Şimdi Ara

BU YAZ DH DE SICAKLAYAN OLMAYACAK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BU YAZ DH DE SICAKLAYAN OLMAYACAK!!!

Arkadaşlar gülmeyin ama bu yaz dhde sıcaklayan kalmayacak.Proje çok basit,o ayakkabı kutusunun içine buz dolu bir kova atın ve tata bütün yaz tek kişilik mini klima elde edin.

• Anladığım kadarı ile ayakkabı kutusuna fanları monte etmişsin. İçine buz atıncada serin hava üfleyecek..Hmm aklıma yattı heee en kısa zamanda deneyeceğim bunu sen memnun musun ?
  • müthiş fikir.

peki fanlara gücü nereden vericez. kasadan mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

müthiş fikir.

peki fanlara gücü nereden vericez. kasadan mı
    Valla,fanlara gücü vermek çok kolay oldu,fan soketi varya 4 lü molex onun ağzına 2 tane kablo soktum onuda adaptöre bağladım,prize taktım çalışıyor.Buz dolu şişeyi içine attım ama şu anda bir işe yaramıyor,şişenin etrafı buz gibi fakat içindeki havayı serinletmiyor bir türlü.Ne yapsam acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catherham7

Valla,fanlara gücü vermek çok kolay oldu,fan soketi varya 4 lü molex onun ağzına 2 tane kablo soktum onuda adaptöre bağladım,prize taktım çalışıyor.Buz dolu şişeyi içine attım ama şu anda bir işe yaramıyor,şişenin etrafı buz gibi fakat içindeki havayı serinletmiyor bir türlü.Ne yapsam acaba?

Alıntıları Göster
    fanlar dışarı mı üflüyo içeri mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

fanlar dışarı mı üflüyo içeri mi ?

Alıntıları Göster
    Öndeki 2 fan kutunun içine üflüyo,arkasındaki 3 fanda kutunun dışına üflüyo ortasındada buz dolu şişe var neden olmuyo acep?
  • quote:

Öndeki 2 fan kutunun içine üflüyo,arkasındaki 3 fanda kutunun dışına üflüyo ortasındada buz dolu şişe var neden olmuyo acep?

Alıntıları Göster
    -kutunun içine tek fan üflicek
    -kutu havayı dışarı kaçırmıcak şekilde bantlı olcak (elektrik bantı mesela) sadece bi tane kapak gibi olsun üstte onuda şişeleri değiştirdikçe yenile ;)
    -ortasındaki şişe buz dolu olmasın, mümkünse buzu bir kalıp halinde (büyüükçe, mesela ufak boyda bir plastik leğende) dondur ve kutunun içine kabıyla bırak
    buz havayla ne kadar çok temas ederse o kadar çabuk sıvılaşır böylece daha çok serinletir ;)

not: o buz dolu şişelerden birisini karnınla tişörtün arasına, birisini şortunun beline sıkıştırırsan otururken daha kullanışlı olacağı kanısındayım, hem elektrik falanda harcamazsın

• quote:

Alıntıları Göster
    soğuk hava aşağıya iner.

bu bağlamda 2 tane fan dışarı üflese. kutunun da sadece üstü açık olsa. ve üsten aiağıya inen hava boyunca da buz olsa

• quote:

soğuk hava aşağıya iner.

bu bağlamda 2 tane fan dışarı üflese. kutunun da sadece üstü açık olsa. ve üsten aiağıya inen hava boyunca da buz olsa

Alıntıları Göster
    Şimdi kutu hava kaçırıyo doğru ama genede soutmasını bekliyodum ya,acaba diyorum ortasından boru geçirip devir-daim mi yaptırsam?

Bende kalıp halinde buzda var onu koyayım o zaman bi,öndeki bir fanıda dediğiniz gibi durdurayım dur.Yaparsak cidden işe yarayacak hemde çektiği güç nedirki,3x5=15W bir şey bile değil.

• quote:

Şimdi kutu hava kaçırıyo doğru ama genede soutmasını bekliyodum ya,acaba diyorum ortasından boru geçirip devir-daim mi yaptırsam?

Bende kalıp halinde buzda var onu koyayım o zaman bi,öndeki bir fanıda dediğiniz gibi durdurayım dur.Yaparsak cidden işe yarayacak hemde çektiği güç nedirki,3x5=15W bir şey bile değil.

Alıntıları Göster
    aslında buzu kalıp yerine küçük parçalar halinde koymak daha iyi ancak onun da temas yüzeyini dışındaki kap engelliyor.

• quote:

aslında buzu kalıp yerine küçük parçalar halinde koymak daha iyi ancak onun da temas yüzeyini dışındaki kap engelliyor.

Alıntıları Göster
    Hadi arkadaşlar fikirleri bekliyorum hadi.Buz dolu şişeyi çıkarttım,buz dolabında 1-2 senedir olan "freezepack" diye mavi buz gibi bir şey var komple kalıp halinde feci souk onu koydum,bantlarla gedikleri kapatıp öndeki bir fanı kapattım.Nsıl olacak bakalım

• quote:

Hadi arkadaşlar fikirleri bekliyorum hadi.Buz dolu şişeyi çıkarttım,buz dolabında 1-2 senedir olan "freezepack" diye mavi buz gibi bir şey var komple kalıp halinde feci souk onu koydum,bantlarla gedikleri kapatıp öndeki bir fanı kapattım.Nsıl olacak bakalım

Alıntıları Göster
    Yokmu ya? hiç bilen?
  • quote:

Yokmu ya? hiç bilen?

Alıntıları Göster
    kutunun her tarafı kapalı olsun. arkadaşın dediği gibi bantlayabilirsin.

daha sonra kutunun üst tarafına fan koy ve fanın tam karşısına da buz kalıbını. buz kalıbına çarpıp soğuyan hava kenarlardan kutunun aşağısına insin.

kutunun alt yan tarafına da fan tak.

bence en iyi yöntem bu. tabi ki buzun temas yüzeyini artırabilirsen çok daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 8 Haziran 2006; 21:20:21 >
  • quote:

kutunun her tarafı kapalı olsun. arkadaşın dediği gibi bantlayabilirsin.

daha sonra kutunun üst tarafına fan koy ve fanın tam karşısına da buz kalıbını. buz kalıbına çarpıp soğuyan hava kenarlardan kutunun aşağısına insin.

kutunun alt yan tarafına da fan tak.

bence en iyi yöntem bu. tabi ki buzun temas yüzeyini artırabilirsen çok daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    Koyacak fan kalmadıkiBirde buzun temas yüzeyini artır derken neyi kastediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catherham7 -- 8 Haziran 2006; 21:24:53 >

• quote:

Koyacak fan kalmadıkiBirde buzun temas yüzeyini artır derken neyi kastediyorsun?

Alıntıları Göster
    Birader senin dediğin gibi yaptım ama malesef hala olmuyor,1-2Dk beklesemmi acaba?Fanlar tam gaz dönüyo 2 saattir bi icraat yok.Gerçi hafif hafif soukluk geliyo ama?
  • quote:

Birader senin dediğin gibi yaptım ama malesef hala olmuyor,1-2Dk beklesemmi acaba?Fanlar tam gaz dönüyo 2 saattir bi icraat yok.Gerçi hafif hafif soukluk geliyo ama?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,şu an önden tt fanı üflüyor,üste o ledli fanı koydum o aşağa doru üflüyor,3 fanda dışarı üflüyo ortadada buz var.Souk hava gelmeye başladı ama yeterli değil gibi.Odam 20m2 bu arada.Şimdi acaba diyorum,bu fanlar 12 V,adaptörüm 10V.Şimdi bi 9v daha aldım,bu ikisini seri bağlayıp tüm fanlara 19V versem yanmaz herhalde değilim son çare o kaldı?5000Rpm de felan döner herhalde?

• quote:

Arkadaşlar,şu an önden tt fanı üflüyor,üste o ledli fanı koydum o aşağa doru üflüyor,3 fanda dışarı üflüyo ortadada buz var.Souk hava gelmeye başladı ama yeterli değil gibi.Odam 20m2 bu arada.Şimdi acaba diyorum,bu fanlar 12 V,adaptörüm 10V.Şimdi bi 9v daha aldım,bu ikisini seri bağlayıp tüm fanlara 19V versem yanmaz herhalde değilim son çare o kaldı?5000Rpm de felan döner herhalde?

Alıntıları Göster
    Hadi beylerr??????
  • quote:

Hadi beylerr??????

Alıntıları Göster

Arkasını kapattım tek fan kaldı o üflüyor önden sadece,resimde görüldüğü gibi üstündede şeffaf fan var.

Son durum bu şekilde ne yapsak?

• quote:

Arkasını kapattım tek fan kaldı o üflüyor önden sadece,resimde görüldüğü gibi üstündede şeffaf fan var.

Son durum bu şekilde ne yapsak?

Alıntıları Göster
    EN İYİSİ UNUT BU FİKRİ

• quote:

Orijinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

EN İYİSİ UNUT BU FİKRİ

Alıntıları Göster
    Malesef olmadı arkadaşlar,19V verdim çok süratli döndü fakat iyi havalandımada oldu ancak soğutamadı odayı.Unuttum bu sevdayı napıyım.Olmuyormuş demekİyi geceler genede iyi fantezi yaptım şu 3 saat.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.