Şimdi Ara

Bu sisteme power ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lk önce selamlar herkese bu konuyu yazarken bile bilgisayarımın kapanacağı korkusundayım :) :(..

Sorunumu şöyle açıklayayım sizlere bilgisayarıma aşırı yüklenince birden kapanıyor.Oyun oynarkende takılma yapıyor ve reset yaparak yeni açıyorum bilgisayarımı.

Ben ilk önce kolaydan başlayarak ses çıkaran bir fanım vardı onu değiştirdim tabi ki yine fayda etmedi bu seferde arkadaşımdan ödünç ram ve güç kaynağı aldım anladım ki ses benim güç kaynağımdan geliyor sonra içime bi umut düştü acaba bilgisayarım düzeldi mi die ta ki oyuna girene kadar az geçti yine takıldı bilgisayarım ve yine reset başlattım sonra işlemci yi kontrol ettik ki bu benim çok çekindiğim bir şeydir mağlum arıza onda ise maliyet fazla olacaktır
    baktık ki macunu bitimiş onuıda hallettik ama benm bilgisaarım yine aynı benm aklıma ekran kartı en son anakartla ilgili bir problem olabiliceği geldi ama emin değilim

buraya yazarak sizin görüşleriniz öğrenmek istedim

sistem
    cpu p4 3,0 ghz 800 mhz box 1mb
    mainboard asus pap800-x i865pe 800 sb 400
    ram 512 mb 400 hz ddram
    ekran kartı vga 256 mb ati p color 9600
    kasa pegasus dlc-m95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çukutay -- 25 Nisan 2007; 13:41:05 >

• işlemci fanını sökerek eski termal pastayı temizleyin ve yerine yenisini sürün. daha sonra GERÇEK bir power supply alın (örneğin FSP marka) probleminiz çözülecektir.
  • Öncelikle kasa içerisinde sağlıklı bir hava akımı sağlamalısınız, bunun için toz ve kablo kirliliğini ortadan kaldırmanız gerekli. Sonrasında işlemci sıcaklığınızı kontrol edin, BIOS'tan ya da SmartFAN benzeri bir program yardımıyla. Sisteminize Overclock (hızaşımı) uyguladıysanız ayarları normal (default) yapın, yani iptal edin hızaşımını.. Ayrıca Windows'u, ekran kartı sürücünüzü ve DirectX'i güncellemenizi öneririm..

Kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

işlemci fanını sökerek eski termal pastayı temizleyin ve yerine yenisini sürün. daha sonra GERÇEK bir power supply alın (örneğin FSP marka) probleminiz çözülecektir.

yenisini sürdüm baska bir power supply ile de denedim ama olmadı maalesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: credo

Öncelikle kasa içerisinde sağlıklı bir hava akımı sağlamalısınız, bunun için toz ve kablo kirliliğini ortadan kaldırmanız gerekli. Sonrasında işlemci sıcaklığınızı kontrol edin, BIOS'tan ya da SmartFAN benzeri bir program yardımıyla. Sisteminize Overclock (hızaşımı) uyguladıysanız ayarları normal (default) yapın, yani iptal edin hızaşımını.. Ayrıca Windows'u, ekran kartı sürücünüzü ve DirectX'i güncellemenizi öneririm..

Kolay gelsin..

kasa içine çok iyi bir şekilde temizledim işlemci sıcaklığının nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum ocerclock yapmadım güncellemelerden de ekran kartı hariç dierleri tamam
  • sabah gold bilgisayar kadıköy şubesine götüreceğim artık yapacak bir şey yok
  • evet götürdüm bilgisayarımı g o l d bilgisayara bi fatura verdiler adam üzerine vidası yok kasaya müdahale edilmiştir falan yazdı bu ne demek oluyor birde eğer bu yüzden garati kapsamı dışına çıkcaksa biz hiç bilgisayarımızı temizlemeyelim bizim yapabileceğimiz onarım hiç yapmayalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    650W bu sisteme yeter mi ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • belliki senin işlemci fazla ısınıyor yorumlardan cvbıın almışındır zaten ama yeni makina alacağın zaman bence amd al amdenin yeni işlemcileri intele göre daha az ısınıyor ya da makinenei formatla yeniden sürücüleri kur
  • quote:

Orjinalden alıntı: DRAGON711

belliki senin işlemci fazla ısınıyor yorumlardan cvbıın almışındır zaten ama yeni makina alacağın zaman bence amd al amdenin yeni işlemcileri intele göre daha az ısınıyor ya da makinenei formatla yeniden sürücüleri kur

saol ama artık sorunu ne olduğu deil bilgisayarın garanti kapsamından çıkıp çıkmaması yarın arıyacağım g o l d u bakalım ne diyecekler pek umutlu değilim açıkcası
    edit

bilgisayarımı servisten aldıktan sonra yeni bir power almak istiyorum sizler ne önerirsiniz dayanıklı ve oyunlarda performansı etkilemeyecek bir model olmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çukutay -- 25 Nisan 2007; 13:43:00 >
  • ilgiçtir ki sorun denememe rağmen power da çıktı g o ld bilgisayarda yeni bir pegasus power takmıs bakalım işe yarayacak mı garanti kapsamaındaymıs birde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.