Arkadaşlar, sistemimde özellikle hard disk çok ısınıyor. Speedfan ile baktığımda bazen 60°C ler görüyorum. Aopen B600 kasada arkada PSU hariç 1 fan var. Bana kasanın içini ve özellikle harddiski soğutmam için sessiz etkili performans/fiyat oranı yüksek fan önerirmisiniz. birde bu fanı/fanları nerelere monte etmeliyim. Teşekkürler.
selam bence bir tane kasanın en onune hdd nin tam karsısına gelicek şekilde thermaltake in war coolermaster in fanlari war istersen ışıklı istersen sade sen seçip beğenirsin ona gore bişi bulup takarsın birde arka tarafa koyarsan fan dışarı üflicek şekilde olayı çözersin merak etme...ama 60 derece çok ya yanlış gosterio da olabilir bence...bu arada ondeki fan içeri hava uflesin
dostum sharkoon un 8 cm lik bi fanını al hem sessiz hemde performanslı o fanıda kasanın on tarafında gorursun iç taraftan baktığında fan grill war oraya tak aba içeri hava versin arkadakide ekzos gorevi gormuş olur kasa belki bole serinliyebilir bende speedfan da hdd 17 derece felan sendeki yanlış gosteriyo olabilir
Sanırım benim harddisk'te sorun var. sitesinden test programı indirip test ettim, "Smart error" veriyor. Zaten Bİos tan SMART açık halde çalıştırdığımda PC açılırkende aynı hatayı veriyordu ben sanırım uyumsuz diye düşünüp SMART kapalı olarak kullanıyordum. Western'e yazdım bakalım ne diyecekler. Onlara göre ısınması jullanılan programın yanlış göstermesindenmiş. ama elimi koyunca bayağı belli oluyor. 17-27 C neredee en az gördüğüm 38°C oda PC açılır açılmaz bakarsam. Dediğiniz yöntem ve fanları önce bu sorunu aşarsam düşüneceğim. Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme