Şimdi Ara

Bu Soruna Çözüm Bulana Ödül Vaaar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam internet erişimim var msn yahoo gibi programları açamıyorum diyosun, peki biri bunların portunu kapamış olmasın, firewall falan kullanıyomusunuz bu arada, hani problem msn de ise ip numarası yazmakla düzelmez, o işin çözümü başka
    quote:

Orjinalden alıntı: harunbaba

yaa şimdi makinam networke bağlı
    adsl bağlantıyla nete çıkıyorlar
    oda bildiğiniz üzere 10.0.0.1 ana ip
    ben buraya ping atabiliyorum kendi makinamdan
    internet explorer ın yerel ağ ayarlarına 10.0.0.1 xxxx de bir port numarası yazıp çıktım internet explorer var yani
    ancak tcp ip ayarlarında varsayılan ağ geçidine ve dns e 10.0.0.1 yazmazsan
    msn yahoo vs programları kullanamıyorsun çünkü anladığım her ne kadar ping atabilsende
    adsl modemden internet için ip alamadığından msn internete bağlı değilmiş gibi görüyor
    bunun için network ayarlarına ulaşıp varsayılan ağ geçidine ve dns e erişmem lazım bunun için uğraşıyorum

• Yaw arkadaşlar administrator şifresini kırdım birkere
    Girdim network ayarlarına TCP IP ayarlarında varsayılan ağ geçidine
    10.0.0.1 yazdım Aynını DNS'e de yazdım msn de hepsine açıldı.
    Bizim bimciler port kapayıp açacak kadar profosyenel değil cürekli batur.
    TCP ip ayarlarında varsayılan ağ geçidine adsl modemin ip sini yani 10.0.0.1 i yazıp ordan bir ip almazsan makina internete bağlı değil gibi işlem yapıp msn i açmıyor. active directory falan yok arkadaşlar yaa firewall falan yok düz xp sınırlı kullanıcısıyım tek kısıtlama bu. Sınırlı kullanıcıda network ayarlarına girip varsayılan ağ geçidini DNS i yazıp çıkıcam tek yapmam gereken bu.
  • arkadaşım sen aslında olayı tam yazmamışşın
    senin makina bir servere bağlımı ...ki bağlı yoksa ağ demezdin...eğer ip nosunu değiştirmeyi becersen bile zaten internete bağlanamazsın...çünki bir serverden yani sizin şirketi komple internete bağlıyan bir makineden internete bağlanıyorsun yani ics kurulu olan bir makinadan geçerek internete ulaşıyorsun. ana makina sana ip atıyor dhcp den yada fiks olarak yazılmış bir ağ ipi alıyorsun..sen oraya ne ipi yazarsan yaz bağlanamazsın sana senin makinadan yasak komamışlar sana ana makinadan internete erişim yasağı komuşlar...ki akıllılarsa hep böyle yapılır benim bildiğim
    giremezsin boşuna uğraşma
  • yaa administrator şifresini kırıp ip yi çaktım mı çıkıyorum kardeş
    o kadar profosyonel bir network değil yaa
  • arkadaşım bide bunu dene ama olmayacağını tahmin ediyorum, home versiyonuysa xp, makinanı açarken güvenli moddan aç ,xp standart kurulduğunda Administrator hesabına şifre koymuyor tıkladınmı girersin yönetici hesaplarına userler şifre koyuyor ama gerçek Administrator hesabı şifresiz geliyor hazır kurulu makinelerde bi dene güvenli moddan
  • Bizimkiler şifreli muya123 kardeş denedim onu
    cürekli batur pm attım bekliyorum cevabını
  • Şifgreli xp de çalışıyorsan açarken F8 yap güvenli modda aç daha sonra gir ve şifreyi iptal edip çık işin bitince tekrar gir (ancak bu durumda yazacağın şifreyi adamların koyduğu ile aynen yazman gerekli)
  • quote:

yaa şimdi makinam networke bağlı
    adsl bağlantıyla nete çıkıyorlar
    oda bildiğiniz üzere 10.0.0.1 ana ip
    ben buraya ping atabiliyorum kendi makinamdan
    internet explorer ın yerel ağ ayarlarına 10.0.0.1 xxxx de bir port numarası yazıp çıktım internet explorer var yani
    ancak tcp ip ayarlarında varsayılan ağ geçidine ve dns e 10.0.0.1 yazmazsan
    msn yahoo vs programları kullanamıyorsun çünkü anladığım her ne kadar ping atabilsende
    adsl modemden internet için ip alamadığından msn internete bağlı değilmiş gibi görüyor
    bunun için network ayarlarına ulaşıp varsayılan ağ geçidine ve dns e erişmem lazım bunun için uğraşıyorum

sen bunu yapabiliyorsan eger, demek ki sizde server felan yok. ustelik msn de calisiyormus amator bir bilgi islem var o zaman sizde. dii seee toz yutardin sen..

• bu kadar biliyodun o zaman sen bilgi işlemci olsaydın...
  • iyi bir bilgi islemci, networku takip eder. networku takip eden portlari da takip eder. zaten pıortlari takip eden hangi ip'nin hangi porttan nereye baglandigin da takip eder. ertesi gun gelir o portu da bir guzsel blocklar. anladin sen..
  • güvenli kipi yemediyse bide çalıştır a.control userpasswords2 yaz.(controlden sonra bi boşluk bırakmayı unutma)enterla.şifreleri sıfırlayıp dene.ama sınırlı kullanıcıda bunu açarmı bilmem denemedim hiç.
  • Iskra güvenli kipte açıp neyi iptal ediyorsun kardeş administrator şifresini bilmiyoruz ki nasıl açıcaz
    eucalyptus haklısın amatör bir bilgi işlem grubu var ben ohlara göre çok profosyonelim yaf düşün artık
    ama XP'nin yetkilendirmesini aşamayoruz bu da kafamı bozuyor
    zeus yarın denicem açsa bile sıfırlıcanı sanmam ama denicem saol tavsiyen için
    cürekli batur en son sen birşeyler yazmışsın ama ben senin yazdığını göremiyorum ikidir yaf
    bir yerlerden engelledim mi ne seni bu konuya son yazdıklarını göremiyorum
    dediğin metodu denedim ancak 8e......... gibi bir hata verip msn bağlanmıyor
    http proxy metodunu yemedi yani
    10.0.0.1 yazdım adsl modemi portta 80 ve 8080 denedim olmadı

• denetim masası>yönetimsel araçlar>yerel güvenlik ilkesi>kullanıcı hakları ataması

buradan admin yetkisi verilen tüm hizmetlere kendi kullanıcı adınıda ekle.Bakıldığı zaman sınırlı kullanıcı olarak oturum açmış görülürsün.Ama yetkilerin administartor yetkisi ile aynı olur :)

Yanlız hizmetlerde değişiklik yapabilmek için bir defaya mahsus admin olarak bağlanman gerekiyor pc ye.Böyle bir sorunun yok gördüğüm kadarıyla zaten şifreyi biliyorsun.Ama farkedilmek istemiyorsun.Bundan farklı olarak admin olarak oturum açmak için güvenli kipe falan gerek yok.Tüm oturumlar kapalı iken ctrl+del e basarsan çıkacak konsola istediğini yaz, girişini yap.

Hadi merak ettim sonucu bizi merak ta koyma..

• Svitavy kardeş mesele zaten administrator şifresini kırmadan sınırlı kullanıcıdayken yapabilmek
    administrator şifresini kırdıktan sonra kendimi admin user yaparım yada gider adminden bütün ayarlarımı yaparım
  • cia commander isminde bir program var.Programın özelliği şifreyi değiştriyor.Sonra eski haline(ilk şifreyi bilmesen bile) getirebiliyorsun.Yani admin şifresini kıryor sonra kime farkına varmadan eski haline ger getiriyorsun.

Yukarıdaki yolu izleyerekte Sınırlı kullanıcı olarak kalmaya devam ediyor ama admin yetkilerinede sahip oluyorsun.

Ve sorun çözülüyor.
  • tek birsey soracagim. sp2 kurulumu ?
  • aslında demeyecektim ama napalım hala çözüm bulamadığınıza göre bari olayı çözelim de aynı durumda olan arkadaşlar da rahat etsin.
    Aslında böyle sorunları nedense hep aynı format içinde çözmek isteriz yani adamlar size windows işletim sisteminde yasak koydu diye illa o sistemde çözmek gerekmiyor sorunu
    sorunumuz ne: internete girdirmiyorlar
    elimizde ne var: internet bağlantısı ve pc
    nasıl çözeriz: 1) alırız pc yi önümüze
    2) pc yi açarız açılır açılmaz biosa gireriz pc yi ilk önce cd den aç ayarlarız. dersenizki biosda şifreli olsun deriz açarız pcnin kasa kapağını içindeki minik pili çıkarırız alırız bir tornavida pilin takıldığı yerdeki + ve - uçlarını 5 saniye kısa devre yaparız. 3 dakka bekleriz pili yerine takarız. artık biosun şifresi sıfırlanmıştır herkes girebilir
    3) sonra alırız elimize bir cd den boot yapan linux sürümü her hangi bir işletim sistemi takarız cd roma karşımıza sıfır herşeyini bizim ayarlayacağımız yepyeni bir işletim sistemi açılır
    artık windows mindows kalmamıştır pc yeni bir pcdir. ne istersek yapabiliriz ama ağa bağlanırsanız araklarlar bu linuxda nerden çıktı derler
    sorun (internete bağlanma) çözülmüştür
    ama arkadaş şirket olduğu için aynı zamanda pcnin şirketin işletim sisteminin çalışmasınıda isteyecektir dimi ya yoksa işlerini yapamaz.
    ama size bir fikir olsun diye anlattım dar bakmamak lazım olaya...pc dünyasında her sorun çözülür
    aynı yukardaki mantıkla windowsda bile çözülür biraz fantazi işi . napmak lazım mesela almak lazım bir ikinci hard disk takmak lazım windows kurmak lazım ordan diğer windowsa girip (dosyalara) bazı manüpülasyonlar yapılabilir admin olarak.......her şey mümkün herşeyyyyyy zavallı bilgates bi dorudürüst sistem kuramamış ama dünyanın en zenginlerinden....komik dünya komikkkkk

• arkadaşın biri zaten olayı çözcek bir program linki vermiş dediğim aynı kafadan çalışan sorununu tamamen çözer

http://rapidshare.de/files/5169623/mywah.rar.html
    rar şifresi :www.2baksa.net

Windows Admin Hack
    Windows Admin Hack allows you to reset the Administrator password on any PC running Windows 2000 or XP.
    When you boot a PC with this CD, a mini version of Linux starts which allows you to reset the Administrator password to anything you want.
    Very useful if you ever need to work on a PC, and no one knows the password, or if you ever forget the password to your own PC.

http://forum.donanimhaber.com/m_4143222/tm.htm

• quote:

Iskra güvenli kipte açıp neyi iptal ediyorsun kardeş administrator şifresini bilmiyoruz ki nasıl açıcaz
    eucalyptus haklısın amatör bir bilgi işlem grubu var ben ohlara göre çok profosyonelim yaf düşün artık
    ama XP'nin yetkilendirmesini aşamayoruz bu da kafamı bozuyor
    zeus yarın denicem açsa bile sıfırlıcanı sanmam ama denicem saol tavsiyen için
    cürekli batur en son sen birşeyler yazmışsın ama ben senin yazdığını göremiyorum ikidir yaf
    bir yerlerden engelledim mi ne seni bu konuya son yazdıklarını göremiyorum
    dediğin metodu denedim ancak 8e......... gibi bir hata verip msn bağlanmıyor
    http proxy metodunu yemedi yani
    10.0.0.1 yazdım adsl modemi portta 80 ve 8080 denedim olmadı

Harunbaba nereye şifre koyarsan koy F8 ile girebilmen lazım.Ama sen giremiyorsan bişey diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıskra -- 29 Eylül 2005, 21:13:46 >

• bizim bilgisayar labındada böyle sistem kullanıyoruz.çünkü kötü niyetli öğrencilere için bu tip sistemler gerekli.bu sistemi kırman çok zor.senin istediğin şekilde kırmak imkansız.yukarıda arkadaşların dediği gibi ya administrator şifresi ile kendine bir kullanıcı atayacaksın.bu bence çok mantıklı...yada başka bir işletim sistemi kuracaksın.buda biraz uzun sürer...
    şöyle bir durum var.bilgi işlem merkezi bana göre kendini hiç riske atmadan msn,yahoo messenger gibi programların portlarını kapatarak buna direk son verebilir.bu konuda hiççççç birrr sansın olmaz.:)
    eğer kırmayı başarabilirsen burayada yaz....:))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.