Şimdi Ara

Son Zamanlarda Marketten Sosis Aldınızmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
16.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyoruz sosis iyi bir şey değil içinde o var bu var muhabbetlerini geçelim. KIRK yılda bir de olsa alıyorum ama son 1 yıl içinde aldığım bütün sosislerde puştluk süzüyorum. Dana eti olmasına markalı olmasına dikkat ettiğim halde ya marketteki rafında paket şişmiş halde yada alıp gelince açıyorum sosisin üzeri yağlı gibi yapış yapış. Bir kaç gün bekleyince üzerinde sanki buz parçaçıkları var gibi beyaz beyaz nokta lekeler oluyor.
    Sizde farketmedizmi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Zamanlarda Marketten Aldığınız Sosisin Üstünde Beyazlık Var mı?

Sosis, popüler bir et ürünüdür, ancak bazen sosisin üzerinde beyazlık oluştuğu görülebilir. Bu beyazlığın nedeni nedir ve sosisin yenilip yenilmediği konusunda endişeleriniz olabilir.

Sosisin Üstündeki Beyazlık Nedir?

Sosisin üzerindeki beyazlık genellikle "kristalizasyon" olarak bilinen bir işlemden kaynaklanır. Bu, sosis pişirme sırasında oluşan suyun sosisin yüzeyine çıkması ve orada kristalleşmesi sonucu meydana gelir. Kristalizasyon, sosisin kalitesiyle ilgili bir sorun değildir ve sosisin yenilmesini engellemez.

Sosis Neden Yapış Yapış Olur?

Sosisin yüzeyi yapış yapış oluyorsa, bunun nedeni kullanılan jelatin veya diğer bağlayıcı maddeler olabilir. Bu maddeler, sosisin şeklini korumasına yardımcı olur, ancak bazen sosisin yüzeyinde yapışkan bir tabaka oluşturabilirler.

Sosis Üzerindeki Beyaz Noktalar Nedir?

Sosis üzerindeki beyaz noktalar, "kalsiyum fosfat" adı verilen bir madde olabilir. Kalsiyum fosfat doğal olarak ette bulunan bir mineraldir ve sosisin işlenmesi sırasında ortaya çıkabilir. Bu noktalar sosisin kalitesini etkilemez ve sosisin yenilmesini engellemez.

Üstü Beyazlamış Sosis Yenir mi?

Evet, üstü beyazlamış sosis genellikle yenilebilir. Beyazlık, sosisin kalitesini etkilemeyen kristalleşmeden veya kalsiyum fosfat birikmesinden kaynaklanıyorsa, sosisin yenmesinde bir sakınca yoktur.

Sosisin Üstündeki Beyazlık Önlenebilir mi?

Sosisin üzerindeki beyazlık tamamen önlenemeyebilir, ancak aşağıdaki ipuçları oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir:

• Sosisleri pişirmeden önce tamamen çözün.
    • Sosisleri orta ateşte ve kısa bir süre pişirin.
    • Pişirme sırasında sosisleri sık sık çevirin.
    • Sosisleri pişirdikten sonra soğumaya bırakmadan önce fazla yağı boşaltın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 40 yılda bir sosis alıyorsun ve bu sosisi dolapta birkaç gün bekletiyorsun.. CSB
  • En son aldığım sosisin tadı çok kötüydü, önceki aldıklarımla hiç alakası yoktu yemeden çöpe attım. Bir daha da almayı düşünmüyorum
  • Ben hep bimden aliyorum
    Sorun yasamadim
  • Sizin memlekette 3 öğünmü yiyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Sizin memlekette 3 öğünmü yiyorlar?
    beni yeme sosisimi ye CSB
  • Sabah uyanıp akşam uyuyana kadar DH ye mi giriyorsun gerçekten
  • Aç bitir paket alın
  • Zararli oldugunu duydugumdan beri almiyorum
  • Salam sucuk ve sosis mümkün olduğunca tüketmemeye çalışıyorum
  • Asla yemem en aon 13 sene önce yemişimdir plastik gibi birşey ööğğğgghhk
    Arada bir sokaktaki kedi köpekler için alıyorım sadece
  • Bak simdi. Git marketten bimden, a101den veya soktan.

Istedigin paketli salam sosis veya nugget veya doner al.Istedigini al. Ac o paketi. 1 gun buzdolabinda tut ve ertesi gunu kokla.

Bu buzdolabinda oluyorlar, hani yogurdun,peynirin oldugu dolapta, donduruca degil.

Resmen plastik sanayi kanser kokuyor. 2 senedir kestim evime bile sokmuyorum.

Onceden kokmazdi bu kadar simdi bisiler ters
  • Sosis alacaksanız piliç sosis alın. Market sahibi olarak öneriyorum. Danalar çok hızlı bozuluyor ve piliç kadar lezzetli olmuyor.
  • Alma kardeşim, ben de son aldığım sosisleri çöpe gönderdim. Tavuk, dana farketmiyor rezalet resmen.
  • yarım kilosu 5 lira hocam ne bekliyorsun ki? Gerçek sosis alman lazım o da kaliteli etlerden pahalıdır, her yerde zaten bulunmaz.
  • dehşet fakir değilsen sosis almıcaksın
    sıradan sucukların bile kilosu 40tl çoğuda pek iyi değil .
    sen beleşe aldığın sosisten bahsediyorsun fakir insanlar onu açlıktan gebermemek için yiyor ve dna'ları değişiyor kanser oluyorlar.
    tavuk sosis diyorsa içinde max %1tavuk var dana sosis diyorsa max %4dana var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ağustos 2019; 10:55:10 >
  • Almadim domuz sosisi denemek lazim.

Salam ve sosis ile.
  • Syntas kullanıcısına yanıt
    Keskinoğlu senmisin?
  • Hocam kasapta buldum kilosu 38lira denemek için çok az aldım marketlerde satılanlardan tadı farklı olduğu için tuhaf geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.