pioneer ts-w306c mi yoksa kenwood kfc-w3010 mu daha iyi bas verir.ikiside 1000 wattır.anfim jbl301.1 ben portlu kutu kullanıcam ama ileride free kullanmak gibi bir durumda olabilir.ama şimdilik portlu kutuda kullanıcam.hangisi daha dayanıklıdır ve hangisinden daha iyi bas alabilirim.aynı şekilde yanına iki adet pioneer ovalmi kullanayım kenwood ovalmi?ovalleri alpine cd me bağlıycam
quote:
Orjinalden alıntı: kerimogluu
pioneer ts-w306c mi yoksa kenwood kfc-w3010 mu daha iyi bas verir.ikiside 1000 wattır.anfim jbl301.1 ben portlu kutu kullanıcam ama ileride free kullanmak gibi bir durumda olabilir.ama şimdilik portlu kutuda kullanıcam.hangisi daha dayanıklıdır ve hangisinden daha iyi bas alabilirim.aynı şekilde yanına iki adet pioneer ovalmi kullanayım kenwood ovalmi?ovalleri alpine cd me bağlıycam
vallaha şöle diyim kenwood da yılların markası iyi dir ama hoparlorleri duyduma göre iyi değil bence daha ucuz fiyat aolan pioneer 306c yi al bende ondan alacam yarın oleyyyy yani anlıcan ikisinnde 400 RMS si var zati bene düşünmeden pioneer al... sakın jbl alma
OVAL OLARAK CVP VERMEYİ UNUTMUŞUM BENCE oval alma eğer amphiden besliceksen component sistem al daha iyi olur ama teypten alacaksan senin işini 240 watt pioneer oval işini görür derimm benim kanaaaaaatimm
quote:
Orjinalden alıntı: mr_flute
OVAL OLARAK CVP VERMEYİ UNUTMUŞUM BENCE oval alma eğer amphiden besliceksen component sistem al daha iyi olur ama teypten alacaksan senin işini 240 watt pioneer oval işini görür derimm benim kanaaaaaatimm
sen de öğreniyorsun bu işi
hayır anfiden beslemiycem.alpine cd im var.o yüzden mecbur oval alıcam.ya eminmisiniz yani kesin pioneer mi alayım wooferı.benim için önemli olan dayanıklılık ve ardından iyi bas sesi vermesi.ilerde free olarakta kullanabilirim.sizden ricam bana bu wooferları daha detaylı olarak karşılaştırabilirmisiniz.bence pioneeri al bence kenwoodu al değilde şu sebepten dolayı pioneeri al şu sebepten dolayı kenwoodu al gibi örneklerle açıklayabilirmisiniz.wooferi hangi marka alırsam ovalleride aynı marka alıcam.tavsiyelerinizi bekliyorum
öncelikle şunu söyleyeyim kenwood daha prestijli bir markadır.pioneer in ne olduğu şu sıralar pek belli değil.pioneer ayak altı malı oldu gibi bişey.örneğin modeli 6991 gücü 460 watt bir ovali var insan düşmanına tavsiye etmiycek .hoparlorü anfiye bağlıyorsun tiz ler itimat et baslardan daha fazla duyuluyor.hemde frekansları okadar yüksekki sanki insanın kulağının içinde arı varmış gibi ötüyorlar.ve yeni ovallerinin baslarını eski tip ovalleri ile karşılaştıramazsın bile.eski tip 6950 modeli 250 watt.yeni tip 6991 modeli 450 watt.nasıl olurda 250 watlık bir hoparlor 450 watlık bir hoparlorden daha iyi bas ve ses verir. o zaman ya 6991 modeli 450 watt değil ya 6950 modeli 250 watt değil.üstelik6950 modelinin tizlerinin frekans seviyesi size çok nefis bir tiz ziyafeti veriyor.o yüzden pioneer oval sana asla tavsiye edemiycem.bundan 10-15 sene önce sana şiddetli tavsiye edbilirdim ama sene 2006 marka günden güne iyileşeceğine günden güne kan kaybediyor.en azından oto müzik sistemleri alanında.zaten hangi montajcıya gidersen git sana diyecekleri pioneer bitti.hem imaj anlamında bitti hemde kalite anlamında.arabamda pioneer var desen kimse bakmaz ilgilenmez.arabamda alpine var desen kenwood var desen millet hemen bagajı açar .herkes biliyorki ne göbeğinde sembolü olan müthiş performanslı wooferları kaldı.nede şahinin pandizotunu hop hop hoplatan ovalleri.yine yaramı deştiniz.bu konu hakkında sana roman yazabilirim ama konu çok karışacak en iyisi sorduğun soruya geçelim.ilerde free kullanman sorun değil.ikiside compenant woofer.ister free kullan ister kutuda farketmez.dayanıklılık istiyorsan kesinlikle kenwood u almalısın.çünkü hem bobinleri çok dayanıklı hemde alt ve üst körükler çok sert.ve çift mıknatıs olması seste avantaj.ilerde dah güçlü bir anfidede kullanabilirsin.pioneer 18 hz kenwood 25 hz inişe geçebiliyor.bu wooferlar çift girişli ve çok yüksek watlarda olsa idi aradaki bu frekans farkı önemli olabilirdi ama bu sınıf wooferlarda farkı ancak çok usta bir kulak farkedebilir.pioneer biraz dah fazla titreşim birazdaha kalın bas verir.ama free de kullanırsan bu farkı asla fark edemezsin.ama portluda fark edilebilir. fakat sesi limitlere kadar açtığında pioneer in gö beği yerinden çıkacakmışçasına oynarken kenwood birazdah temkinli vuruyor.buda kenwoodda baslarda karışıklığı engelliyor.sonuç olarak ben kenwood diyeceğim.hem woofer i kenwood al hem ovalleri.
quote:
Orjinalden alıntı: musas
öncelikle şunu söyleyeyim kenwood daha prestijli bir markadır.pioneer in ne olduğu şu sıralar pek belli değil.pioneer ayak altı malı oldu gibi bişey.örneğin modeli 6991 gücü 460 watt bir ovali var insan düşmanına tavsiye etmiycek .hoparlorü anfiye bağlıyorsun tiz ler itimat et baslardan daha fazla duyuluyor.hemde frekansları okadar yüksekki sanki insanın kulağının içinde arı varmış gibi ötüyorlar.ve yeni ovallerinin baslarını eski tip ovalleri ile karşılaştıramazsın bile.eski tip 6950 modeli 250 watt.yeni tip 6991 modeli 450 watt.nasıl olurda 250 watlık bir hoparlor 450 watlık bir hoparlorden daha iyi bas ve ses verir. o zaman ya 6991 modeli 450 watt değil ya 6950 modeli 250 watt değil.üstelik6950 modelinin tizlerinin frekans seviyesi size çok nefis bir tiz ziyafeti veriyor.o yüzden pioneer oval sana asla tavsiye edemiycem.bundan 10-15 sene önce sana şiddetli tavsiye edbilirdim ama sene 2006 marka günden güne iyileşeceğine günden güne kan kaybediyor.en azından oto müzik sistemleri alanında.zaten hangi montajcıya gidersen git sana diyecekleri pioneer bitti.hem imaj anlamında bitti hemde kalite anlamında.arabamda pioneer var desen kimse bakmaz ilgilenmez.arabamda alpine var desen kenwood var desen millet hemen bagajı açar .herkes biliyorki ne göbeğinde sembolü olan müthiş performanslı wooferları kaldı.nede şahinin pandizotunu hop hop hoplatan ovalleri.yine yaramı deştiniz.bu konu hakkında sana roman yazabilirim ama konu çok karışacak en iyisi sorduğun soruya geçelim.ilerde free kullanman sorun değil.ikiside compenant woofer.ister free kullan ister kutuda farketmez.dayanıklılık istiyorsan kesinlikle kenwood u almalısın.çünkü hem bobinleri çok dayanıklı hemde alt ve üst körükler çok sert.ve çift mıknatıs olması seste avantaj.ilerde dah güçlü bir anfidede kullanabilirsin.pioneer 18 hz kenwood 25 hz inişe geçebiliyor.bu wooferlar çift girişli ve çok yüksek watlarda olsa idi aradaki bu frekans farkı önemli olabilirdi ama bu sınıf wooferlarda farkı ancak çok usta bir kulak farkedebilir.pioneer biraz dah fazla titreşim birazdaha kalın bas verir.ama free de kullanırsan bu farkı asla fark edemezsin.ama portluda fark edilebilir. fakat sesi limitlere kadar açtığında pioneer in gö beği yerinden çıkacakmışçasına oynarken kenwood birazdah temkinli vuruyor.buda kenwoodda baslarda karışıklığı engelliyor.sonuç olarak ben kenwood diyeceğim.hem woofer i kenwood al hem ovalleri.
ARKADAŞIM NE GÜZEL ANLATMIŞSIN VALLA DEDİKLERİN ÇOK DOĞRU PIONEER ÖLDÜ ARTIK AMA ESKİLERİ TAŞ GİBİ. BENDE TS 6950 250 WATT ORJİNAL JAPON HOPARLÖRLERDEN VAR Bİ BASS VURUYO ARKADA 38 LİK WOOFER VAR SANARSINIZ HELE EFSANE 6985 LER ANLATMAYA BİLE GEREK YOK BİLEN BİLİR...
quote:
Orjinalden alıntı: SPL_34
quote:
Orjinalden alıntı: mr_flute
sen de öğreniyorsun bu işi
senin sayende sağolasın
musas harikasin.başka tavsiye?????????
arkadaşlar yokmu başka tavsiye.başka tavsiye yoksa musası dinleyip kenwood alıcam.
quote:
Orjinalden alıntı: musas
ister free kullan ister kutuda farketmez.
free kullan derken arka pandizotta mı kullanabilirsin dedin?eğer doğru anladıysam bu nasıl oluyor açıklayabilirmisin?subwoofer ın çalıştığı belli bir litre vardır,örnek verirsek 306c 50 litre kabine ihtiyaç duyar,arkadaşın arabası ne bilmiyorum ama bagajı en az 150-200 litre vardır,bu şekilde nasıl çalışır o subwoofer?
54 litrede tavsif edilen sub lar için nasıl ihtiyaç duyulmaz anlamadım kullanacagı bagajda en az 200 litre sence mdf tadı verirmi?
arkadaşım alacağın baslar pek tutulan ürünler değil açıkcası pioneer sw konusunda 2 yıl geride diğer markalar daha iddalı kenwood un basları hakkında hiç bir yorumum yok tsw serisni tavsiye etmem ancak bu kenwod al anlamına gelmez bana kalırsa gt4 al rahatına bak
dünyanın en büyük free woofer üreticileri pioneer ve kenwood dur.diğer markalar genelde kutu için üretim yaparlar.ama pioneer artık f sınıf woofer üretimini bitirdi.son çıkardığı 306 compenanat bir woofer.her nekada çeşitli boyutlarda kutu tavsiye edilsede bu woofer free kullanımda çok az bir bas kaybı ile çok rahat çalışıyor.sonuçta kompenant woofer. hem öpmeye hem dövmeye gelir. pioneerin f sınıfı woofer ları adı üstünde free sınıf ama kutuda daha güzel ötüyorlardı.pioneer in ve kenwoodun alt sınıf tabir edilen bu model wooferlarında free yada kutu kullanımını çok fazla önemsemeyin.söylediğim gibi free bir woofer kutuda dah iyi vurabiliyor.ben hiçbir zaman free kullanımı tavsiye etmem.ve kutuyuda tavsiye edilen boyutlardan biraz daha küçük yapılmasını öneririm.tavsiye edilen port büyüklüğünüde bir kaç santinm küçük yaparsınız bas daha tayzikli ve daha vurgulu çıkar.ama arkadaş free kullanabilirim diyor.kenwoodun bu kompenanat wooferi free kullanımı zaten destekliyor.ister free ister kutuda kullan aynı verimi alırsın diyor.desteklemeyen pioneer .pioneeride free kullanabilir sakıncası yok.basta çok az bir kayıp oluyor.ama ben zaten ona kenwoodu al diyorum.bu arada gt4 le bu bahsedilen woofer ları karşılaştıramazsın bile.gt4 bu wooferların yanında nedirki.gt4 lerin basını bu işten anlayan arkadaşlar bilir.çok zayıftır.bu iki wooferi gto serisi ile karşılaştırabilirsin.ama onunda sarımını 1 ohm düşüreceksin.o zaman bunların çıkardığı sesi çıkarır.ama erken gümler oda ayrı bir konu.sen kenwoodu al kafan rahat olsun.ben öğleyin ikisinide yan yana koydum test ettim.bu iki markayı herzaman karşılaştırmak çok zevkli olmuştur benim için.kenwood limitlerde çok bariz fark attı.düşük volümlerde pioneerin göbeği daha hassas olduğu için daha ritmik bas veriyordu.ama volüm açıldıkça işin rengi değişti.
Tabikide KENWOOD aslanım PIONEERDA İYİ kenwood daha manyak
Ses SisTemi Diyince Pıonner ...............
Helal olsun musas... Haklısın.FreeAir wooferlar kabinde daha iyi hem de verdikleri ölçüden daha ufak kabinde ve portlu iken çok iyi.
Bende Pioneer 302F var ve bir tane daha almayı düşünüyorum.
Bu wooferlardan 306C daha sert vurur gibi geliyor bana,Kenwood denemedim birşey diyemeyeceğim ama ikisinden de pişman olmazsın bence.Pioneer eski kalitesinde değil bunu herkes biliyor artık. Eski 302-303 serisi wooferları ve diğer şu 5 kabarmalı wooferları çok iyiler.
302F hastasıyım cidden harika bi woofer.IMPP kağıt konisi var,öyle sert bass başka wooferda yok.
Eski şu Omega logolu pioneerleri değişmem hiçbirşeye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme