Şimdi Ara

bu sistemin uyumsuz tarafı neresi? (2600x'le uyumlu 5500tl'lik) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sağol tavsiyelerin için.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    resimi acamiyorum hocam link bende calismiyor
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    bu sistemin uyumsuz tarafı neresi? (2600x'le uyumlu 5500tl'lik)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ramlerin marka modeline bakip, anakartin memory support kismindan kontrol etmek lazim.

amd cephesinden alinacak hangi kart olursa olsun sizin oyununuz icin 8gb lik olanlarda secim yapilir. diger konuda uzunca konusmustuk zaten, oyunun vram kullanimi inanilmaz. 4gb kart zulüm olur.

rx 580/rx 590 konusundada bu sizin tercihiniz tabiki, burda bana pek bir söz düsmüyor. kendi fikrimi diger konuda belirtmistim.

Hayirli olsun diyelim.

mümkünse psu yu biraz daha iyi bir modelle mi degistirsek? ekrankarti >250w olunca düsünüyor insan. En azindan söyle full koruma, japon kapasitörlü bir ürün alsak fena olmazdi sanki ama bütce konusunda zorlayamiyorum.
  • Japon kapasitör bildiğim kadarıyla corsair’ın giriş serisinde de yok. Orada 300 fark vereceğime ekran kartını değiştiririm. Bu high power modelinin sertifikasını 80 plus listesinden doğruladım. Pek sorun göremedim. Ama dediğim gibi ekran kartı hala %100 değil kafamda. Hatta en son onu ve psu’yu bile alabilirim. Yalnız tüm adaylar içinde max psu ihtiyacım 520w gözüküyor (tüketim daha az).

• Şu ilan iyiymiş yalnız:
    Msi GTX1070 gtx 1070 8gb nvidia ekran kartı İlan No: 660300525
    www.sahibinden.com
    Ekran Kartı Fiyatları, İkinci El ve Sıfır seçenekleriyle sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-gtx1070-gtx-1070-8gb-nvidia-ekran-karti-660300525/detay

• 2k için Vega56/Rtx 2060 ın altına düşmeyin derim. Ayrıyetten oynayacağınız oyunlara göre amd/nvidia seçimi yapın.
  • bu hafta hepsiburada'da güzel indirim var. kafamdaki son sistem şöyle

amd ryzen 5 2600 (x değil, fiyatı çok uygun) - 1135 tl (bizdehesaplı)
    MSI B450M GAMING PLUS B450 7B87-001R - 542 tl (nanokatalog)
    ram G.Skill RipjawsV 8GB 3000Mhz DDR4 Ram F4-3000C16S-8GVRB 690 tl (hepsiburada)
    ssd Samsung 860 Evo 250GB 269 tl (hepsiburada)

ekran kartına gelince f/p şampiyonu:
    Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 580 8G OC 1390 tl (hepsiburada)
    Sapphire Radeon RX 590 8 GB GDDR5 NITRO 1535 tl (hepsiburada).

bana daha yüksek kartlar söyleniyor, o da olabilir ama hedef 2k'da 60fps olduğu için bütçeyi düşünerek ekran kartını çok yüksek tutmuyorum. 580'e de inmezdim ama fiyatı çok uygun geldi. 580'e 1390 tl yorumunuz nedir?

Şu halde ekran kartı hariç 2636 tl.
    ilk kartla 4026 tl
    ikinci kartla 4171 tl yapıyor.

üstüne kasa+psu gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 22 Şubat 2019; 13:33:37 >

Ekrankartlari iyi denk gelmis 8gb 1390 lira cok iyi fiyat ustelik nitro+ modeli. rx 590 konusunda karar veremiyorum o anlik ruh halime bagli olurdu 150 lirayi cok bir getirisi olmayacagini bile bile verirmiydim? 2-3-4-5fps oyununa gore fazla verecek, deger mi degmez mi? Maximum f/p düsününce vermezdim, extra hesapta olmayan bir para gecti elime o zaman verirdim :) msi b450 gaming plus 670 lira bu arada onuda arastirabilirsin seninkinin atx formatli olani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sağol dostum beni yanıltmıyorsun :)

Peki hedef 2k 60 FPS ise o 3-5 FPS kritik eşiğe gelir mi? Biliyorum bunlar 1080p kartı ama ilgilendiğim oyunların videolarında 70 civarı 2k FPS veriyorlar (yüksek- en yüksek ayarlar).

Anakartta aradaki farka değer mi? Asus prime'lar var yine b450 yongası ve biraz daha ucuzlar.

Ben bu sistemi 1,5 ay kadar kullanamayacağım. O sebepten en önemli kaygım bu indirimlerin geri gelmemesi. Doların da eli kulağında gibi.

• 580 2600'la kombine Forza horizon 4 ultra 1080p 70 FPS civarı verirken şu videoda Sapphire rx590+ çılgın atıyor.

TheFullSetupyoutube
    Ryzen 2600 + RX 590 - 1080p Ultra Gaming Benchmarks - 13 Games Tested
    https://youtu.be/XCM9vFNwY7A

Zaten indirimden aliyorsun en kotu 150 lira fazla vermis olursun ama alabildigin max karti almis olursun. O videolarda hangi driverlar kullanilmis vs bilinmeyenler var yine, iki kart arasi cogu oyunda fark 3-5 falan hadi 10 olsun, 20-30 olacagini zannetmiyorum acikcasi, fakat rx 590 gözün kesiyorsa indirim varken alabilirsin. yani hangi turlu daha rahat edeceksen onu al. 60fps esigi oyundan oyuna degisiyor ya onu soyleyebilmek icin soyle bir oyun testini canli yapmak lazim. seninki simulasyon, benim dusuncem en kotu kullanilmayan bir ayari bulup kisarak fps arttirmak olurdu. yine cozum var. corsa nin yenisinde epic ayarlar ile alttaki diger ayarlar arasi daglar kadar fark yoktu yine bir arastir istersen.

Üstteki SSD 2600 işlemci, ram ve 590 ldım

• Anakart olarak 661 lira msi b450 tomahawk var suan hepsiburada indirimi varmis, daha uyguna bulamazsin.
    yani tercih meselesi tabi ben sana secenekleri sunayimda ne kacirdigini gor yada kacirma iste, sen biraz arastir karar kendin karar ver.

• Eyvallah. Anakart kaldı şimdi. PSU için FSp bakıyorum.

• hocam senin islemciyi iptal edebiliyor musun?

itopyada islemci indirime girmis:https://www.itopya.com/amd-ryzen-5-2600-soket-am4-34ghz-19mb-onbellek-6-cekirdek-islemci/

İptal değil, hb de n11'deki eleman da 4 parçayı anında kargoladılar, iade sürecine girer bundan sonra.

• aninda mi kargoladilar, vay be... indiriminlerin sagi solu belli olmuyor. hayirlisi olsun.

Ben memnunum da kafamı kurcalayan 2. El Gtx 1070 meselesi. 590'la performans farkı epey var. 2. el 2000'e düşürsem sıfır garantililerden..

garantili olursa neden olmasin? garanti sahibini degil ürünü takip eder eger arizalanirsa bakmak zorundalar, oyle siz sahibi degilsiniz falan soyleyen cikiyor arada, THH nin tokatini yiyince kendine geliyor :)
    iki kart arasinda gtx 1070 daha iyi tabiki ama sifir almayi dusundugunu soylemistin diye hatirladigimdan konusunu acmadim. en basinda soylemistim. Ama ikinci el bu belli olmaz, bas agritabilirde.. bu yuzden kimse zorlanmaz ikinci el icin mecbur kalmadikca. 2200 liraya vega 56 da onermistim o zamanlar, o da gtx 1070 den iyi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.