Şimdi Ara

Bu sorunu çözebilen var mı? [Video] PC donuyor + Cızırtı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
27.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zafer551

quote:

Orijinalden alıntı: 3eaven

Dostum Hdd bad oluşşa böyhle bi hata vermez sadece bu oyundamı oluyo başka oyunlarda oluyomu onu bi acıkla bide kaç aydır pc temızlemısın gene sen kablolarına felan bak kısa dewre yapabılır özellikler power bak cunku pc kılıtleyecek tek şey o gibi gözüküo

sistemin dosyalarına denk gelirse ve format sırasında hızlı ve yarım biçimleme bu probleme neden olur diye düşünüyorum.gerekli bi dosyayı okuyamayınca hata veriyor pc

ya zafer her ne kadar hdd bad oluşsada video daki gibi bi hata vermez die düşünüorum pc acıp bakmak lazım bunu çözebilmek için

• quote:

quote:

quote:

Dostum Hdd bad oluşşa böyhle bi hata vermez sadece bu oyundamı oluyo başka oyunlarda oluyomu onu bi acıkla bide kaç aydır pc temızlemısın gene sen kablolarına felan bak kısa dewre yapabılır özellikler power bak cunku pc kılıtleyecek tek şey o gibi gözüküo

sistemin dosyalarına denk gelirse ve format sırasında hızlı ve yarım biçimleme bu probleme neden olur diye düşünüyorum.gerekli bi dosyayı okuyamayınca hata veriyor pc

ya zafer her ne kadar hdd bad oluşsada video daki gibi bi hata vermez die düşünüorum pc acıp bakmak lazım bunu çözebilmek için

Alıntıları Göster
    kardeşim bu sistemi kaldırmaya yeter mi acaba power ın bendede o ses değil ama aşırı derecede ısınma oluyor ve pc kapanıyor du bi çeken wattları hesapla power da çok ısınıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: akınjıs

kardeşim bu sistemi kaldırmaya yeter mi acaba power ın bendede o ses değil ama aşırı derecede ısınma oluyor ve pc kapanıyor du bi çeken wattları hesapla power da çok ısınıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Aynı problem bende de var bunun powerla alakalı olabileceğini pek sanmıyorum çünkü benim pc laptop ve aynı hatalar HD video falan izlerken oluyo. Bad sectorden değildir problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi_İnsan

Aynı problem bende de var bunun powerla alakalı olabileceğini pek sanmıyorum çünkü benim pc laptop ve aynı hatalar HD video falan izlerken oluyo. Bad sectorden değildir problem.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim dediklerimi yaptınızmı sadece işlemci fanı kalsın diğerlerini iptal edip bi deneyin olmadı anakartı kasaya takarken vidaları falan çok sıktıysanız kısa devre falan oluyodur vidaları biraz gevşetin hatta çıkarıp silin tekrar takın
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

arkadaşlar benim dediklerimi yaptınızmı sadece işlemci fanı kalsın diğerlerini iptal edip bi deneyin olmadı anakartı kasaya takarken vidaları falan çok sıktıysanız kısa devre falan oluyodur vidaları biraz gevşetin hatta çıkarıp silin tekrar takın

Alıntıları Göster
    Diyorum olay kısadevre değil
  • quote:

quote:

quote:

tabiki bilgisayarı görmeden varsayım ihtimal üstüne konuşuyoruz en iyisi parçaları test etmek...

• quote:

quote:

quote:

quote:

tabiki bilgisayarı görmeden varsayım ihtimal üstüne konuşuyoruz en iyisi parçaları test etmek...

Alıntıları Göster
    ilk önce ekran kartının sitesinden güncel bir driver indir.
    anakartın sitesinden de ses kartı driver indir.

denetim masasından, program ekle kaldırdan ati programlarını kaldır.
    aynı yerden ses kartı programını da kaldır.
    yeniden başlat. bilgisayar tamamen açılana kadar bekle ve ekran kartı driverını kur. yeniden başlat.
    bu seferde ses kartı driverını kur yeniden başlat.
    oyuna gir bakalım yapacakmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhc

ilk önce ekran kartının sitesinden güncel bir driver indir.
    anakartın sitesinden de ses kartı driver indir.

denetim masasından, program ekle kaldırdan ati programlarını kaldır.
    aynı yerden ses kartı programını da kaldır.
    yeniden başlat. bilgisayar tamamen açılana kadar bekle ve ekran kartı driverını kur. yeniden başlat.
    bu seferde ses kartı driverını kur yeniden başlat.
    oyuna gir bakalım yapacakmı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar oyunu bitireli çok oluyor ama gene de yazayım :)

Sorunu net olarak bir çözüme kavuşturamadım. Sadece ayarları biraz düşürdüm, çözünürlük vs vs.. Ondan sonra pek yapmadı hatırladığım kadarıyla..

Eğer ayarlarınız full+full ise biraz daha düşük ayarları tercih edin ve bir süre öyle oynayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alekiss

Arkadaşlar oyunu bitireli çok oluyor ama gene de yazayım :)

Sorunu net olarak bir çözüme kavuşturamadım. Sadece ayarları biraz düşürdüm, çözünürlük vs vs.. Ondan sonra pek yapmadı hatırladığım kadarıyla..

Eğer ayarlarınız full+full ise biraz daha düşük ayarları tercih edin ve bir süre öyle oynayın.

Alıntıları Göster
    SORUN kesinlikle donanımsal pcı girişlerinde wireless kart yada benzeri aparatlar varsa çıkartın bios tan default yapın sonrada ana kartı resetleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozliner -- 22 Nisan 2013; 9:43:58 >

• Arkadaslar sorun kesinlikle donanimsal ve islemcide daha once oldugunda yptirmistim
    gecenlerde arkadasim bilgisayara format atmak istedi kasayi acti islemciyi soktu temizledi falan ama islemciyi takarken bi hata olduguna eminiz ve ayni olay bizdede olmaya basladi temizlemeden once boyle bir prpblem olmuyordu olayin driver la hoparlorle hicbir alakasi yok bozuk hoparlor sisteme napsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasit0364

Arkadaslar sorun kesinlikle donanimsal ve islemcide daha once oldugunda yptirmistim
    gecenlerde arkadasim bilgisayara format atmak istedi kasayi acti islemciyi soktu temizledi falan ama islemciyi takarken bi hata olduguna eminiz ve ayni olay bizdede olmaya basladi temizlemeden once boyle bir prpblem olmuyordu olayin driver la hoparlorle hicbir alakasi yok bozuk hoparlor sisteme napsin
    arkdaşlar aynı sorun bendede var hatta biraz önce onunla ilgili konu açmıştım ancak bir türlü çözüm yok
  • konuyu hortlatıyorum fakat bende de 2 yıla yakın süredir aynı problem var ve çözülmüyor. Olay görüntüleyicide Kernel Power 41 (63) olarak gözüküyor sorun.

-2 kere format attım
    -RAM testi yapım ramler sağlam (memtest)
    -PCde overclock yok fakat ekran kartının kendisi overclocklu versiyon.

Microsoft'un kendi sitesinde bu sorunun nedenleri olarak PSU yetersizliği, RAM hatası ve Overclock yazıyor.
    Ramlerde sorun olmadığına göre ya ekran kartının overclocklu olmasından ya da güç kaynağının yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

AMD R9 290 PCS+ PowerColor / i5-4690K / 8 GB DDR3 1333 Mhz RAM / Asus Z97 Anakart / 700W Güç Kaynağı / Gigabayte Sumo Y Kasa

700w psu kullanıyorum fakat ekran kartımın önerileni 750w ve 440w harcıyor yükteyken.

Sorunun neden kaynaklandığını tam anlayamadığım için yeni psu almaya da korkuyorum

Yardımcı olabilecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSentry -- 26 Mart 2017; 15:22:24 >

• Dostlarım sorununun aynısını ben de yaşıyorum. Bende de Gtx 1070 ve i7 7700 var. Zamanında Laptop'umda olan sorunun aynısı. Laptopda iken sorunu gidermek için aygıt yöneticisinden Nvidia'nın ekran kartını devre dışı bırakıyordum ve böylelikle sorun çözüldüğü gibi beraberinde performans düşüşü getiriyordu. Şimdi masaüstü bilgisayar aldım ve yine aynı sorun. Problem yüksek ihtimal ekran kartında olabilir. Siz problemi çözebildiniz mi? Çözdüyseniz sorun neymiş yazarsan çok sevinirim.
  • paxagun P kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcıya götürdüm, 32 saat aralıksız benchmark testi yaptı ve hiç bir sorun çıkmadı.
    Sonra başka bilgisayarcıya götürdüm ve orda da oyunlarda hiç sorun çıkartmadı.
    Götürdüğüm 2. bilgisayarcı sorunun topraklamalı priz olmamasından kaynaklı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine elektrikçi çağırdım fakat topraklamanın çok uzun ve maliyetli bi iş olduğunu, onun yerine köprüleme yapabileceğini, evdeki koca beyaz eşyaların bile köprülemeyle sorunsuz çalıştığını söyledi ve köprüleme yaptırdım.

Sonuç: Halen sorun devam ediyor sanırım parayı bayılıp uğraşıp topraklama yapacağım.
  • Bizim apartmanımızda topraklama var ama sorunu yaşıyorum, ama yine senin bileceğin iş, UPS alırsan belki için rahat edebilir. Bu arada PC henüz bir haftalık olduğu için (2 yıl da garantisi var zaten) aldığım yer 3-4 defa gelmeme rağmen bir çözüm bulamadı ve kasanın kendisi hariç içindeki bütün parçaları değiştirdiler, anakarttan tutun SSDye kadar. Sorunun ne zaman geleceğini bilemediğim için henüz bir yorum yapamayacağım ama eğer tekrar aynı hata olursa monitörü değiştirebilirim.
  • Sorunu nasıl çözdüğüm ile alakalı sorular geliyor, arkadaşlar oyun oynamayı ve windowsu bırakarak çözdüm sorunu.
  • Hort.

Aynı sorun bende de var şu an hoparlorden gelen yüksek sesli şırıltı kesildi ancak oyun açtığımda yani makina yüke girdiğinde arkaplana dönüp mouse imlecini masaustunun boş bir yerine getirdiğimde discorddan konuşanların falan sesi kesik kesik geliyor maouse masaustunun boş bir yerinde salladığımda takılıyor ancak bir chrome sitesi ya da discord penceresi veya oyuna getirdiğimde takılmalar ve ses kesilmeleri gidiyor.

Makina da bir tek ekran kartını değişmedim bütün parçalar sıfır parçalardır.

Ancak illet sorunu bir türlü aşamadım deneyecek ekran kartım da yok ne yapacağımı bilmiyorum.
  • Architecth kullanıcısına yanıt
    Bende de var ama sorun yazılımsal olabilirmiş buhttps://forum.thgtr.com/sistem-onerisi-sistem-sorunlari/bilgisayar-rastgele-donuyor/40/?PHPSESSID=s9gh110gtgjeuketn4uadhl7c6 linkteki mağdur bir arkadaşımız realtek'in driverını silerek çözmüş. Bende bugün sildim bakalım sonuçlar ne olacak.
  • Ramleri test et. Memtest ile test edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3hm3t1991 -- 11 Mart 2018; 18:50:44 >
  • bu sorunun bir çözümü yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.