Şimdi Ara

Bu siteleri nasıl yapıyorlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    gibi sitelerin nasıl yapıldıgını bilen varmı ?
    3ds maxde sahneleri yapılıp flasha export mu ediliyor?
    bir türlü çözemedim.
    Hani ufak tefek seyleri
    3ds maxde yapıp export ediyroum ama bu tarz siteler nasıl cıkıyor
    mesela turkcellcity var bide
    cok degişik ve guzel oluyor
    bilen varsa yazabilir mi?

• Tabi cevabı çok basit. Eğitimliler. Güzel sanatlar fakültesinden mezunlar ve kurumsal çalışıyorlar. Grafik veya animasyon eğitimi almadan çizgi üstü işler çıkarmanız imkansız diyebilirim. Program bilmek sadece kalem sahibi olmaktır ama nasıl çizeceğinizi nasıl öğreneceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Haziran 2010; 23:20:59 >
  • Güzel site 3d ile yapmışlar ana menüdeki animasyonları kağıt açılması 8 veya 10 ayrı movieclibi ayarlayarak yapabileceğin bişi ama zorlar.
  • feylosoft iyide arkadasım ben egitimsizler demedim ki hangi programda yapılıyor olabilir dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoRusT -- 17 Haziran 2010; 1:10:23 >
  • BEn de progtramla yapmıyorlar diyorum. O adamın elinden yazılımını al. Çizerek eski yöntemlerle o işi yine yapar. Yada başka bakış açısıyla o adamların bildiğin daha fazla yazılım bilgisine sahip ol yinede öyle bir iş yapamazsın demek istedim. Bir arkadaş hala şu yazılımla yapmış olabilirler diyor arkadaşlar ilk matrixin bir çok bölümünde after effects kullanılmış hadi matrix yapın:) Wall-e'de, sayısız filmde de maya kullanılmış haydi film yapalım dersem komik olur çünkü anlaşılırki yazılım sadece bir seçimdir. Mayayla yapmaz cinema 4d ile yapar. Ama bu sonucu değiştirmez:)
  • tamma arkadasım üretim için meleke verilir insanlara
    insanlar bundan yararlanır ve program bilgiside eklenincede aliül ala olur
    tamma cok melekeye sahip degilim kabul ediyrum
    ama yazılım konusunda iyi oldugumu düşünüyorum
    daha once de yaptıgım flash siteler yaptım
    ama benim soylemek istedigim o üretme melekesine sahip bi ekibim var
    bu işin egitimini almaya calısan melekelerini edinmeye calısan bi kardesim var
    o eskizlerini yapacak bende yazılım kısmını halledecegim
    ama nasıl işte
    daha oncede dedigim gibi
    maxde modelledigim sahneleri flasha export ettim
    cokta iyi oldu.
    su anda benim istedigim balık tutmayı ogrenmek
    hatta misinaya nasıl ne tür bi yem baglayacagımızı ögrenmek.
    Mesela bu arada benimde kullanıgım bi yontemi soyledim
    jpg,ai formatında kare kare kaydedip
    daha sonra flasha onları cagırıp arka arka sahneler gibi
    gosterip movieclipler yapılabilir
    umarım derdimi anlatabildim
    sevgilerimle

• Bende sizi çok iyi anlıyorum ve genel olarak sözüm size değildi. Genelde arkadaşlar öyle sorularla geliyoki sözgelimi bir ekibin aylar hatta belki yıllar süren bir çalışmasını gösterip, abi bu hangi programda yapılır diye soruyorlar. Adamın olaydan anladığı şu bi programı öğreniyosun 2 tık tık yapıyosun olay bitiyor. Bilgisayar işler el övünür muhabbeti:).

Ama diyorumki böyle bir şey yok. Sizin sorunuzda benzer mesela ben grafikerim gösterdiğiniz işe bakınca çok sağlam bir illustrasyon yeteneği, tasarım olayını her yönünyle yiyip bitirmiş adamlar görüyorum. Bir de üstüne bir sürü yazılım biliyorlar:). Mesela ben artık bu tür işlere bakıp hiç heveslenmiyorum. Çünkü örgün eğitim almadığım için yolun yarısında kalacağımı çok iyi biliyorum. Yıllar bana bunu öğretti. Benim kastım da bu.

Olayı daha iyi açmak için şöyle diyeyim bu tür işlerde;

bi kaç kişi konuşur münakaşa yapar. Ve ortaya sağlam bir fikir koyar.

Derki adam abi madem süt firmasına iş yapıyoz. Siteye öyle bişi yapalımki herkesi çeksin özellikle de çocukları.

Çocukları nasıl çekeceğiz peki?

Çocuklar oyunlara bayılır.

Siteye süt ile alakalı oyunlar koyacağız.

Sonra?

Sonrası belli hemen bir konsept yapalım.

Şu şu yaş arası çocukları çekecek oyun ve görseller üzerinde araştırma yapın.

Renkler hem firmayı yansıtmalı hemde sütü, ve de eğlenceli olmalı

Tasarım konsepti oluştururken çocukların anlayacağı eğlenceli bulcağı şu yöntemleri kullanalım.

Daha sonra bir çizer çizer, biri modeller. Biri arka planla uğraşır. Yazılımsal sorunlar halledilir. Müşteriye beğendirmeye çalışırlar.

Ve olay bittiğinde web ortamına aktarılır.

İşte banim takıldığım nokta bu. Bu iş öyle uzun ve pahalı bir iş ki. Son satırda bahsettiğim basit olay sanki bütün işin kaynağıymış gibi görünüyor. Bu adamlar bu işle teknik olarak alakalı olmayan çok daha farklısını yine aynı yolla çözebilir. Anlatmak istediğim budur.
    Yanlış anlaşılmıyım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.