3 fan biraz fazla 2 fan üflemek için yeterli.en üsttekini çıkart ve orayı kapat. arkadan içeriye doğru üfleyen fana da gerek yok, soğuk hava gelmesini engeller. sadece üstte içeriye doğru tam buza üfleyen bir fan olsun. buz da biraz yukarıda olsun.
ayrıca diğer soruna da gelince buzun yüzeyini genişletmekten kastım, buzu ufak parçalara ayırabilirsin. ama dışı bir kapla çevrili olacağı için pek bir etkisi olmaz. aslında en iyi yöntem. küçük kalıplar halinde buzları delikli bir levha üstüne koymak (kalbur gibi) ve havanın onlar arasından geçmesini sağlamak. en alta da bir kap koyarsın damlayan sular orada toplanır.
Dostum daha önceden söyleseydin şunu keşke tüm sistemi dağıttım.Ama söz,plastik bir kutu mutu bulduğum zaman bunu mutlaka deneyeceğim.
Bir klima almaktan başka çaremiz kalmadı desenize...
Dikkat ediyorumda herkezde ciddi ciddi takip etmiş.
Ya aslında benimde sakarlığım oldu,dandik bi ayakkabı kutusu fanlar durmuyor ki adam gibi yerinde,zaten altı kople sırıl sıklam olmuş,dandik bi kutuydu yani tam hava akımını sağlayamadım.Daha kapsamlı bir proje yapacağım,plastik bir kutu bulmam lazım ama onları delersem istediğim gibi sabitleme vs. yapabilirim.Aslında çok zor değil ama...Yaptığım zaman mutlaka size söyleyeceğim,gerçi 19 volt verdiğimde fazla ses yaptı ama,
Odanın her tarafına hava geliyordu,soğuk hava gelse,onu 15-20Dk çalıştırsanız zaten tüm odayı soğutur.Üstüne birde potansiyometre bağlarsınız,fanları kontrol edersiniz,içerisi soğuduğu zaman 5-6V'a getirip 500-600 Devir ağır ağır döner normal klima gibi...Dur bakalım bu geceki izlenimlerim fanlar hakkında olumlu oldu.
Sen en iyisi su soğutma yap..Duşa gir bi kendine gel
bir kere o küçük fanlar ile ki DC yerine AC fan bile kullansan 5 yada 7 kanatlı fanlar olsun fark etmez boyut ufak zaten nereni sogutsun kaldıki kocaman odadasın! harcadığın enerji ye yazık..DC için demiyorum.. kendi enerjin
git bir ucuz vantilatör al kullan.. olmadı evde rüzgar gören pencereyi aç karısındaki odalaran birisindeki balkon pencere vb. bir yeri aç hava sirkülasyonu (ceryann) yapsın yeterli
hocam git kafanızmı iyi sizin ya EVDE YANGIN çıkartcaksınız
quote:
Orjinalden alıntı: Catherham7
Şimdi kutu hava kaçırıyo doğru ama genede soutmasını bekliyodum ya,acaba diyorum ortasından boru geçirip devir-daim mi yaptırsam?
Bende kalıp halinde buzda var onu koyayım o zaman bi,öndeki bir fanıda dediğiniz gibi durdurayım dur.Yaparsak cidden işe yarayacak hemde çektiği güç nedirki,3x5=15W bir şey bile değil.
ohhoooo sen serinleticem derken,klima fiyatına getiricen olayı galiba
quote:
Orjinalden alıntı: chevyci
quote:
Orjinalden alıntı: chevyci
.. Evet ev halkıda böyle düşündüğü için projeme el koyuldu o yüzden gizli gizli pc ye girdim tüm alet eldevat ortadan kalktı(ev halkı dediğim..]
bilim teknik mayıs sayısında anlatıyodu bunu
ben cidden hala anlayabilmiş değilim, nasıl yangın çıkacak
Ehehe biz küçükken çok yapardık böyle projeler arkadaşla. Beyaz straforlardan hava almıcak şekilde dolap yapıp fan fln takıp içine kola su fln koyardık. Bi nevi ev yapımı minibar . Harcadığın elektriğe deymiyo valla. Bişi diil entropiye yazık
Chiller tekniğide denilen soğuk suyun yatay kanatcıkalr arasından dökülmesi ve bunun arasından hava geçmesi ile çalışan bir teknik vardı ama bu saatte aklıma gelmedi tam olarak..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme