Şimdi Ara

Bu Yıl Üniversiteyi Kazanan Büyüklerim Yardım Edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba seneye sınava gireceğim inanamayacaginiz kadar kafaya takıyorum sınavı size kendimden kisaca bahsetmek istiyorum;

Ilkokulda zeki ama calismayan tiplerdendim. Matematikten nefret ediyordum ilkokul yillarinda hic calismamistim o zamanlarda SBS ye girdiğimde kendi kendime ''olum şu sınav bitsede eve gidip playstation oynasam.'' Diyordum (çünkü Playstation bana sinavdan sonra serbestti)
    Herneyse liseye geçtim ailem beni düz liseye dahi gondermiyordu gitme kalirsin dediler ben neyime güvenerek bilmiyorum düz liseye gittim hay aklıma tükuriyim matematigi o zaman anladım lise 1 de birinci dönem mat ve geo zayıf geldi ikinci dönem ikisinide verip geçtim tüm herkes şok olmuştu arkadaşlarim falan çünkü hepsi matematikten kalmıştı (aslinda sayısal derslerinin hepsini derslerde uslu duruyorum diye sözlülerle gecmistim)

Lise 2 de ingilizce seçtim hayatımin en iğrenç 1 yiliydi gerek derslerin genelde bos olmasi gerekse baba ders olmamasi beni dahada çok bunaltimisti hemen bir matematik temel kitabi aldım (Antrenmanlarla Matematik 1) onu çözdüm
    Haylazligimdan dolayı 1 ayda bitirmem gereken kitabı 4 ayda bitirmistim
    Herneyse dil bölümü bitti müthiş bir stresle alan değiştirme kağıdını m.yardimcisina verdim TM ye gececektim mat benim 11 yıl boyunca kabusumdu büyük kumar oynuyordum fakat dönmek yoktu artık! Prensip edindim o yil başı ihtiyacın olduğunda tüm derslerden kopya çekeceksin lakin mat ve geo da asla! Öylede oldu neredeyse tüm sinavlardan kopya çektim fakat mat geo da cekmedim
    Sonuç: Matematigin ilk sinavindan 76 aldım sıfır kopya ile sınıfta 96 alanlar vardı fakat onlarda benim gibi en fazla 7 soru yapabilirdi 10 soru üzerinden geri kalani kopya yani ben kendime bakiyordum açıkçası herneyse 76 almam bana özgüven getirdi 11 yil boyunca basarisizdim bu dersten aslinda az bir puan ama benim için müthiş bir moral kaynağı oldu gecen yil ing deki arkadaşlarım hatta o yıl dersimize giren mat hocası bile şaşırmışti (bu hoca bana 9.sinifta TM ye geçme yapamazsın mat geo demişti.)

Aci ama hoş bir tecrübe herkese ders olsun rehavete kapildim dahada hiç doğru düzgün mat geo çalışmadım sinavlara bile o dönem 55 50 almıştım sinavlardan (o dönem 68 den 3 gelmişti mat) fakat ikinci dönem ayni hataları yapmadim çalıştim bu seferde 78 den 4 geldi mat

Sınıfın genel olarak durumu aslinda benimle ayni mat geo dan kopya cekmeyen kisi sayisi bir elin parmak sayisini gecmez 90-100 alan ogrencilerin hepsi kopya yusuf diye bir çocuk hariç o zekiydi kopya falan cekmiyordu ben onlardan bir yıl gerideydim trigonometrik değerleri bilmeden ezberle karmaşık sayıları yapabilmistim bide en pis huyum konu bitince konuyu ogreniyordum herneyse matematigi kafada bitirdim çalışirsam yapacağıma gerçekten inandim lakin 11 yıl boyunca eğitim hayatimda bir başarı gosteremedim bu ani çıkışım ailem başta olmak üzere akrabalarima kadar yayildi herkes benden bir şeyler bekliyor iyi bir üniversitede iyi bir bölüm düşünüyorlar. Hedefim Istanbul Universitesi Hukuk Fakültesi lakin üzerimde baskı var resmen. Bir akraba buluşmasinda daha hukuku Kazanamamis olan beni sanki kazanmisim gibi ''Ticaret hukukuna yönel yok Is hukukuna yonel gibi şeyler söylediler ''o kadar kesin gözüyle bakiyorlar bana fakat bu baskıyi nasil anlatırım bilmiyorum o yüzden böyle bir konu açma gereğinde bulundum. Ya kazanamazsam ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.

Umarim bu yaziyi okuyan benimle birlikte sinava girecek kardeşlerimde bende hayirli bölümleri kazanıriz. 7 temmuzda DH ailesine katıldım elim ayağım bu site her türlü destek içerikli yazinizi bekliyorum

Kendimden kisaca bahsedecektim sözde uzun bir yazi oldu kusura bakmayin mobil oldugum icin imlada sıkıntı çıkabilir kusura bakmayın

Her türlü mesajlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu tam olarak anlamadım kısa bi özet bekliyorum.
  • Özet geç
  • Okumayın

• Calis yap

• Abi şakamisiniz Sorun şu seneye sınava gireceğim tüm herkes benden bir şeyler bekliyor kazanamazsam ne yaparım bilmiyorum o yüzden sınavı çok kafaya takıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: | Nvidia |

Zeki ama calismayan tiplerdenimden sonrasini okumadim. Saka bi yana ilk once kazanamazsan bir sey olmaz abartma. Bir sene daha denersin. Bu baskinin sende motivasyona donusmesi lazim strese degil. Onun disinda matematikte cok pratik ile cok iyi yerlere gelebilirsin. Zaten iuhf icin cok iyi matematik lazim. Matematik isine zaman kaybetmeden programli bir sekilde basla

Keske herkes sizin gibi yazsa ama işte DH de parazit yapan insan sayısı çok. teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu yıl kazandım dershaneye gitmedim mezundum temelin varsa halledersin tabi İstanbul hukuk istiyormuşun sen

• Anladığım kadarıyla temelin pek yok.

Ve hayal kırıklığına uğratmak istemem ama düz liseden güzel üniversite kazanan sayısı pek fazla değil. Fakat bu öğrencilerin seviyesinin duşukluğuyle vs alakalı değil.

Lise ortamı önemli. Duz lisenin dezavantajı bu. Kimse çalışmaz takmaz sınavı, çalışmak isteyenin de çalışası gelmez. Ama ben çalışacam kendime güveniyorum dersen yaparsın sıkı bir çalışma temposuyla neden olmasın.

Ben de bu yıl kazandım üniversiteyi. Gene korkutmak istemem ama eğer İstanbul hukuk istiyorsan çok zor bi çalışma temposu seni bekliyor bu yıl. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: T-72

Anladığım kadarıyla temelin pek yok.

Ve hayal kırıklığına uğratmak istemem ama düz liseden güzel üniversite kazanan sayısı pek fazla değil. Fakat bu öğrencilerin seviyesinin duşukluğuyle vs alakalı değil.

Lise ortamı önemli. Duz lisenin dezavantajı bu. Kimse çalışmaz takmaz sınavı, çalışmak isteyenin de çalışası gelmez. Ama ben çalışacam kendime güveniyorum dersen yaparsın sıkı bir çalışma temposuyla neden olmasın.

Ben de bu yıl kazandım üniversiteyi. Gene korkutmak istemem ama eğer İstanbul hukuk istiyorsan çok zor bi çalışma temposu seni bekliyor bu yıl. Kolay gelsin

Hocam çok teşekkürler bizim okul aslında öyle kötü değil her yil bir şeyler yapamasalarda iki-üç yılda bir iyi yerlere gidiyor öğrenciler en son uludağ tip kazandı çocuğun biri hocalarla açıkçası 97 lilerden umutlu yanı benim gözümde tabii bu

• @BcevikB ya temeli baya oturttum temelde bir sıkıntı olduğunu

@T-72 bu arada çalışma temposu falan gerçekten hepsi tamam benim sıkıntım derslerde değil sorun kazanamama korkusu

• Hocam oncelikle umarim istediginiz gibi olur. Fakat bu isler okuldaki yazili sinavlara bakmakla olmuyor. Surekli soru cozun soru bsnkalari bitirin. Fem simetri konu anlatimini oneririm size icinde kobu boyunca her turden soru var bunlari birkac soru bankasi ile de birlestirebilirseniz halledersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnlyAnanas

Hocam oncelikle umarim istediginiz gibi olur. Fakat bu isler okuldaki yazili sinavlara bakmakla olmuyor. Surekli soru cozun soru bsnkalari bitirin. Fem simetri konu anlatimini oneririm size icinde kobu boyunca her turden soru var bunlari birkac soru bankasi ile de birlestirebilirseniz halledersiniz.

Şuan elimdeki kaynaklari bitirmekle uğraşıyorum hocam kasimda kitap fuari var orada simetri ve eksikleri alacağım zaten

Benim sorunum dersler değil hocam kazanamama korkusu ona ne diyorsunuz peki

• Kardeşim hukuk kazanmak çok zor değil.tmsin sonuçta.Ama temelin eksiktir.Mat i halletmelisin sadece Ve İyi bir ezber Edebiyat için.
    Kardeşim temeli hallettim falan diyorsun.Bak benim matematiğim 12 senedir iyi.2 dönem 5 geldi diğer dönemler 4 lisede.Ama özel lisedeydim.Düz lise ise daha kolay olur sınavlar.75 77 sınıfta birinci olursun.Ama Üniversite sınavında hiçbir önemi yoktur.Temelin halledildi falan değil Dünya kadar eksiğin var bende öyle geldim 12.sınıfta anladım ne kadar boş geldiğini.50 sorudan 40 üstü yaparım diye başladım seneye 20 net çıkaramadım.En kötü sınavımdı gerçi Ama ortalama 27-28 net yapıyordum Üniversite sınavının okul sınavıyla bir alakası yoktur.İstanbul hukuk kazanman için çok çalışman gerekiyor dua et ki Tmsin.İyi bir ezber yap Ve matematik için özel ders ne gerekiyorsa al

• Kimin ne dediğini takma ya, ticaret hukukuna yönel diyene tamam de geç. Sen dersini çalış, olursa olur, olmazsa dünyanın sonu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steven Gerrard

Kimin ne dediğini takma ya, ticaret hukukuna yönel diyene tamam de geç. Sen dersini çalış, olursa olur, olmazsa dünyanın sonu değil.

Çok doğru söylüyorsunuz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.