Şimdi Ara

Bu toplama sistem nasıl arkadaşlar? Tavsiyelerinizi alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    INTEL i7 4820K 3.7 GHz Socket 2011 10MB 4 Çekirdek (CPU fan yok)
    345 $ ( 743,48 TL)

ANAKART:
    ASUS P9X79, DDR3, 3x PCIExp, Socket 2011, CrossFireX & SLI
    279 $ ( 601,25 TL)

BELLEK - RAM:
    GSKILL RipjawsX 8GB DDR3-1866 Mhz CL10 1.5V F3-14900CL10S-8GBXL
    107 $ ( 230,59 TL)

EKRAN KARTI:
    ASUS GTX 760 DC2OC-2GD5, 2GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 256 bit, 1033/6008 Mhz
    269 $ ( 579,70 TL)

KASA:
    COOLER MASTER RC-K380-KWA600-TR K380 600W (85) USB3.0 Pencereli KASA
    129 $ ( 278,00 TL)

Harddisk olarak şimdi idareten bir şeyler takıp ilerde SSD almayı düşünüyorum. Kısmetse 2 ay içinde bu sistemi toplayacağım. Önerileriniz ve dükkan tavsiyelerinizi söylerseniz memnun olurum. Novabilgisayardan toplamayı düşünüyorum ben şu an.

• ramler cl9 olsun.kasa iyi değil ayrıca.corsair 200rye bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akagami.

ramler cl9 olsun.kasa iyi değil ayrıca.corsair 200rye bakabilirsin.

Teşekkürler. Ram konusunda haklısın. Kasayı neden beğenmedin peki
  • islemciyi kısıp ekran kartini arttirirsaniz daha iyi performans alirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ppcan P kullanıcısına yanıt
    MSI
    Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    446 TL

INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    939 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    260 TL

ZALMAN Z3 PLUS MIDT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA
    127 TL

CORSAIR
    CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI
    297 TL
    bir sene önce ben de niyetlenmiştim o kasayı almaya. yanlış hatırlamıyorsam 80+ değil içindeki psu onun. arkadaş da o yüzden itiraz etmiştir yoksa forumda kimse görüntüsüne falan itiraz etmez sonuçta kişisel zevk.

bir de işlemci tercihinizi 4670k yapıp artan parayı ekran kartına kaydırmayı düşünmez misiniz? sistem oyun içinse 4670k çok kullanılan, kullanıcıyı memnun eden, az yakan çok giden bir işlemci diye biliyorum (kullanmadım).

bir de (yine sistem oyun içinse) ramleri 1600mhz cl9 yaparsanız daha mantıklı olur gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

islemciyi kısıp ekran kartini arttirirsaniz daha iyi performans alirsiniz.

Teşekkürler. Bunu göz önünde bulunduracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralDorduncuVites

bir sene önce ben de niyetlenmiştim o kasayı almaya. yanlış hatırlamıyorsam 80+ değil içindeki psu onun. arkadaş da o yüzden itiraz etmiştir yoksa forumda kimse görüntüsüne falan itiraz etmez sonuçta kişisel zevk.

bir de işlemci tercihinizi 4670k yapıp artan parayı ekran kartına kaydırmayı düşünmez misiniz? sistem oyun içinse 4670k çok kullanılan, kullanıcıyı memnun eden, az yakan çok giden bir işlemci diye biliyorum (kullanmadım).

bir de (yine sistem oyun içinse) ramleri 1600mhz cl9 yaparsanız daha mantıklı olur gibi

Sistem oyun için olacak evet. Ekran kartı genel olarak düşük sanırım. İşlemciyi sabit bırakarak onu artırabilirim belki para durumuna göre.
    İşlemciyi 4820 den 4670 e çekmek oyun performansını etkilemez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

MSI
    Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    446 TL

INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    939 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    260 TL

ZALMAN Z3 PLUS MIDT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA
    127 TL

CORSAIR
    CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI
    297 TL

abi bu da gerçekten kaliteli bir sistem olmuş eline sağlık. ekran kartını unuttun heralde
    illaki etkiler ama aradaki fiyat farkına değmez diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın bu benim tercihim olurdu. eğer sınırsız bütçeniz yoksa ben her türlü o aradaki 100 lirayı ekran kartına verir işlemciden kaynaklanan performans farkını fazlasıyla kapatırdım. dediğim gibi 4670k kullanmadım ama şu ana kadar ne bir şikayet ne de darboğaz sorunu gördüm. iyi işlemcidir.
    yok unutmadım 760 ı koy işte senden
  • quote:

illaki etkiler ama aradaki fiyat farkına değmez diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın bu benim tercihim olurdu. eğer sınırsız bütçeniz yoksa ben her türlü o aradaki 100 lirayı ekran kartına verir işlemciden kaynaklanan performans farkını fazlasıyla kapatırdım. dediğim gibi 4670k kullanmadım ama şu ana kadar ne bir şikayet ne de darboğaz sorunu gördüm. iyi işlemcidir.

AMD marka işlemci ve ekran kartları hakkında ne düşünüyorsun. Ben mesela şahsen AMD nin neden o kadar ucuz olduğunu merak ediyorum. Özellikle işlemcilerin. Ucuz olduğu için güvenip almak istemiyorum:)
    bak eğer bu kadar açık fikirliysen ( ne yazıkki bazı arakdaşlar ille de nvidia intel olsun diye tutturuyor) sana daha da yardımcı olabilirim. Şu an aktif olarak kullandığım 4 bilgisayar var. bunların ikisi dizüstü ikisi masaüstü ve masaüstü sistemlerinden biri intel-nvidia diğeri ise amd sistemler. şu kadarını söyleyim al birini vur ötekine. birbirlerinden hiç bir farkları yok. (zaten koskoca şirketler seni beni düşünmüyor ceplerine girecek parayı düşünüyor). tercihini şu yönde yap derim. Amd sistem 2500 liraya kadar olan bütçelerde daha iyi fiyat/performans sunar. 3000 lira ve üzeri sistemler için ise intel işlemciler daha uygundur ve tavsiye edilir. Ben amd kasamı 1500 liraya toplamıştım monitör dahil ve ekran kartı 7870xt gayet de memnunum halimden. daha bir sıkıntısını görmedim. Dilerseniz bütçe belirtin ona göre sistem toplamanızda yardımcı olalım.
  • Abi olabilir neden olmasin. Sen tavsiye et belki o tarz bir sİstem kurarim. 2500-3000 arası bir sistem düşünüyorum. Hard disk ve monitor haric

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppcan -- 4 Nisan 2014; 11:02:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu an evde değilim ancak akşam size güzel bir sistem önerim olur. O bütçeye çok hoş sistem toplanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    i5 4670k
    msi z87 g45 gaming
    gskill ripjaws 8 gb 1866 mhz cl9 1.5v
    Asus gtx 770 2 gb
    xigmatek black assasin 700w
    Samsung 840 evo 120 gb

Vatandan toplam 2860 TL'ye geliyor. Sistemi böyle kur oyunlarda daha iyi performans alırsın gtx 760'lı sistemlere göre.
  • quote:

Şu an evde değilim ancak akşam size güzel bir sistem önerim olur. O bütçeye çok hoş sistem toplanır.

Tamam bekliyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

i5 4670k
    msi z87 g45 gaming
    gskill ripjaws 8 gb 1866 mhz cl9 1.5v
    Asus gtx 770 2 gb
    xigmatek black assasin 700w
    Samsung 840 evo 120 gb

Vatandan toplam 2860 TL'ye geliyor. Sistemi böyle kur oyunlarda daha iyi performans alırsın gtx 760'lı sistemlere göre.

msi z87 g45 gamin tavsiyesi verenler artıyor. sanırım anakart olarak ona dönücem ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppcan -- 4 Nisan 2014; 11:47:40 >
    yukarda bjk__murat'ın tavsiye ettiği sistem gtx770-760 veya 280x-290-290x ile taçlandırılıp tepe tepe kullanılabilir. Kart seçiminde o seviyede markadan çok bütçenize uygunluğuna göre seçim yapın. zira o 5 kart arasında en zayıf görünen 760 ve 280x bile 1080p monitörler için fazlasıyla yeterli
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş kafamda birşeyler oturmaya başladı. yazdıklarımın hepsi değişecek gibi:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.