Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Bu sisteme HD6870 olurmu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında elimde p4 630 3Ghz 2mb işlemci ve 2900gt vardı ben bu işlemciye 4850 taktım ve daha kötü performans aldım işlemci limitliyordu senin yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum.
  • Bende katılmıyorum,hatta canlı bir örneği,forumdan metal_my666 arkadaşımız sanırım darboğaz yaşıyor,böyle birşey olsa gerek.Üstelik 3.6 ghz de.

Bu sisteme HD6870 olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeSiMiST_TR

Zamanında elimde p4 630 3Ghz 2mb işlemci ve 2900gt vardı ben bu işlemciye 4850 taktım ve daha kötü performans aldım işlemci limitliyordu senin yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum.

Yapıcak birşey yok demekki proglem senin sistemdeymiş
    Biz yaptık dalgasına hiçte sorun olmadı belleklerde çok öenmli 3.4 ghz yapmıştım zaten 630 lar daha fazla gitmiyor darbogaz yapmıyor demiyorum onu örnek gösterdim.
    Gidipte arkadaş boşuna quad işlemcilere para vermesin diye E8400 bir altında E6750 var degiştirmek çok saçma bir karar olur bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehlika

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Orijinalden alıntı: Ehlika

Çok rahat yeter ben 778Pin p4 3.0 da 5850 kullanıyordum hiç sorun olmuyordu oyunlarda senin işlemci intelin en iyi çift çekirdek işlemcilerinden biri 6870 çok rahat yeter.

Şaka olarak algılıyorum insanları yanlış yönlendirme.

Şaka yapmıyorum dostum öylesine olurmu diye denedik E8500+5850, 630+5850 - Arasında 9 fps oyanuyordu Battle.f.Bad.company2 de crysisde 7 fps oynuyordu oyunda işlemcinin o kadar önemi yok adama gidipte 630 tak kullan demiyorum elindeki 320 tl lik bir işlemci zaten adama Quad işlemci önermişsiniz sanki oyunlar Quad işlemciyi destekliyormuş gibi

Bunu nasıl başardığını bilmiyorum fakat zerre kadar inandırıcı değilsin
    E2180 HD4730 limitliyorken kendimden biliyorum 5850 den bahsediyorsun.
    Diyecek sözüm yok burda gören kişide inanacak ona yanıyorum...

• Sistemimde sorun falan yoktu anlattığın şeyleri millete zorla kabullendiremezsin denedim ve gördüm o kadar
  • Arkadaşın sorunu arada kaynamasın diye uzatmıyorum.
    @Barış06
    Eger düşünüyorsan bence alabilirsin fps daha üst işlemcilere göre fark eder ama bu kayda degicek birşey olmaz veya açıgı az bir oc ile kapatabilrsin.
  • Ehlika arkadaşın söylediği mantıklı geldi. öncelikle ekran kartını alıp eğer sorun yaşarsam daha sonrada işlemciyi değiştirebilirim.
  • 3 yada 3.5 ghz OC yaparsan iyidir işlemciye gtx 460 falan dengi de kullanırsın bak bana E4300 var 3 ghzde darboğaz tabikii yapıyor ama oyanannbilir fp alıyorum 30-50 crysiste bile hatta.
  • 3.0 GHz OC yaptığım durumda GTX 460'mı yoksa HD 6870'mi daha mantıklı olur? sonuçta ikiside aynı fiyat. bu arada ekran kartımdan 102 ekran lcd'ye bağlantım var. hd film ve oyun amaçlı kullanıyordum.eski ekran kartım 8800 GTS idi, gayette memnun idim. ama baştada belirtiğim gibi ekran kartım arıza yaptı.
  • Öncelikle ne seçerseniz hayırlı olsun diyerek başlıyorum...

Forumda iyice abartılıyor herşey.. en bariz abartılan şey power supply millet 2000w önericek yakında..
    birde işlemci konusu..

bir oyunda bariz en büyük yükü ekran kartı çeker..işlemcinizde pentium4 falanda degil. c2d sonucta hala yeterli.

Bikere darboğaz kelimesi şudur..
    testlerde cok iyi ekran kartları takıldıgında dusuk cozunurluklerde genelde hepsi denk fps ler verir bu işlemci limitine takılmıştır ve darbogaz oluyordur.. ama sizin işlemcinizde darbogaz olmaz sadece üst seviye işlemcilere gore biraz daha az fps alırsınız.

yani 3 ghz e alırsanız yada 3.2 bench kasmayan normal kullanıcılar için yeterli bir performansa erişebilirsiniz..

gelelim ekran kartı seçimine .
    anlaşılan overclockla aranız pek iyi degil. yapmaya kalkasınzda zaten riva tunerde stabil degerleri yaparsınız... bence 6870 guzel kart alıanbilir. ama daha ucuza 6850 daha cazip

• E5200 @3.75 Ghz de GTX470'i çok çok az darboğaz yaşayarak kullanıyorum.stock halde 2.5 ghzde 3-5 fps düşüş oluyor.ancak darboğaz çok can sıkacak birşey değil işlemci değiştirme ihtimalin varsa istediğin kartı al 4 çekirdek işlemciyle 60 fps alacağın yerde 2 çekirdek ile 50 fps alırsın kaybın bu olur.ben kullanıyorum gayette memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barış06

3.0 GHz OC yaptığım durumda GTX 460'mı yoksa HD 6870'mi daha mantıklı olur? sonuçta ikiside aynı fiyat. bu arada ekran kartımdan 102 ekran lcd'ye bağlantım var. hd film ve oyun amaçlı kullanıyordum.eski ekran kartım 8800 GTS idi, gayette memnun idim. ama baştada belirtiğim gibi ekran kartım arıza yaptı.

2siniden birini seç dersen. her halükarda GTX 460 derim ben.

@yalınkılıc .. su soğutmam olsaydı keşke 3.6 ghzde ben vururdum e4300 te dahada az darboğaz yaşardım.... ama 4 çekirdek isteyen oyunlar için 4 çekirdek şart iyi FPS için bunuda unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Ekim 2010; 16:11:10 >
  • E5200 ile GTX 470 3.75ghz de darboğaz yaşatır kanımca.
    Hd 5770 de bile yaşatıyordu..Örnek: SF4.

Bende E5200 ile 275 kullandım acayip darboğaz yaşatıyor..
    4 çekirdeğe geç farkı gör.Hem o anakartla işin yaş.

quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

E5200 @3.75 Ghz de GTX470'i çok çok az darboğaz yaşayarak kullanıyorum.stock halde 2.5 ghzde 3-5 fps düşüş oluyor.ancak darboğaz çok can sıkacak birşey değil işlemci değiştirme ihtimalin varsa istediğin kartı al 4 çekirdek işlemciyle 60 fps alacağın yerde 2 çekirdek ile 50 fps alırsın kaybın bu olur.ben kullanıyorum gayette memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEM 1990

E5200 ile GTX 470 3.75ghz de darboğaz yaşatır kanımca.
    Hd 5770 de bile yaşatıyordu..Örnek: SF4.

Bende E5200 ile 275 kullandım acayip darboğaz yaşatıyor..
    4 çekirdeğe geç farkı gör.Hem o anakartla işin yaş.

quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

E5200 @3.75 Ghz de GTX470'i çok çok az darboğaz yaşayarak kullanıyorum.stock halde 2.5 ghzde 3-5 fps düşüş oluyor.ancak darboğaz çok can sıkacak birşey değil işlemci değiştirme ihtimalin varsa istediğin kartı al 4 çekirdek işlemciyle 60 fps alacağın yerde 2 çekirdek ile 50 fps alırsın kaybın bu olur.ben kullanıyorum gayette memnunum.

E5200 @4Ghz İle Kullanılacak Kartlar,

HD5750 , HD4830,HD4850,HD4870....

Gerisi Darboğaz Yapar..

• E5200'de nereden çıktı, bi yanlış anlaşılma oldu sanırım. Benim işlemci E6750 2,66 GHz.
  • quote:

E5200'de nereden çıktı, bi yanlış anlaşılma oldu sanırım. Benim işlemci E6750 2,66 GHz.

3.0 a ce en az paşa paşa kullan aradaki dar boğaz için boşa masraf yapılmaz
  • Benchmark testleriyle ilgilenmiyorsanız işlemci darboğazda yapsa eğer fps oynanabilirlik değerlerinde kalıyorsa darboğaz pek önemli değildir.FPS değerleri 40-45 altına düşmediği zaman pek fazla problem yaşanmaz ancak düşük çözünürlükte işlemci saat hızının ve ön belleğin yüksek olması gerekir.Overclock yapmayacaksanız HD6870 almanıza gerek yok tam olarak performasını alamazsınız bence GTS450 yada HD5770 size fazlasıyla yeter şunu belirtmekte fayda var darboğaz sadece işlemciden kaynaklanmaz ram ve hdd'ninde buna etkisi büyüktür.
  • quote:

E5200'de nereden çıktı, bi yanlış anlaşılma oldu sanırım. Benim işlemci E6750 2,66 GHz.

sen kart alana kadar vatanda hepsi 40ar tl arttı geçmiş olsun
    gigabyte GTX460
    asus 6850 CU
    asus 6870

• farıkkkkkkkk
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.