Şimdi Ara

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım dizüstünde anlık takılma ve donmalar var.Büyük bir ihtimal diskten kaynaklı.Sistemde 32gblık emmc mevcut ve disk kullanımı %100 diski bu kadar ne yiyor anlamış değilim,bu durumu nasıl çözebilirim?

• Kullandığınız dizüstünün marka ve modelini tam olarak buraya yazarsanız güzel olur.

Ek olarak Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında ilk çıkan ekran görüntüsünü çekip buraya atın. Bilgisayarınızda birden fazla disk var ise. Sol listeden diskleri tek tek seçip sağ listenin ilk sekmesinin görüntüsünü çekip buraya atın. Diskinizde bir sıkıntı var ise görmüş olacağız.

Diskin bu şekilde kullanan programların başında windows update geliyor. Windows update boyutu büyük güncellemeleri indirip kurması bir hayli zaman alıyor. Update'i kontrol etmek, indirme hazırlamak, indirme esnası ve indirdikten kurma işlemci ufak bir güncelleme olsa daha baya bir sürüyor. Buda eğer sistemde ssd yok ise hdd'yi bi hayli zorluyor. Tamamına yakınının kullanılmasına sebep oluyor. Update dışında zaman zaman windowsun yine kendi programları(misal windows defender) arka planda çalışarak hard diskinizi baya kullanır.

Velhasıl ilk önce resimleri bi çekip yükleyin duruma göre ne yapabileceğinize bakarız.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Kullandığınız dizüstünün marka ve modelini tam olarak buraya yazarsanız güzel olur.

Ek olarak Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında ilk çıkan ekran görüntüsünü çekip buraya atın. Bilgisayarınızda birden fazla disk var ise. Sol listeden diskleri tek tek seçip sağ listenin ilk sekmesinin görüntüsünü çekip buraya atın. Diskinizde bir sıkıntı var ise görmüş olacağız.

Diskin bu şekilde kullanan programların başında windows update geliyor. Windows update boyutu büyük güncellemeleri indirip kurması bir hayli zaman alıyor. Update'i kontrol etmek, indirme hazırlamak, indirme esnası ve indirdikten kurma işlemci ufak bir güncelleme olsa daha baya bir sürüyor. Buda eğer sistemde ssd yok ise hdd'yi bi hayli zorluyor. Tamamına yakınının kullanılmasına sebep oluyor. Update dışında zaman zaman windowsun yine kendi programları(misal windows defender) arka planda çalışarak hard diskinizi baya kullanır.

Velhasıl ilk önce resimleri bi çekip yükleyin duruma göre ne yapabileceğinize bakarız.

Kolay gelsin.
    Modeli reeder w14i slimbook

Hocam dediğiniz programı indirdim ama performance healt yazan yerlerde soru işareti çıkıyor bende

Bu arada ekstra depolama için bu ürünü aldım iyi performans verir mi bu notebookta https://www.epey.com/hafiza-karti/kingston-microsdhc-uhs-i-u3-32gb.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ Ten -- 9 Eylül 2018; 14:18:12 >

• Bu programın diski bilgilerini göstermediği durumu ilk kez görüyorum. İlginç :)

Büyük ihtimalle sorununuz diskten o zaman. Zaten diskiniz hayli küçük olduğu için bilgisayara yetmiyordur. Bilgisayarınız disk yüzeyini ayriyetten performans içinde kullanıyordur. Depolama alanı azaldıkça performansta ona paralel azalır.

İkinci sorunuza gelirsek ; Bu tarz ürünlerin performansı bilgisayarınıza göre değişir. Okuma yazma hızları fena değil. Normalde güzel bir ürün alınabilir. Bilgisayarınıza göre nasıl bir performans verir tahmin etmek zor.

Kolay gelsin.
  • Merhaba.

Sistemin loglarını alıp genel bir durumuna ve raporladığı hataları görmek çok yararlı olabilir. Yapılabilecek bir şeyler varsa yapmaya çalışırız.

Farbar Recovery Scan Tool yazılımını masaüstünde yönetici olarak çalıştırın. Harici disk ve USB bellek kullanıyorsanız sisteme takılı olmasında fayda var. Size 2 log verecek.

Logları zipleyip wikisend.com ile upload ederek adresini paylaşın.

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

İyi günler.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayarı 2 gün önce ucuz diye aldım celeron 3350 yerine 3450 4 çekirdek olsun dedim ama disk beni bitirdi ya ayrıyetten ssd takılabiliyor m2 sata desteği var ama fiyatları çok pahalı o yüzden micro sd'ye yöneldim bakalım kart gelsin diski yoran uygulamaları buna kurucam,ana disk hafifler belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.