Şimdi Ara

Sahte yağ konusu (internetten, sanayiden ya da benzinciden almak...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Çoğumuzun sevdiği bir muhabbet hakkında birkaç bir şey söyleyip soru sormak istedim.

Yağ ve filtre sahteciliği çoğumuzun malumu. Filtreleri yetkili servisten aldığım için o konuyu kafaya takmıyorum açıkçası. Aynı zamanda aracı ne olursa olsun her sürücüye de böyle yapmasını tavsiye ediyorum.

Neyse gelelim yağa. Liqui Moly'nin iki distribütöründen biri, Mobil'in yetkili online distribitörü, Lukoil'in ise bizzat kendisi doğrudan online satış yapıyor; bunlar cepte. Mobil bidonlarının ağızlarında folyo olmaması, yeterli önlemin alınmaması gibi yorumlar ayrı bir dava tabi.

Asıl şüpheler çevrimdışı satışlarda başlıyor. Öncelikle yağ markalarının çoğunun sitesinde en fazla distribütör bilgisine ulaşmak can sıkıcı. Castrol, küçücük yerde kapanan 3 perakendeciyi hala gösterecek kadar güncellikten uzak; Shell Helix ise sanki sadece benzinliklerde satılıyormuş gibi direkt istasyon bulmaya yönlendiriyor; Eneos ise (global anlamda) bütün internet sitelerini rezil ederek çalışan şeyi bozuyor. Distribütörlere gelirsek kesinlikle daha şeffaf olmaları gerektiğini düşünüyorum. Yağ markasının sitesinde olmasa da kendi adreslerinde hangi bayilere ve online satıcılara ürün tedarik ettiklerini paylaşmalılar.

Gelelim kafama takılan asıl sorulara:

1) Örneğin Mobil'in iş modeli olarak da başarılı bulduğum yağ değişim merkezlerinde sahtecilik yapılma ihtimali nedir? Veya atıyorum tabelasında Shell, Castrol, Motul vs bulunan (sponsorlu tabelalı mı desek?) yerlere de şüpheyle mi yaklaşmalıyız? Sonuçta bunların hiçbiri şube değil, bayi.

Eğer sorun yoksa bu yerlere gidip sadece yağ değişimi yaptırmak için gitmekte de bir sorun yoktur. Belki bakım için biraz fazla gezilir ama kafa rahat olur.

2) Bunu gerçekten bilmediğimden soruyorum. Yağ sahteciliğinin benzin istasyonları tarafından yapılmayacağının garantisi nedir? Orijinallikten yana bir sorun olmasa da sirkülasyon düşük olduğundan güncel tarihli yağ bulmakta zorluk yaşanır mı? Tabi o bidonların da güneşte vs beklemediğini varsayıyoruz. Pandemi sürecinde yukarıda bahsettiğim şekilde online yağ almamamın nedenlerinden biri bu. Kargo şubesinin insafına kalmak; üstünde gezinmeleri, tekmelemeleri sonucunda yarılması akması, güneşin altında saatlerce beklemesi vs...

Haydi beyin fırtınası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.