Şimdi Ara

Bu türkü sözünde ne demek istiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Bir ay doğar" diye bir türkü var, orda "Bir güzeli bir çirkine vermişler, baş yastığı kendisine eş değil" diye bir söz geçiyor. Düşündüm ama anlayamadım ne demek istiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baş Yastığı Kendisine Eş Değil Ne Demektir?

"Baş yastığı kendisine eş değil" sözü, rüyaların gizemini ifade eden yaygın bir deyimdir. Bir rüyada tanımadığın veya düşünmediğin birini görmenin, o kişinin bilinçaltında senin için önemli bir sembol olduğunu gösterdiğine inanılır.

Bu sembolizm, kişinin günlük yaşamında karşılaştığı sorunların veya çözülmemiş duyguların bir yansıması olabilir. Rüya, bu sorunları veya duyguları anlamanıza ve onlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Başka bir deyişle, rüyanda gördüğün kişi, kendi bilinçaltı zihninin bir parçası olabilir ve bilinçli olarak düşünmediğin bir yönünü temsil edebilir. Bu nedenle, "baş yastığı kendisine eş değil" sözü, rüyaların iç dünyana bir pencere olduğunu ve bilinçaltındaki gerçekleri ortaya çıkarabileceğini ima eder.

Bu rüyalar, kişisel gelişimin ve içsel çatışmaların çözümünün önemli bir parçası olabilir. Rüyalarını yorumlayarak ve sembolizmlerini anlayarak, kendini daha iyi tanıyabilir ve sorunlarını daha etkili bir şekilde ele alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 yastıkta kocayamazlar anlaşamazlar diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah cirkin sansi versin..
  • Bunu up'lasak da bir bilen çıksa, hiçbir yerde doyurucu bir cevap bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stouuiop S kullanıcısına yanıt
    Google'dan geldiniz herhalde hocam görünce şaşırdım ama hala ben de anlayamadım "baş yastığı" kısmını. Birbirlerine denk olmadıklarından bahsediyor diyebiliriz de neden baş yastığı? :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yastık kendisine eş değil yani eşi olmamasından iyidir gibi bir şey düşündüm ama? Yalnız kalmasından iyidir gibilerinden Yatakta yanında boş kalacak yastık kendisine eş değil. En fazla bu kadar zorlayabildim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 18 Şubat 2018; 20:10:10 >
  • -Napo kullanıcısına yanıt
    Doyurucu hiçbir açıklama yok internet üzerinde maalesef

Benim düşüncem şu ;

Babanne yastıkları vardır ya, tek parça ve uzun, iki kişi yatar

Şarkıya konu güzel kız adamdan hoşlanmaz, bundandır ki yastığını bile farklı olarak koyar, iki yastık olur yatakta. Kendisine koca, denk ve eş olarak görmez adamı

Şimdi çift yastık kullanımı gayet doğal gelebilir ancak eskiler genelde tek yastık kullanırmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bir güzeli bir çirkine vermişler" Bu sözde güzel bir kızı çirkin bir oğlana verdiklerinden bahsediyor. Burada güzellik ve çirkinlik kavramı iki yönlüdür. Yani hem fiziksel güzellik ve çirkinlik hem de ahlaki olarak.

"Baş yastığı kendisine eş değil" kısmında ise çirkin kişinin güzel kişi ile uyumlu olmadığından söz ediliyor. "Baş yastığı" demesinin sebebi ise her gün aynı yastığa baş koyacakları için birbirlerinin baş yastığı oluyorlar. Birbirleriyle uyumlu olmadıkları, aynı olamadıkları için birbirlerine eş yani denk değiller.

Umarım yeterli bir açıklama olmuştur arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz hortlatmış gibi oldum ama bence küçük yaşta kız olduğunu söylemeye çalışıyor. baş yastığı kıza uygun değil demeye çalışıyor yetişkin yastıkları çocuk yastıklarından büyük olduğu için diye diyor olabilir. yani çocuk gelinlerden bahsediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaLeK -- 18 Eylül 2024; 17:33:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.