-ram takviyesi yapmak istiyorum.Hiç değilse beni 1 ay idare etsin her ay parça hesabı yapacağım.Görüşlerinizi bekliyorum.Bu arada konu saptı ama forum gerçekten olağanüstü güzel bir yer.1-2 sitede daha konu açtım ama böyle cevaplar verilmedi.Dalga vb. geçildi ve 1-2 gün sonra geldi cevaplar.Gerçekten el emeği geçen herkese teşekkürler forum.donanimhaber.com
  • Dediğim gibi.Aralarında ahım şahım bir fark yoktur.Kendin karar vererek almalısın.Güç tüketimi ve yeni mimariyse HD 7770,oyunlardaki performans artışı(az da olsa) ve 256 bit diyorsan HD 6850.
    Not:HD 6850'ye overclock yaparsan,HD 7790 performansını bile yakalayabilirsin.Ve elinde 256 bit avantajı kalır.Ondan herkes HD 6850 önerir
    Not 2:Ha ama dersen overclock işine bulaşamam,riskli.O zaman alırsın HD 7770 ileriye dönük olur hem Bit kafanı karıştırmasın yani.Biri 128 bit,diğeri 256 bit diye 256 bit seçilmez.
    Sana bir örnek vereyim.HD 4870.Eskinin oyun canavarıydı 1 gb belleği,256 bit değeri ve gddr5 özellikleriyle fiyatının canavarıydı.Şu anda o ekran kartıyla crysis 2'yi bırak,crysis 1'i bile ultraya çekersen en fazla alacağın değer 20 fpsdir.Pek kafana takma yani

• Dostum sana müjdeli haberi vereyim Bugün arkadaştan e6500 model stabil hızda çalışan bir işlemci aldım.Malum bende HD 6850 kullanıcısıyım.Taktım makineye (Aerocool Strike x 600 W 80 plus PSU'm var) Crysis 2'deki performansı beni şaşırttı açıkçası.Acaip şaşırtıcı bir sonuç aldım.Extreme grafiklere aldım.Advanced graphics options ile gereksiz özellikleri kapattım ve 50 fps'den aşağı düşmedi.Beni acaip şaşırttı açıkçası.O kadar eski mimari bu kadar iyi sonuç verdi ve e6500,e6800'ün yanına yaklaşamaz hız konusunda.Yaparsın overclockunu ortalığı ateşlendirirsin

Not:Kapattığım özellikler:Vsync,edge AA 1 yaptım.(Edge blurring)
    MSAA:Kapalı
    Anisotropy:0
    Sound:High
    Physics:High

Bu ayarlarda bence çok iyi bir performans verdi ve fps düşüşü yoktu.Sabit olarak 50-53 fps arası bir sonuç aldım.Gönül rahatlığıyla alabileceğini düşünüyorum HD 6850'yi.Ama sana kalmış

• Kusuruma bakmayın anca kalkabildim,anca baktım gelen yorumlara
    Şimdi ben HD 6850 kanaatindeyim videolarda da şaşırttı beni.Ben ileriye dönük istemiyorum zaten.Bir dahaki seneye kadar idare etsin beni,ondan sonra da 3-4bin TL'ye sistem toplamayı düşünüyorum.Bir dahaki ay işlemci-anakart almayı düşünüyorum.Toplu mu almamı önerirsiniz,yoksa şimdi ekran kartı,sonradan anakart-işlemci mi?
    Yardımlarınızı bekliyorum
  • Anakart islemci ekran kartı psu bilgisayarı zaten nerdeyse bastan topladın 3 4bin lira 1sene sonra verceksen bence hic ekr.kartı alma karar senin alıyosan 7770 seni rahat rahat kesecektir bnimde ekran kartı ve psu almam gerek ne onerirsiniz
    E6500 2.93 oc yapılmıyor anakarttan dolayı
    4gb ddr3 1333 mhz
    Hd 6850 almayı planlıyorum islemci darbogazından korkuyorum arkadas 50 53 fps demis ama
    550 w de psu alsam islemcim darboğaz yaparmı
    Gta 5 dort cekirdekli islemci demis bn ayar dusurerek oynayabilirmiyi arkadaslar cuma gunu alcam
    Yardım eden herkese tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan432 -- 9 Şubat 2014; 16:28:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan432

Anakart islemci ekran kartı psu bilgisayarı zaten nerdeyse bastan topladın 3 4bin lira 1sene sonra verceksen bence hic ekr.kartı alma karar senin alıyosan 7770 seni rahat rahat kesecektir bnimde ekran kartı ve psu almam gerek ne onerirsiniz
    E6500 2.93 oc yapılmıyor anakarttan dolayı
    4gb ddr3 1333 mhz
    Hd 6850 almayı planlıyorum islemci darbogazından korkuyorum arkadas 50 53 fps demis ama
    550 w de psu alsam islemcim darboğaz yaparmı
    Gta 5 dort cekirdekli islemci demis bn ayar dusurerek oynayabilirmiyi arkadaslar cuma gunu alcam
    Yardım eden herkese tesekkurler

Anakartın destekliyorsa önce Quad Core bir işlemci almalısın.. Desteklemiyorsa HD 6850 fazla kaçar işlemcine ve PSU'ya.. :) En fazla HD 7770 alabilirsin o işlemciye.. ona bile darboğaz yapma ihtimali var.. Sen en iyisi 2. elden güzel bir HD 5770 bak kendine.. PSU olarak da uygun fiyatlı şu ürünü alabilirsin:

Nagas AO500 500 Watt 80+ Bronze (12V kanalı 400 Watt)http://www.sinerji.gen.tr/nagas-500w-ao500-guc-kaynagi-80-bronz-aktif-pfc-pmu34393

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.